Kosovaarse familie Xhafa in “Dorpsplein”

De 13-jarige meisjes Vera de Vos en Naomi van Moerkerk uit Groesbeek hebben in 2014 als toenmalige leerlingen van basisschool ’t Vossenhol meegewerkt aan een VARA-documentaire over het in 2012 uitgezette Xhafa-gezin naar Kosovo.

Vele personen en instanties zijn in die tijd flink bezig geweest om het gezin in Nederland, dus in Groesbeek, te houden. Tot hoog niveau in Den Haag. Met name Vera de Vos heeft al die tijd – en tot op heden – contact onderhouden met haar lievelingsvriendin in Kosovo. Naar aanleiding van die drie weken geleden uitgezonden documentaire op NPO 3 zijn Vera en Naomi zondag 29 maart te gast in het praatprogramma van Omroep Groesbeek; het Dorpsplein.

De beide meisjes zullen – in aanwezigheid van de moeder van Vera – in de studio vertellen wat er allemaal gedaan is om het gezin terug te krijgen. Ook huidige pogingen daartoe komen ter sprake. Tijdens de uitzending is er ook een telefonische live-verbinding met de vader van het gezin vanuit Kosovo. Het gezin is drie jaar geleden uitgezet door de verantwoordelijke staatssecretaris Teeven. Met hun situatie en leven in Kosovo gaat het in wezen niet goed. Op alle fronten.

Een open gesprek met kinderen en volwassenen over de huidige situatie aldaar en de nabije toekomst. En hebben o.a ’t Vossenhol, de gemeenschap, de gemeente genoeg gedaan om dit gezin dat jarenlang in Groesbeek heeft geleefd en gewoond hier te behouden? Een gesprek hierover met presentator John Peters.

Het programma is te beluisteren van 13.00 uur tot 14.00 uur (herhaling dezelfde dag om 18.00 uur).

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

John zal het wel weer niet kunnen nalaten om het Vossenhol naar beneden te halen, dat lijkt zijn missie te zijn…..

Jaap

John heeft zijn beste tijd gehad. Het heelal draait om de almachtige John. Hij en niemand anders kan Groesbeek redden van de domheid der onnozelen, althans dat vindt hij zelf.
God, wat een narcistische man in dat toch. Daarbij schande dat hij ook nog een podium voor dit alles krijgt. Is nu niemand in staat om die man te beteugelen en te beschermen tegen zichzelf?

wpDiscuz