Boer sponsort mest Kindermoestuin Het Groeske

De vrijwilligers en kinderen van Kindermoestuin het Groeske zijn sinds eind februari weer volop aan de slag om de tuin voor te bereiden voor het zaaiseizoen.

Beau en Daphne helpen mest scheppen voor kindermoestuin het Groeske.

Beau en Daphne helpen mest scheppen voor kindermoestuin het Groeske.

Afgelopen week gingen kinderen van de Carolusschool mee om koemest te halen bij biologische boer Gordon van Tuinderij Gordons Spoor in de Breedeweg. Vrijwilligers Ria Hopman en Leo Peters fietsten ’s ochtends met de kinderen naar de tuinderij. Henk Geurts van Plurijn hielp de kinderen ter plekke en stelde tractor en aanhanger beschikbaar om de gesponsorde mest naar de moestuin te vervoeren.

Boer Gordon adviseert de kinderen en vrijwilligers van de moestuin. Dit jaar hebben de scholen een extra perceeltje naast de Carolusschool in gebruik genomen voor poters, om straks hopelijk frites van eigen aardappels te kunnen maken!

Ook werken de kinderen dit jaar weer samen met ouderen van zorgcentrum de Kloostertuin. De door wijkvrijwilligers gemaakte hoge moestuinbakken op wieltjes die in de binnentuin van de Kloostertuin staan, zijn weer gevuld met verse bemeste aarde. Afgelopen vrijdag zaaiden kinderen van de Adelbrecht-Windekindschool er met de enkele ouderen radijs, sla, uien, bonen, erwten en vele soorten kruiden. Deze lente en rond de zomer hopen oud en jong weer samen hun geliefde oogstfeestjes te vieren.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Goed werk henk.

wpDiscuz