Inwoners nemen afscheid van zelfstandig Groesbeek

De inwoners van de oude gemeente Groesbeek hebben zondag afscheid genomen van Groesbeek als zelfstandige gemeente.

Groesbeek is op 1 januari 2015 samen met Millingen en Ubbergen gefuseerd tot een nieuwe gemeente. Die heet het eerste jaar nog Groesbeek, maar zal vanaf volgend jaar Berg en Dal heten. Vanwege de fusie heeft het college van burgemeester en wethouders voorgesteld om een slotmanifestatie te houden.

Tijdens de slotmanifestatie kwamen de zes kernen van de oude gemeente Groesbeek aan bod. De kernen kregen in het Zoma-gebouw een halfuur de tijd om zichzelf te presenteren. De aftrap was voor Berg en Dal en Groesbeek-centrum kwam als laatste aan bod. Buiten was er in de pagodetenten ook van alles te beleven.

De manifestatie stond aanvankelijk gepland voor eind december vorig jaar, maar werd vanwege de hevige sneeuwval afgelast omdat tenten waren ingestort. Er werd een nieuwe datum, maar ook locatie gekozen. De weersomstandigheden waren zondag wederom niet goed: het was typisch herfstweer met regen en wind.

Het evenement begon om 13:30 uur en het officiële gedeelte duurde tot 17:30 uur, waarna de “Groesbeekse” vlam gedoofd werd. Het feest ging daarna nog tot 20:30 uur door.

Dossier slotmanifestatie Groesbeek.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 19 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De Kuier.

En live op tv Groesbeek.

kloeke

Gemeentenaam kwijt,omroep Groesbeek kwijt,het centrum kwijt,inwoners kwijt,identiteit kwijt………en bedankt!!!!!

jantje.

Inderdaad kloeke, Ons mooie GroesBeek is eeuwig naar de verdommenis geholpen, en die verantwoordelijke stropdassen zijn daar bij de Zoma momenteel ook nog een glaasje wijn op aan het drinken. En Kierewier, ik hoop dat je nog een jaar lang continu aan de schijt raakt, want aan jou hebben we onze afgang het meest te danken! Gr

Dat we onze gemeente naam kwijt zijn hebben we aan de groesbekers te danken die berg en dal gestemd hebben , die schijtzakken zijn daar schuld aan.

www.hanspeters.eu

Ik vind dat Wim gelijk heeft en nee Jantje, het is niet Keereweer die Groesbeek vernacheld heeft. Het zijn dertien raadsleden, die op 20 december 2012, onder het voorzitterschap van oud burgemeester Prick, voor herindeling gestemd hebben.

jantje.

Mijn stem had men onze naam te behouden, maar daarbij vind ik het niet terecht dat er nu alleen naar de niet-stemmers met een vingertje wordt gewezen bij het ”overbodige” referendum om onze gemeentenaam te behouden. Want als die politieke figuren, en vooral die Import Burgerhond de poten stijf had gehouden om onze gemeentenaam te behouden, dan was dat toneelspel van een referendum totaal overbodig geweest en had onze gemeentenaam nog gewoon GROESBEEK geheten En gebleven. Gr

Handy

Super gedaan die TV uitzending.. toppertjes zijn het.. nu maar hopen dat het na de fusie ook zo door kan gaan met live uitzendingen…

De Kuier.

Jammer van het weer.Goed programma gezien.

Hent

Jammer dat er landverraders rondliepen.

enne Bruukse / Groesbeek

ze hebben iemand vergeten in die loden kist te stoppen.

enne Bruukse / Groesbeek

Ik heb altijd nog het gevoel en gedachten dat dit een 1 APRIL grap is.

groesbeker

mensen, wat boeit het dat het niet meer Gemeente Groesbeek is? Landelijk gezien worden overal herindelingen doorgevoerd en áls iedereen zo zuinig zou zijn op onze eigen gemeentenaam dan hadden ze vooral de moeite moeten nemen om even te gaan stemmem, maar ja..liever lui dan moe en dan moet je ook de gevolgen kunnen dragen.

Martijn schmiermann

Organisatie en vrijwilligers bedankt voor de mooie middag!

Toonverbeet

de stekkenberg word altijd maar met een korreltje zout genomen
gister heb je het kunnen zien het mooiste van alle wijken
organicatie kompliment

optimist

Een Millingenaar is trots op millingen, een Leuthse op Leuth en een Berg en Daller op Berg en Dal. Zo we nu inmiddels wel weten is een Groesbeekse trots op Groesbeek. Wat doet een gemeentenaam er dan nog toe? In ieder geval hebben de zes kernen van de oude gemeente Groesbeek zich voortreffelijk en eendrachtig gepresenteerd.

Happy

Groesbeek op zijn best zondag in de zoma
Omroep Groesbeek (berg en dal)live op tv alles laat zien top .
Maar wat en mager opkomst zeg daar had ik meer van verwacht wat ook jammer is dat sommige pers praat dat ze uit dat deel van Groesbeek kommen maar helaas dat was niet zo .Het zit er op nu nog Omroep Groesbeek naar Omroep Berg en Dal sluizen en klus is klaar.Jammer dat de 130 vrijwilligers niks te zeggen hebben in deze fusie

klukkluk

Nu nog de voetbalclubs bij elkaar en het slagerfestival in het nederlands dan hebben wij de knollen goar lang leven de fusie.

Poppy

@enne Bruukse / Groesbeek, daar ben je ook een Bruukse voor, dan duurt dat wat langer..

Poppy

Trouwens, ben zelf van ‘de Pop’

wpDiscuz