Eerste #Zwerfie-opvanghuis Groesbeek geopend

In Groesbeek is dinsdag een zogeheten #zwerfie-opvanghuis geopend. Het is de eerste binnen de gemeente.

Zwerfie_opvanghuis_Groesbeek_opening-DGB

Zo`n “opvanghuis” is een openbare vuilnisbak die is voorzien van een professionele sticker. Zo probeert de Stichting Klean op een positieve en ludieke manier meer aandacht te genereren voor het zwerfafval-probleem. Een probleem dat ook in Groesbeek niet onbekend is. Daarbij wil men mensen motiveren om één stuk zwerfvuil per dag op te ruimen.

De vuilnisbak staat tegenover het gemeentehuis, nabij de bushalte. Sofija Lukic is de initiatiefneemster van het Groesbeekse opvanghuis. “Ik wil beginnen aan een actie voor een schoon Groesbeek. Eerste stap is het openen van het eerste zwerfie-opvanghuis voor Groesbeek. Wij willen zo mensen stimuleren daar een stuk zwerfvuil dat ze zien zwerven in te doen.”, zegt Lukic tegenover DeGroesbeek.nl. Ook tegen het hondenpoep-probleem wil zij een actie beginnen.

Op 10 oktober 2014 opende in Cuijk het allereerste zwerfie-opvanghuis. Sindsdien zijn er tientallen vuilnisbakken in Nederland die een sticker hebben. In de regio Nijmegen zijn de vuilnisbakken te vinden in Cuijk, Molenhoek, Nijmegen en Weurt. Groesbeek komt daar nu dus bij.

Een zwerfie is een stukje zwerfafval wat je opraapt, vervolgens fotografeert als je het opruimt en daarna op social media (Twitter, Facebook of Instagram) post onder vermelding van de hashtag #zwerfie. Het social media-gedeelte is overigens niet verplicht.

Opening zwerfie-opvanghuis in Groesbeek.

Opening zwerfie-opvanghuis in Groesbeek.


FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 april, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Aloysius Maes

Dankzij mevrouw Lukic heeft Breda nu ook een zwerfie- opvanghuis. hopen dat het veel bijval krijgt in andere steden zodat straks alles afval vrij is…..

Ria Patella
Dit is hopen tegen beter weten in. Zoete koekjes bakken helpt niet Het zelfde doet zich voor bij hondenpoep overlast. Honden bezitters worden al jaren door de overheid aangesproken om de keutel op te ruimen. De goede niet aangesproken HET HELPT GEEN ZAK. Al eens de hangjeugd op het speel terreintje aan de Gooiseweg aangesproken over de cola-bierlessen chips zakken enz die ze regelmatig achterlaten. Een van de reacties letterlijk, flikkersteen op oud wijf. JA HOOR, EEN STICKER GAAT HELPEN. Bij het betrappen van een overtreding zwerfvuil, hondenkak, zwaar beboeten, 20 uur werkstraf zwerfvuil en stront opruimen. Ik denk dat… Lees meer »
henk
Het idee er achter is prima, alleen hebben we helaas met de Mens te maken en die leven in deze tijd alleen nog maar voor zich zelf. Ikke en de rest kan stikken. Respect is allang verdwenen en zodra je er wat van zegt dan moet je ook nog eens uitkijken dat je idd. niet uitgescholden wordt of nog erger klappen krijgt. Aanpakken en bewustwording zou kunnen helpen. Ik zeg de dienstplicht of zo iets dergelijks weer invoeren om met name de jeugd weer tot orde te krijgen, maar ik zie ook de volwassen mens asbakken legen en wat is… Lees meer »
Marco

Geweldig initiatief! Er komt in elk geval steeds meer aandacht voor dit steeds groter wordend probleem! Gemeente en provincie mogen echter meer initiatief tonen om de bermen en randgebieden van het bos op te schonen. Neem bijvoorbeeld Nijmeegsebaan; langs de wegen en het groen ligt het bezaaid met troep. Hier wordt nooit opgeruimd; gevolg: steeds meer troep!
De actie onlangs met de Wijkhelden ism wethouder, kinderen en DAR was een positieve opsteker!

Robbert B.

Voed de jeugd maar op; ik dacht dat energydrink een positieve werking op je brein heeft!?

wpDiscuz