‘NL Doet!’ in het Groeske

Op zaterdag 21 maart – de landelijke vrijwilligers dag ‘NL Doet!’ – is er tussen tussen 10 en 16 uur weer een vrijwilligersactiviteit in Buurtpark het Groeske. Zie www.nldoet.nl

Burendag't Groeske 2014: vrijwilligers houden middagpauze.

Burendag’t Groeske 2014: vrijwilligers houden middagpauze.

Vind je het leuk om buiten de handen uit de mouwen te steken of wil je gewoon even komen kijken? Iedereen is welkom! Met steun van het Oranjefonds gaat men een kruiden toren bouwen op het zogenaamde ‘oudereneiland’ waar een bloemen-, kruiden- en vlindertuin komt. Ook gaan de deelnemers deze dag fruitbomen planten in het park én stenen verzamelen om straks het maaien gemakkelijker te maken. In april wordt in en rond het park namelijk gras ingezaaid.

We verzamelen om 10 uur bij het amfitheater. Als je pas later mee kunt doen, is dat ook mogelijk. Alle hulp is welkom. Er zijn allerlei klussen om bij aan te sluiten. Het is fijn om werkhandschoenen mee te brengen. In het park komt aanstaande zaterdag ook een tent te staan waar koffie en thee wordt geschonken en ranja voor de kinderen. Voor mensen die als vrijwilliger meewerken in het park is er een eenvoudige lunch.

In de tent in het park staat deze keer een kraampje van Stichting Vitaal Mariëndaal. Deze Stichting is bezig met het opzetten van een sociale onderneming – Gasterij ’t Groeske – in park Mariëndaal, grenzend aan Buurtpark het Groeske. Daar komt een publiek restaurant in wat nu de recreatiezaal is. Ook komt er een eetwinkel die gaat koken met streekproducten. Rond het restaurantje komen speciale thematuinen. Verwachte opening is dit najaar.

Zaterdag presenteert Stichting Vitaal Mariëndaal enkele schetsen van haar plannen in de tent. Buurtbewoners zijn van harte uitgenodigd en welkom om de plannen te bekijken en hun reactie of aanvullende wensen en ideeën aan te geven. Het is de bedoeling dat Buurtpark het Groeske en Park Mariëndaal met Gasterij ’t Groeske straks mooi op elkaar aansluiten.

Meer info over buurtpark Het Groeske: www.buurtparkgroeske.nl (linkt door naar Facebook).

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
bijna lente

weg gegooit geld is het de meeste gaan er toch niet naar toe

Johanna

http://klussen.nldoet.nl/nldoet/klus_zoeken

Hier staan alle klussen die gedaan gaan worden in de gemeente Groesbeek.

wpDiscuz