Vrijwilligers Groeske bouwen kruidentoren

Al regende het afgelopen zaterdag vaak en veel, de vrijwilligers van Buurtpark het Groeske bleven in touw.

Maart 2015. Enthousiaste vrijwilligers bij hun kruiden- en insectenbouwwerk.

Maart 2015. Enthousiaste vrijwilligers bij hun kruiden- en insectenbouwwerk.

Ruim veertig vrijwilligers waren zaterdag in en om het park aan het werk tijdens de landelijke vrijwilligers dag ‘NL Doet!’ Ze plantten onder meer tien grote fruitbomen, aangeleverd door de gemeente. Straks kunnen bezoekers van het park genieten van de bloesems en vruchten van appel, peer, pruim en kers.

Ook bouwden de vrijwilligers weer een stuk verder aan één van de vier ‘wijkeilanden’, aan de westzijde van het park. Op dit zogenaamde bloemen-, vlinder- en kruideneiland dat speciaal wordt ingericht voor ouderen staat sinds zaterdag een kruiden- en insectentoren.

De vrijwilligers bouwden de toren van stenen uit het park onder begeleiding van een ervaren hovenier. De betrokken wijkbewoners waren zo enthousiast geworden over het resultaat dat ze overwegen er ook één in hun eigen tuin te bouwen. Het eiland wordt op 25 april beplant met veel verschillende soorten planten en bloemen. Gedurende de hele dag werden stenen verzameld om straks het maaien in en om het park te vergemakkelijken.

Klaas Salentijn, wijkbewoner, in de weer met hark en kruiwagen: ”Ik doe de hele week ander soort werk en vind het wel fijn om af en toe eens iets heel anders te doen, zoals nu stenen rapen. Ik loop geregeld door het park en nu we zo samen aan het werk zijn, voel ik: ‘dit is ook mijn park’!”

In de tent die was opgezet in het park presenteerden de initiatiefnemers van het nieuw te openen restaurant Gasterij ’t Groeske hun plannen aan de wijkbewoners. Aanwezigen konden hun wensen of suggesties meegeven aan de ontwerpster van de tuinen van de Gasterij. Idee is park Mariëndaal en Buurtpark het Groeske mooi op elkaar te laten aansluiten en mogelijk ook samen te werken in beheer en onderhoud.

De reacties van de wijkbewoners op de komst van het nieuwe restaurant en op de schetsontwerpen voor de omringende tuinen waren enthousiast. Opvallende suggesties waren de wens er kippen te zien en ander kleinvee zoals geitjes die je mag aanraken, de wens een vijver aan te leggen en de jeu de boulesbaan terug te brengen die verloren is gegaan bij de renovatie.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Vrijwilligers Groeske bouwen kruidentoren

Reageren is niet toegestaan.