[Update] Zwembad De Lubert enkele weken gesloten

Zwembad De Lubert gaat vanaf midden juli enkele weken dicht.

Zwembad De Lubert. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Zwembad De Lubert. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het zwembad is vanaf week 30 tot en met week 35 (20 juli tot en met 30 augustus) gesloten in verband met groot onderhoud. Er wordt gekozen om eerst met het hoogst noodzakelijke onderhoud te starten. De oude gemeenteraad van Groesbeek heeft hier eind september 2014 zo`n € 300.000,- voor beschikbaar gesteld. Overig onderhoud zou nog zo`n 4 ton extra kosten.

Er wordt daarnaast ook een onderzoek gestart naar verschillende vormen van exploitatie. In dat onderzoek dient men wel van het behoud van het zwembad uit te gaan. Dit staat namelijk in het coalitieakkoord. In de politiek is er al lange tijd discussie over de toekomst van De Lubert.

Update 26-03-2015, 11:05 uur:
Het CDA zal vanavond (donderdag) tijdens de raadsvergadering vragen stellen over de langdurige sluiting van het zwembad. De CDA-fractie vindt dit voornemen namelijk onwenselijk. De partij zou graag zien dat de voorgenomen sluitingstijd van 6 weken aanzienlijk wordt ingekort. Hieronder staan de overwegingen:

• De sluiting ten behoeve van het onderhoud staat midden in de zomer gepland. Dan hebben de kinderen en hun ouders vakantie, een mooie gelegenheid om het zwembad op te zoeken. Juist dan wordt het ritme van de vaste gebruikers en abonnementhouders lange tijd doorbroken. Groesbeek maakt zich sterk voor het promoten van het toerisme. Dan mag je ook verwachten dat er voor onze gasten een overdekt zwembad in ons dorp beschikbaar is. Het zou goed zijn om imago hoog te houden en teleurstellingen zoveel mogelijk te voorkomen.

• De sluiting brengt ook een behoorlijke inkomstenderving en verminderde bezoekers-aantallen teweeg.

• Wij (het CDA, red.) denken dat het mogelijk is om, met een handige planning en het in elkaar schuiven van werkzaamheden, werken in ploegendienst en in het weekend, de sluitingstijd aanzienlijk in te korten. Naast het positieve maatschappelijk effect kunnen de meerkosten, verbonden aan de verkorte planning, deels terugverdiend worden. De gemeente heeft al vaker laten zien, bijvoorbeeld bij de Cranenburgsestraat en de Mooksebaan, dat met een uitgekiende manier van werken veel tijdwinst en veel klantvriendelijkheid te behalen is.

• Verder zou het goed zijn om het begrip ‘onveilige technische installatie’ te verduidelijken. De CDA-fractie neemt aan dat het college daarmee de ongerustheid bij de gebruikers van de Lubert kan wegnemen.

Update 26-03-2015, 22:30 uur:
Het college heeft aangegeven dat de tijd waarschijnlijk niet ingekort kan worden. Zij zal er alles aan doen om de sluitingstijd zo kort mogelijk te houden.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
kloeke

Dan staan die duizenden toeristen voor een dichte deur in de zomervakantie. ……….

Theo

Leuk voor de vakantiegangers die in Groesbeek verblijven in die periode,die zie nooit meer terug.
Ik dacht juist dat ze in Groesbeek meer vakantiegangers willen binnen halen.

Naomi

Als het goed weer is gaan ze toch vaak op de camping zwemen en zal wel in die perioden wel rustig zijn. Dat ze het daarom doen

Toon

Enna de vakantie kunnen de zwemlessen en andere activiteiten weer gewoon doorgaan dat ligt toch allemaal stil in de vakantie en lijd hier dan ook niet onder en het moet toch `n keer gebeuren zo`n onderhoud.

ben.helder

Uitgekiend sluiten zou kunnen leiden tot een goed gebruik van het bad én van een goede exploitatie!
De beoogde sluiting, midden in de zomer-vakantie wekt bij mij de indruk dat er andere belangen spelen. Zoals het belang van een slechte exploitatie. En wie spint dáár garen bij?

wpDiscuz