Samen met wethouder zwerfafval opruimen

Op woensdag 1 april was Wethouder Sjaak Thijssen voor even een Wijkheld.

Wijkhelden_Thijssen_Leuth_Groesbeek-DGB

Hij hielp het eerste Wijkhelden team in de gemeente Groesbeek met het opruimen van zwerfafval in speeltuin de Rollebol in Leuth. De stoere Wijkhelden trotseerden het slechte weer.

Zwerfafval opruimen is leuk

Nadat zowel wethouder Sjaak Thijssen als de Wijkhelden, het Wijkhelden veiligheidshesje aan hadden en een knijper in de hand, kon het opruimen van zwerfafval in speeltuin de Rollebol in Leuth beginnen. Het eerste team uit Groesbeek bestaat uit zes kinderen, waaronder Floris en Indy. Ze vinden het leuk om als Wijkheld zwerfafval op te ruimen.“Het liefst gaan ze iedere dag een ronde lopen” aldus Yolba, een van de begeleiders van het team. “We lopen bijna iedere week een ronde en zijn dan al gauw een uur bezig met het opruimen van zwerfafval.”

Opmerkelijke vondsten

Tijdens het opruimen komen de Wijkhelden niet alleen plastic zakjes en blikjes tegen, maar ook ander zwerfafval. “Ik heb laatst een plastic slipper gevonden,” aldus Floris. Indy voegt toe dat zij een fietsbel heeft gevonden tijdens het opruimen.

Extra spannend door aanwezigheid wethouder

Het opruimen vinden de kinderen altijd leuk, maar opruimen met de wethouder was natuurlijk extra spannend en speciaal. “De komst van de wethouder zien de kinderen als een beloning voor het opruimen van het zwerfafval”, aldus Yolba. Wethouder Sjaak Thijssen: “Zo zorgen we samen voor een schone speeltuin. En we zien meteen resultaat van onze opruimwerkzaamheden. Dat is wel zo fijn!”

De kinderen beloofden de wethouder plechtig vanaf nu niets meer op de grond te gooien. En dat komt mooi uit, want bewustwording van zwerfafval creëren is ook een van de doelen van het project.

Wat doen Wijkhelden?

Wijkhelden zijn actief in bijna heel het verzorgingsgebied van Dar (Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen en Nijmegen) en houden samen hun buurt schoon. De kinderen in groepjes, onder begeleiding van een volwassene en volwassenen alleen of ook in groepen. Door regelmatig een opruimronde te lopen door de buurt, zorgen ze ervoor dat er zo weinig mogelijk zwerfafval ligt. Dit ziet er beter uit en zorgt er ook voor dat mensen minder snel nieuw afval weggooien in de openbare ruimte.

Een zakcentje voor de kinderen, materiaal en andere voordelen

Dar verzorgt alle benodigdheden (knijpers, speciale zwerfafvalzakken en veiligheidshesjes) voor de Wijkhelden. Kinderen uit groep 3 t/m 8 krijgen van de gemeente een zakcentje voor hun werk en leren ondertussen hoe het is om actief en betrokken te zijn bij de samenleving. Voor volwassenen is het een eenvoudige manier om een waardevolle en direct zichtbare bijdrage te leveren aan een schone buurt.

Meer informatie over Wijkhelden en/of aanmelden? Kijk op www.wijk-helden.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 april, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
enne Bruukse / Groesbeek

Vraagje:
Kunnen de wethouders misschien nie beter honden drollen opruimen daar liggen er overal zat van?.
En de kinderen laten voetballen en spelen!!!!

Ria Patella

Laten voetballen tussen de honden drollen Bruukse ?

enne Bruukse / Groesbeek

Ria! de wethouders hebben toch de drollen geruimd…of nie dan…

Robbert B

Leer de kinderen meteen dat ze zelf hun afval ook netjes in een prullenbak deponeren. Als ik op het fietspad kom bij de Drulseweg schieten de tranen in mijn ogen, wat een rommel. Daar een leeg blikje energy drink en daar een blikje cola, zo is de hele berm bezaaid met troep.

bosbes

Een ouderwets stukje propaganda van het staatsapparaat: “De komst van de wethouder zien de kinderen als een beloning voor het opruimen van het zwerfafval” Daar kunnen ze in Noord-Korea nog een puntje aan zuigen.

Leol

Bruukse als je eens begint met je eigen drollen op te ruimen dan scheelt dat misschien al een hele hoop DROL.

enne Bruukse / Groesbeek

leol.. zo je kunt de vraag niet waarderen om eens een dag drollen te ruimen
aan je reactie te lezen ben jij een wethouder.ha ha ha

wpDiscuz