Altena: WMG maakt bezwaar tegen afwijzing handhavingsverzoek

De Werkgroep Milieubeheer Groesbeek (WMG) maakt weer bezwaar. Ditmaal tegen de afwijzing (door de gemeente Groesbeek-Berg en Dal) van het handhavingsverzoek dat WMG heeft ingediend met betrekking tot de wegverbreding bij de Cranenburgsestraat.


De Altena-Hettsteeg is bijna klaar voor gebruik. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

In november is de gemeente begonnen met de reconstructiewerkzaamheden van het gedeelte van de Cranenburgsestraat vanaf de Boersteeg tot aan de grensovergang bij de Hettsteeg. WMG heeft direct een handhavingsverzoek op grond van het bestemmingsplan “Buitengebied Groesbeek” ingediend bij de gemeente, omdat de gemeente volgens WMG heeft verzuimd een verplichte omgevingsvergunning voor de wegverbreding aan te vragen.

“Binnen de bestemming ‘verkeer’ is het onder andere verboden om zonder omgevingsvergunning wegen te verharden of andere oppervlakteverhardingen van meer dan 200 m2 aan te brengen , aldus de werkgroep. “Een gemeente dient zich aan haar eigen regels te houden”. Verder stelt WMG dat er nieuwe ondergrondse kabels worden aangelegd. Dit was reden voor de milieugroep om een verzoek tot handhaving vanwege het ontbreken van een vergunning voor de werkzaamheden in te dienen.

De gemeente reageerde in februari op het verzoek en wees het af. Zij is namelijk van mening dat voor de uitgevoerde werkzaamheden geen omgevingsvergunning vereist is. Van het aanbrengen van “andere oppervlakteverhardingen” is volgens de gemeente geen sprake, want hiermee wordt de aanleg van pleinen of perrons bedoeld. Ook worden er geen bijkomende leidingen aangebracht. Bestaande leidingen worden eventueel wel verplaatst of vervangen voor een nieuwe leiding, maar dit betreft normaal onderhoud in het kader van werk met werk maken.

Van WMG is bekend dat zij om diverse redenen tegen de openstelling van de grensovergang is. De groep verzet zich ook tegen het fietspad door de spoorkuil, een inmiddels bekende discussie in Groesbeek. De afwijzing van de gemeente is voor WMG in ieder geval reden om opnieuw bezwaar te maken. WMG is het niet eens met de uitleg die de gemeente aan de bepalingen van het bestemmingsplan buitengebied geeft en legt de zaak voor aan de Commissie bezwaar en beroep.

Handhavingsverzoek WMG (.PDF-bestand)
Reactie gemeente (.PDF-bestand)

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 april, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 26 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
klaas

niet zeiken open gooien g v d

Handy

Direct subsidie intrekken van dat rare groepje.. heeft nl. niets te maken met milieu.. jammer maar helaas.. geeft de gemeente net als met fietspad in spoorkuil eindelijk een dikke 10

Geërgerd

Wmg hebben jullie niks beters te doen? Als jullie je vervelen weet ik nog wel wat zinvolle klusjes! De perkjes in de gemeente bijhouden, zwerfafval ruimen, stoepjes vegen, verkeersborden wassen, boodschappen doen voor de ouderen, eenzame mensen bezoeken, enz.

De Kuier.

Nog Weer Meer Gedoe met die groep. Ga Paaseieren zoeken,zodat jullie kunnen zeggen dat er ook zeldzame hazen rondlopen. Open gooien,en snel!!!!

rietdekker

WMG weg er mee
die hebben echt niks beters te doen.
ik heb hier zoon hekel aan dit gekoekbak
gooi die weg gewoon los
er zit geen gediert wat er niet mag zitten.
stelletje oet l…..

richard schaeffer

Ga wat nuttigs doen weg
Weg er mee met die geitenwollen sokken
Types

Gerrit

Je wordt scheitziek van die gasten.

Marco

Ongelooflijk! En maar doorgaan…..is ook makkelijk procederen op kosten van de belastingbetaler! Ga idd iets nuttigs doen! Zwerfvuil opruimen is een geweldig idee! Maak je daar eens druk over!

Laten ze zich maar eens druk maken wat staats bosbeheer aan het doen is ,dat is een schande.
De tranen schieten in de ogen als je ziet wat die een puinhoop maken.
En laat die mensen die onze gelden aan het opmaken zijn, stoppen met die onzin.
En wat betreft die het steeg losgooien.

Inderdaad mensen je word echt schijtziek van dat klote volk , die rijden elk weekend met een verrekijker rond om te kijken wie ze nu weer eens zullen gaan pesten .

WMG jullie tasten je geloofwaardigheid een beetje aan.
Neem je verlies en jaag ons niet op onnodige kosten.
Dan geven we dat weer uit aan onze oudjes.

De nachtboswachter

Maak maar bezwaar tegen de bomenkap

rowdy

ik vraag me af wie die gerechtskosten allemaal betaalt van de gemeente weet ik dat ze onbeperkt rechtzaken kunnen voeren komt uit belastinggeld maar van die wmg weet ik t niet .subsidie?

Tarzan

En ik ben blij met deze club die de gemeente tenminste nog een beetje scherp houdt.

bellefante

Dicht die weg Jullie zijn bang dat het 1euro meer kost om omterijden

Johan

Moet jij zelf eens proberen, bouwen zonder omgevingsvergunning.
Zul je eens zien hoe gauw je de gemeente op je dak hebt.

Wat een slap zooitje die gemeente hier.

Gertje

Heel Groesbeek gaat straks snel en makkelijk via Altena naar Kranenburg om boodschappen te doen, goedkoop te tanken en lekker te eten.
Daar zullen de Groesbeekse winkeliers wel blij mee zijn!
Wat zullen ze in Kranenburg lachen om het naïeve Groesbeekse gemeentebestuur en die “blöde Holländer”.

Henk. S

Snel opengooien we leven in een Europa met open grenzen , het heeft nu lang genoeg geduurd , en de eventuele dieren die daar leven passen zich net zoals altijd en overal gewoon aan , met de wmg subsidie intrekken en opdoeken met dat zooitje ,het is gewoon tuig dat niks anders te doen heeft dan overal op andermans kosten tegen te demonstreren en procederen .

toeschouwer

SWG een groepje betweterige arrogante lastpakken die vinden dat voor hun hobby alles moet wijken,(fietspad/Altena). Aan de burger,algemeen belang en economisch belang hebben ze geen boodschap.

Paul van vorstenbos.

Het is allemaal wel erg bekrompen, get a life! Count. Your blessings.

wpDiscuz