Eén en al Groesbeek: voor elk wat wils

Zondag 29 maart zal in en om het Zomagebouw aan de Spoorlaan de manifestatie Eén en al Groesbeek plaatsvinden. Een manifestatie die eind december werd gedwarsboomd door wind en sneeuw, maar die nu hopelijk de weergoden aan haar zijde krijgt.

Spandoek_Een_en_al_Groesbeek_Manifestatie-DGB

Eén en al Groesbeek heeft voor iedereen wat te bieden en begint om 13.30 bij de protestantse kerk aan de Kerkstraat waar kinderen uit de 6 kernen samen met burgemeester Keereweer definitief een boom zullen planten. Fanfare Jubilate Deo zorgt met het nummer “Souvenir de Groesbeek” voor de passende omlijsting.

Fakkels

Vervolgens gaan de kernen onder muzikale begeleiding van Jubilate Deo met brandende fakkels richting Zoma waar een vuurschaal ontstoken wordt. Burgemeester Keereweer zal de organisatie, kernvrijwilligers en publiek toespreken, waarna de bezoekers buiten bij de pagodetenten van de diverse kernen terecht kunnen en waar hen in de Zoma vanaf ca. 14.15 uur optredens wachten.

Er zal van alles te horen en te zien zijn. Zo wordt het lied “Kijk nou toch naar Groesbeek” ten gehore gebracht, is Gerrie Driessen er met foto’s van oud Groesbeek en presenteert Herman Nillessen een maquette waarop te zien is hoe de Schrouwenberg en Stekkenberg er in 1944 vóór de 17 september landing uitzagen.

Nostalgie

De volgorde van optredens door de kernen is als volgt: Berg en Dal, Heilig Landstichting, Breedeweg, De Horst, Stekkenberg en Groesbeek-centrum. De precieze programma’s zullen we hier niet weergeven. Laat u verrassen! Via beeld en geluid zal de voormalige gemeente Groesbeek en wat zij heeft voortgebracht op velerlei gebied aan bod komen, waarbij ongetwijfeld enige nostalgie boven zal komen.

Omroep Groesbeek

De organisatie prijst zich gelukkig dat Omroep Groesbeek toegezegd heeft “Eén en al Groesbeek” rechtstreeks op TV uit te zenden. Daarmee kunnen mensen die niet zo goed ter been zijn de manifestatie ook zien en vooral mee beleven. De optredens duren tot ca. 17.45 uur, waarna de “Groesbeekse” vlam gedoofd zal worden.

Maar daarmee is het niet gedaan, want De Linde, die ’s middags de catering zal verzorgen, neemt het programma vervolgens tot ca. 20.30 uur over en ook dit zal op TV worden uitgezonden.U mag dan Groesbeekse artiesten als onder meer Harm Wijnhoven, Och Aarm, Jan van Tutti, Sunschmiers en Alt van Huus verwachten.

Uiteraard is 29 maart de entree vrij en de organisatie hoopt dan ook dat velen de weg naar de Spoorlaan zullen vinden om nog één keer mee te maken wat nou zo bijzonder was aan de voormalige gemeente Groesbeek.

Dossier slotmanifestatie Groesbeek.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
boersteeg

ik kom niet, de soap van de laatste keer is me een beetje te………..

wpDiscuz