[Video] Beloning voor tip vernieling maquette Broer d’n Boes

Particulieren willen een beloning uitloven voor de tip die leidt naar de dader(s) van de vernieling van een maquette (een driedimensionaal model op schaal).

Een maquette waarop te zien is hoe de Schrouwenberg en Stekkenberg er in 1944 vóór de 17 september-landing uitzagen werd eerder deze week door nog onbekenden vernield. Het was een levenswerk van Herman Nillessen (Broer d’n Boes), die in 2013 nog een Koninklijke Onderscheiding kreeg vanwege zijn betrokkenheid in de Groesbeekse gemeenschap.

De maquette werd tijdens de slotmanifestatie van Groesbeek gepresenteerd en was in het oude ZOMA-gebouw gestald. Tijdens een inbraak is niet alleen de maquette vernield, maar ook Kindervakantiewerk (KVW) gedupeerd.

Groesbekers reageren op social media woedend op het bericht van de vernieling. Enkelen hebben er geld voor over om er achter te komen wie de dader(s) is/zijn. Vooralsnog staat de teller op € 300,-.

De politie roept getuigen op contact op te nemen via 0900-8844.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 april, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
kloeke

Schandpaal invoeren……als.ze.gepakt zijn een week op het marktplein zetten…

Andy

Helemaal mee eens.

Kan me bijna niet voorstellen dat dit Groesbekers zijn die dit gedaan hebben. Iedereen kent Broer en ieder normaal mens zou hem dit niet aandoen.

willy

flink aan pakken die gasten want in groesbeek loopt het de laaste tijd aardig uit de hand,ik vraag me af waar moet het naar toe.

Toontje

Andy, helaas is een deel van de Groesbeekse jeugd behoorlijk ontspoort… Hoop dat je gelijk hebt.

piet

Heel erg dit
Maar het is niet alleen BROER zijn
Ding dat kaduuk is
De kvw is ook zwaar gedupeerd
En het gebouw heeft ook schade
Zijn geen woorden voor
Wie doet nu zoiets
Iemand met geen hart in zijn flikker

Realist

@Toontje, wie zegt dat het zeker is dat het (Groesbeekse) jeugd is geweest?

Andy

Realist, goed lezen. Dat wordt helemaal niet gezegd. Hij zegt dat een deel aardig ontspoord is en dat hij er niet van staat te kijken dat het wel Groesbekers zijn.

Realist

@Andy,je hebt gelijk dat wordt inderdaad niet letterlijk gezegd. Vraag me wel af waarom eea dan in deze context wordt geplaatst.

henk

je kunt beter een beloning van 4 zakjes wiet en 4 xtc pillen uitloven. Waarschijnlijk zijn het weer van die gasten geweest die niet rigtig sporen.
Waarom doet iemand zoiets? Blijf met je fikken van andermans spullen af.

Robbert B.

@kloeke
Ze staan al op het marktterrein.

Millingenaartje

En dan maar te bedenken.. de jeugd heeft de toekomst… Dat gaat nog iets worden..

kloeke

@robbert b…….dat idee had ik ook ja….kan bijna niet anders..

stekkenberg

Robbert b
Wa lul je toch kwats man . Kom keer langs dan en beschuldig ons dan gewoon in ons gezicht . Misschien heeft iemand wel iets gezien daar . Zal ik me eerder druk om maken kleuter

Wie zegt uberhout dat t jeugd is geweest?!

Henk. S
Het loopt totaal uit de hand , en niet alleen om het vernielen in de zoma maar overal , dit was gewoon vernielzucht waar niemand iets aan heeft , ik hoop onder invloed van alcohol zodat men niet voor honderd procent wist wat men aanrichtte , maar waar moet dit heen , het komt steeds vaker voor , er moet meer controle op straat komen zodat het in ieder geval beperkt word , er word altijd en overal vernielt in het dorp maar waarom ??? In ieder geval de mentaliteit onder de ik noem het maar straatvolk al dan niet… Lees meer »
wpDiscuz