Wethouder loopt mee met Wijkheldenteam Groesbeek

Eind vorig jaar is het zwerfafvalproject Wijkhelden in de regio van start gegaan. Zowel kinderen als volwassenen leveren binnen dit project een bijdrage aan een schone buurt.

Wijkheld_DAR-DGB

Op woensdag 1 april steekt ook Wethouder Sjaak Thijssen van de gemeente Groesbeek de handen uit de mouwen en loopt hij mee met het eerste Wijkhelden team van deze gemeente. Ook u bent van harte welkom.

Wat doen Wijkhelden?

Wijkhelden zijn actief in bijna heel het verzorgingsgebied van Dar (Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen en Nijmegen) en houden samen hun buurt schoon. De kinderen in groepjes, onder begeleiding van een volwassene en volwassenen alleen of ook in groepen. Door regelmatig een schoonmaakronde te lopen door de buurt, zorgen ze ervoor dat er zo weinig mogelijk zwerfafval ligt. Dit ziet er beter uit en zorgt er ook voor dat mensen minder snel nieuw afval weggooien in de openbare ruimte.

Een zakcentje voor de kinderen, materiaal en andere voordelen

Dar verzorgt alle benodigdheden (knijpers, speciale zwerfafvalzakken en veiligheidshesjes) voor de Wijkhelden. Kinderen uit groep 3 t/m 8 krijgen van de gemeente een zakcentje voor hun werk en leren ondertussen hoe het is om actief en betrokken te zijn bij de samenleving. Voor volwassenen is het een eenvoudige manier om een waardevolle en direct zichtbare bijdrage te leveren aan een schone buurt.

Meer informatie over Wijkhelden en/of aanmelden? Kijk op www.wijk-helden.nl.

U bent van harte welkom op:
Datum: woensdag 1 april.
Locatie: Hengemunde 31D, Leuth (parkeren op het Kerkplein, Leuth).
Tijd: 13.15 uur.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 19 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

Ja ja 1 april kikker in je bil. Sjaal en werken.

Ria Patella

1 April Leuth.

kloeke

groep 3 t/m 8 krijgen van de gemeente een zakcentje voor hun werk en leren ondertussen hoe het is om actief en betrokken te zijn bij de samenleving.
Opletten sjaak!!!!kan je ook nog wat leren……

Gerrit

Mooie 1 april grap.
Dit is mooi werk voor mensen die in de bijstand lopen.
Die krijgen dat zakcentje sowieso al,zonder dat ze er ook maar
iets tegenover hoeven te stellen.
1 keer per week door de gehele gemeente zo’n ronde en alles oogt weer netjes.
Is ook goed voor de sociale contacten.

www.hanspeters.eu

Gerrit ik vind je dit toch wel te zwaar aan zetten. Een Marc Rutte opmerking. Alsof dat mensen voor de lol in de bijstand zitten. Er is weinig werkgelegenheid en veel concurrentie voor reguliere vacatures. Dat mensen dit soort acties vrijwillig uitvoeren is een prima initiatief. Ik vind echter ook als dit in de vorm van een social return zou moeten, dat hier al sprake zou kunnen zijn van verdringeing. Dat het gemeentebestuur dit soort initiatieven steunt, is alleen maar toe te juichen.

Gerrit

Ik zeg ook niet dat ze voor de lol in de bijstand zitten Hans.
Dit kost de gemeenschap echter wel geld.Er is genoeg werk te doen waar nu helemaal niets aan gedaan word.
Ik vind dat men als gemeente ( b.v. 1 dag per week )kan verlangen dat men hieraan meewerkt.

www.hanspeters.eu

Weet je Gerrit, ik heb hier moeite mee, want wat is dan de volgende stap? Hoe lang duurt het dan nog, dat eer er als voorbeeld een caissière van de supermarkt voor een dag per week wordt vervangen door een bijstandsgerechtigde. Ik ben zeer verontrust waar dit eindigt. Ik heb de oplossing ook niet. Maar dit kan verdringing zijn voor mensen aan de onderkant van de samenleving.(ik vind onderkant ook zo’n rot woord) Waarom heeft Breed bijvoorbeeld dit soort taken niet meer?

Gerrit

Zo bedoel ik het niet Hans.
Gewoon een kleine tegenprestatie voor hetgeen ze ontvangen.
Geen bestaande banen vervangen.Maar b.v hondenpoep opruimen, zwerfvuil opruimen,losliggende stoeptegels vervangen en ga zo nog maar even door.Werk genoeg.

Sprookje

Ach Gerrit, als iedereen zijn/haar eigen rotzooi opruimt, is je stelling overbodig!

bellefante

Mensen zo als Gerrit die nog werken of werk hebben kun je niet met praten die snappen niet wat dat is als je in zo situatie zit alleen hun het over komt dan dan moet je ze horen

miep

Ben het helemaal met Gerrit eens!Ken genoeg mensen die de hele dag thuis zitten en er alleen uit komen om een paar goedkope biertjes bij de winkel te halen!Geef deze mensen iets te doen,regelmaat in hun leven!En daar kan je moeite mee hebben Hans…maar als de hele dag thuis zit(jaar in..jaar uit)daar krijg je geen motivatie door om nog iets aan te willen pakken.Onder de mensen komen,collega’s hebben,een doel…daar gaat het om.Tja…en soms ook die grote schop onder de kont!

Theo

Kan mooi bij herwendaalseweg beginnen. En de ketting los maken bij de hoeve meteen

ben.helder

De relatie wijkhelden en Sjaak Thijssen is vast een grap. Maar op 1 april…tja

bellefante

Miep hoe harder je werk hoe harder je gestraft word als je thuis zit wordt je beloond

Marco
Goed initiatief! Allereerst moeten de opzettelijke vervuilers hun asociale gedrag stoppen. Toch moet ook de gemeente meer verantwoording en inititatief nemen om de enorme hoeveelheid zwerfafval terug te dingen. Op heel veel plaatsen wordt zelden of nooit onderhoud gepleegd. Dit zijn m.n. de bermen langs de toegangswegen en ook de randgebieden van het bos. Zelf al regelmatig heel veel opgeruimd tijdens wandelingen. Op bepaalde plaatsen – ook dicht bij het dorp / bewoonde gebied – ligt vaak al jaren de zelfde troep. Naast een ontsierend straatbeeld voor de inwoners ook slecht visitekaartje voor het toerisme dat speerpuntbeleid is van de… Lees meer »
Sprookje

Zolang als er mensen rondrijden, die bij AH hun spullen halen en de rotzooi achterlaten bij het “bommembankje”, vorige zomer zelfs een waterpijp, dank jongens!!! Er mensen rondrijden die in het donker hun oude plastic tuinmeubelen op de Ashorst droppen, zieligers, hoeven er geen mensen aangesteld worden!
Het geld zou beter besteed kunnen worden in heropvoeding…..en wordje betrapt, de vervuiler betaald, dus een vette boete!! Dat is pas cool vet!

Knilles

Nijmeegsebaan is idd een ramp. Wat een bermvervuiling, aan weerskanten, wat een entree en visitekaartje.

Johanna

Het is overal eigenlijk verschrikkelijk.
Maar ligt toch echt aan de mentaliteit.
Die rotzooi komt niet uit de lucht vallen.
Ik heb er geen oplossing voor.
Misschien meer aandacht op de scholen?
Maar ook volwassenen kieperen zo van alles uit het autoraampje.

Poppy

@bellefante, lees eens even begrijpelijk wat Miep en Gerrit bedoelen. Jij begrijpt hun, mijn, bedoeling niet en dwaalt zogezegd af.

wpDiscuz