Lezing Albert Beekes in Bibliotheek Groesbeek

Op donderdag 23 april geeft schrijver Albert Beekes een lezing in de bibliotheek Groesbeek over zijn laatste boek “Nergens over praten”, een verslag van een zoektocht naar zijn vader. Het boek speelt zich gedeeltelijk af in Groesbeek. De aanvang is om 20.00 uur en de entree is gratis.

Albert_Beekes-DGB

Gerard verliest op elfjarige leeftijd zijn vader. Gerard’s moeder (dochter van de Groesbeekse boswachter Hent Arts) blijft als 35-jarige met vier jonge kinderen achter. Er volgt een periode van spanning in huis die ertoe leidt dat Gerard naar kostschool gaat. Bijna veertig jaar later krijgt Gerard een e-mail van iemand, die blijkt een halfbroer van zijn vader te zijn. Dan pas dringt het besef door dat hij bijna niets weet van zijn vader en diens familie. Samen met zijn halfoom bezoekt hij plaatsen waar zijn vader is geweest en spreekt hij mensen die zijn vader nog gekend hebben. Langzaamaan leert hij zijn vader kennen.

Socioloog Albert Beekes (Heerlen, 1956) wandelt en schrijft. Hij schreef enkele jaren geleden een verslag van ervaringen op een wandeltocht naar Rome (Dwalen op de Via Roma, 2013). Begin 2015 verscheen “Nergens over Praten”, een verslag van een zoektocht naar zijn vader. Hij werkte tien jaar aan de Universiteit Utrecht en daarna tien jaar in de gezondheidszorg in Uganda. Als financial management consultant voor ziekenhuizen in ontwikkelingslanden was hij later steeds op reis, vooral in Afrika. Na een pelgrimstocht van vier maanden in 2012 schreef hij “Dwalen op de Via Roma”. Zijn schrijfstijl nodigt de lezer uit zelf ook op avontuur te gaan.

Na afloop van de lezing beantwoordt hij vragen uit het publiek en is er gelegenheid zijn boeken te kopen en te laten signeren.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 april, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Lezing Albert Beekes in Bibliotheek Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.