32 sollicitanten burgemeestersfunctie Groesbeek-Berg en Dal

Voor de burgemeestersvacature in de gemeente Groesbeek-Berg en Dal hebben zich 32 sollicitanten gemeld bij de Commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje. Onder de 32 sollicitanten bevinden zich 6 vrouwen. De leeftijd varieert van 41 tot en met 61 jaar.

De verdeling naar politieke oriëntatie is als volgt:

• CDA: 11
• VVD: 9
• GroenLinks: 3
• PvdA: 2
• D66: 2
• Onbekend: 5

Onder de kandidaten bevinden zich 8 (oud-) burgemeesters en 14 (oud-) wethouders. De overige 10 sollicitanten zijn afkomstig uit diverse disciplines, zoals bijvoorbeeld het bedrijfsleven, het onderwijs, de overheid of de sector dienstverlening.

Procedure

In de komende maanden zal de Gelderse Commissaris gesprekken voeren met een aantal kandidaten. Vervolgens overlegt hij met de vertrouwenscommissie die door de gemeenteraad van Groesbeek-Berg en Dal is samengesteld. In dit gesprek wordt duidelijk met welke kandidaten de vertrouwenscommissie gesprekken zal voeren. Op basis van de eerder vastgestelde profielschets draagt deze commissie twee kandidaten voor aan de gemeenteraad.

Nadat de gemeenteraad zich over deze voordracht heeft uitgesproken, wordt de uiteindelijke aanbeveling, vergezeld van een advies van de Commissaris van de Koning, aan de Minister van Binnenlandse Zaken voorgelegd. Alleen de naam van de kandidaat die als eerste op de aanbeveling staat wordt openbaar gemaakt.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek-Berg en DalTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ria Patella

Nachtboswachter, zit je ook bij de sollicitanten ?

klaas

ik word de nieuwe burgemeester klaas

jantje.

Ach die ketting past toch iedereen die niet vies van smeergeld is en graag achterkamertjes politiek bedrijft, en een beetje fotogeil, mediageil en machtsgeil is en daarbij soms een lintje wil knippen en tevens een riant salaris erbij, en natuurlijk schijt aan de burger hebben. En Kierewier, de allerhoogste tijd dat je opzout, je hebt al genoeg flinke littekens aan ons Groesbeek gebracht! Gr

wpDiscuz