Cursus “Omgaan met geld”

Toen Leo begon aan de cursus “Omgaan met geld”, dacht hij niet dat de cursus hem veel ging opleveren. Hij had al jaren geen grip meer op zijn geld.

Er kwam best wel het een en ander binnen aan inkomen, maar het ging veel te snel op. Er ging geen maand voorbij zonder geldzorgen. Leo sliep er de laatste tijd slecht van. Zijn vrouw en hij kregen ook steeds vaker ruzie over uitgaven.

In de cursus leerde hij zijn post bij te houden en te ordenen, zodat hij overzicht kreeg. Hij leerde een begroting op de computer te maken, zodat hij precies weet hoe hij ervoor staat. Ook kreeg hij veel tips van de docent en van de andere cursisten. Regelmatig kijkt hij nu op de Nibud site.

Leo sluit de cursus af met de reactie: “Ik ervaar nu dat ik grip heb op mijn geld en daar voel ik mij zekerder door. Mijn inkomen is ongeveer gelijk gebleven. Maar door de tips geef ik wel minder geld uit. In de cursus hoorde ik dat ik mijn sportabonnement kan laten vergoeden door de gemeente. Die hebben daar een regeling voor. Kijk, dat scheelt weer een flink bedrag! Wat ik vooral belangrijk vind, is dat ik controle heb op mijn uitgaven. Ik zie wat er uitgaat iedere maand en mijn vrouw begrijpt het ook. We hebben nu geen ruzie meer over geldzaken en dat lucht op!”

Loopt u ook al langer rond met grote of kleine geldzorgen? Blijf daar niet mee rondlopen. In een cursus ziet u dat u niet alleen bent met geldzorgen en krijgt u heel veel tips om beter met uw geld om te leren gaan. De uitwisseling met mede-cursisten is een fijne ervaring, samen is altijd leuker dan alleen. En het mooie is: de cursus is gratis.

De cursus start donderdagochtend 23 april. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur. Het wordt gegeven in ‘t Achterom, Hoflaan 11 in Groesbeek. Inwoners uit de nieuwe gemeente Groesbeek mogen meedoen. Meer informatie en aanmelden:

ROC Nijmegen Educatie
Tel : 024 -8904024/ 0900-9509
[email protected]

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 april, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Poppy

Inderdaad een goede tip, Gemeente betaalt dus ons sportabonnement… Nog meer tips ‘Leo’?

Mike

Sinds wanneer vergoed een gemeente sportabonnementen=

henk

Deze cursus is waarschijnlijk bedoeld voor die geld over de balk gooiers die (werken) in het gemeentehuis. centrumplan, lubert, fietspad. Dus Keerweer met gevolg veel succes ermee en probeer er iets van op te steken.

Poppy

Dit is je problemen oplossen door de gemeenschap je rekeningen te laten betalen. Er worden niet alleen maar Banken gered door de gemeenschap, maar ook particulieren. Als we vervolgens weer alles op de rit hebben, eindigt het gratis abonnementen en bonussen.

Kierewiet

8 bijeenkomsten van 2,5 uur op een, doordeweekse, donderdagochtend. Is niet gericht op mensen die min. 40 uren p/w werken. Want die hebben ook geen recht op gratis abonnementen, witgoed, subsidie’s, afvalstoffenheffing en zorg- /huurtoeslagen.

wpDiscuz