Raad wil meer parkeerplaatsen voor Lidl

De Lidl moet extra parkeerplaatsen krijgen, maar wel onder voorwaarden. Dat is het definitieve standpunt van de gemeenteraad van Groesbeek-Berg en Dal na een politiek debat donderdagavond.


De nieuwe Lidl aan de Herwendaalseweg in Groesbeek (augustus 2014). Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De keten heeft al aangegeven bereid te zijn om voor het naastgelegen gemeentelijke terrein € 15.000,- per jaar aan huur te betalen en de kosten voor inrichting (verharding, parkeervakken en groenafscherming) en onderhoud te dragen. Op dit moment wordt het terrein aan De Hoeve verhuurd. In de variant die de voorkeur heeft van de raad wordt een verbinding gemaakt tussen het huidige en het nieuwe terrein. Vrachtwagens kunnen dan “rondrijden” door via de nieuwe inrit achterlangs naar de losplaats te rijden. Vrachtverkeer hoeft dan niet achteruit te steken op de Herwendaalseweg.

“Geen parkeerproblematiek”

GVP, C90, GJS, PvdA en D66 waren tegen de komst van de extra parkeerplaatsen. Die partijen vonden dat er feitelijk geen sprake is van parkeerproblematiek, maar wel van een verkeersonveilige situatie tijdens het laden en lossen. Dit kan volgens hen simpel worden opgelost door één of twee parkeerplaatsen te verwijderden ten bate van een langere laad-losplaats. Er blijven dan volgens de norm nog genoeg parkeerplaatsen over (44, de norm voor Lidl ligt tussen de 35 en 52).

Uitbreiding onder voorwaarden

Een meerderheid gaf donderdagavond aan dat er iets moest veranderen. Voor Berg en Dal, VOLG, Sociaal Groesbeek, VVD, CDA en GroenLinks (13 zetels) hebben geen problemen met uitbreiding bij de Lidl, maar daar zijn wel wat voorwaarden aan verbonden.

Het voorstel met voorwaarden kwam van de fracties VOLG en Voor Berg en Dal. Medegebruik van De Hoeve moet goed geregeld worden. Door de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen kunnen enkele parkeerplaatsen bij de muur op het huidige terrein verdwijnen om overlast voor omwonenden te beperken. In plaats daarvan komen bomen en een fietsenstalling. Tevens moet er een geluidswal aangebracht worden. Omwonenden hadden ook klachten over de verlichting op de parkeerplaats. Daar wordt naar gekeken. Verkeersveiligheid wordt verder geoptimaliseerd.

Het college van burgemeester en wethouders gaat aan de slag met de richting die de raad donderdag heeft gegeven. Er wordt een bestemmingsplanprocedure gestart.

Dossier parkeerplaatsen Lidl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 26 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
truus

Iedere partij die vindt dat er parkeerplaatsen genoeg zijn doen waarschijnlijk geen boodschappen in Groesbeek

Johan

WAARDELOOS besluit. De winkel had er in eerste instantie al nooit mogen komen.

Nee, jOhan, een Lidl midden in het centrum was veeeel beter geweest en had zeker niet tot parkeerproblemen geleid….

kloeke

Mooi zo,een goed besluit.en de gvp met zijn vriendjes een keer geen gelijk gekregen.

piet

Bezint eer ge begint

Theo

Kan gvp moi fluiten naar alles samen met sjaak Thijssen en
De vriendjes van de hoeve .knip de ketting maar open samen .

Inwoner

Mag hopen dat Sjaakie en consorten nog vaak op haar gezicht gaan

Piet.
Even leek het erop dat de vergadering uitdraaide op een partijcongres enkele jaren terug van de PvdA,waar toen de hele dag werd gewapperd met groene en rode kaarten. De voorzitter probeerde gisternavond enkele malen de stemming uit te leggen zo van,”als je vóór handhaving bent van de huidige situatie stem je tegen,en als je het hier niet mee eens bent stem je vóór en als je vóór uitbreiding bent stem je vóór. Toen Hans Peters als eerste zijn stem uitbracht en nog maar eens met meer woorden duidelijk maakte dan alleen met “tegen”,was het voor de volgende stemmers natuurlijk appeltje-eitje,wie… Lees meer »
www.hanspeters.eu

Nee Piet, dat lag toch wel wat anders, ik was tegen het niet uitbreiden van parkeerplaatsen

Lambert

Piet dat was het CDA congres, what’s the difference.
Tja als Sjakie mee gewerkt had aan een Lidl op het terrein van Schreven, hadden we niet al deze mooie discussies gehad.

So hep elk nadeel sun foordeel!!!

wimke

hadden gewoon aan de kloosterstraat nieuwbouw moeten toestaan op terrein Schreven. Staat nu helemaal leeg en vervallen bij.

Gertje

Die parkeerplaatsen bij winkels zijn binnenkort niet meer nodig want heel Groesbeek gaat straks snel en eenvoudig via Altena naar Kranenburg om boodschappen te doen, goedkoop te tanken en lekker te eten.
Daar zullen de Groesbeekse winkeliers wel blij mee zijn!
Wat zullen ze in Kranenburg lachen om het naïeve Groesbeekse gemeentebestuur.

Theo

Laat Sjakie moi op de horst blijven en de gvp de bij

Wiel

@Gertje – Je hebt helemaal gelijk. In de Gelderlander van 25 maart is burgemeester Keereweer bezorgd over de toekomst van de winkels in Groesbeek vanwege de uitbreiding van het winkelbestand in Kranenburg.

Deze bezorgdheid is volkomen ongeloofwaardig als je bedenkt dat de gemeente bezig is om Altena uit te bouwen tot doorgaande autoroute naar Kranenburg.

De Groesbeekse winkeliers hebben op dit moment meer aan de (wijze) uilen die de plannen van Groesbeek dwarsbomen dan aan hun eigen gemeentebestuur.

Johan
Als je er dichtbij woont weet je wat de problematiek is en dat de gvp hierbij aan het rechte eind heeft en gelijk heeft. Niemand heeft gevraagd om de Lidl daar op die plaatst te hebben en dat zij alles doen om hun willetje door te zetten. Ontwerpfout van vrachteagens van 15 meter tekenen als deze 18mtr. is. En je hebt in je bestand geen 15 mtr. vrachtwagens. Moetwillig is de magazijndeur op de verkeerde positie geplaatst, zodat je nu verkeersonveilige situatie creeert, met achtergrond Lidl krijgt de gemeente wel zover om het naast gelegen terrein af te staan. En… Lees meer »
Groesbeker

Johan,

de mensen bij de supercoop vragen niet om een supersoop. De mensen bij de Jumbo vragen niet om een Jumbo. De mensen bij de Aldi vragen niet om een Aldi. De mensen bij de Albert Heijn vragen niet om een Albert Heijn. Als ik morgen het huis naast jou koop en er een winkel van maak, heb je er net zo weinig over te zeggen dan dat je dat nu hebt over de Lidl. En niemand geeft zowiezo wat om jou mening, want de mensen willen daar een Lidl. Omdat het handig is.

Robbert B.

Haha eigenlijk is het belachelijk; eerst bouwen, er vervolgens achterkomen dat er te weinig parkeergelegenheid is(had je vooraf ook al kunnen bedenken!) en dan bijna gaan dwingen om te komen tot een oplossing die je zelf gecreëerd hebt. Hek van de dam.

Het is simpel: de Lidl wilde in Groesbeek blijven. Ze mochten niet bouwen op een perfecte plek op het oude schreven-terrein. Dus moesten ze slim gebruik maken van de regelgeving en een plek kiezen waar al wel de juiste bestemming op rustte. Als de Lidl bij Schreven had gezeten, was er meer dan genoeg ruimte geweest voor een mooie parkeerplaats, waar geen omwonende last van had gehad. Dus ga alsjeblieft bij Sjaak klagen en bij niemand anders!

kloeke

De lidl heeft gewoon op zijn “sjaaks ” gehandeld. …schitterend dat die kerel een keer te kakken is gezet…

ben.helder

En dan is dit ‘nog maar’ een parkeerprobleem dat volkomen onnodig is ontstaan! Als de betonnen kolos van Sjaak strakjes is opgeleverd dan gaan we met z’n allen pas echte problemen te zien krijgen. En niet alleen parkeerproblemen.

wpDiscuz