Vierdaagse Groesbeek: Parkeerverbod langs Zevenheuvelenweg

Tour de France-achtige taferelen enkele dagen voor de Dag van Groesbeek (donderdag van de Vierdaagse) zijn niet meer toegestaan. Althans, dat is het plan van Gedeputeerde Staten van Gelderland.


Nee, geen Tour de France in Groesbeek. Men heeft op de Zevenheuvelenweg alvast een plaatsje bemachtigd voor de “Dag van Groesbeek” tijdens de Vierdaagse. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

Campers nemen in de Vierdaagse-periode traditiegetrouw een plekje in langs de Zevenheuvelenweg tussen Berg en Dal en Groesbeek. Het is een fraai gezicht, maar veilig is het niet. Officieel is het wildkamperen niet toegestaan, maar hier werd weinig tegen gedaan.

Hier komt als het aan GS ligt verandering in, omdat de verkeerssituatie té onveilig is en overlast veroorzaakt. Auto’s rijden met 80 km/uur op korte afstand van de campers over de weg. 112Groesbeek.nl maakte vorig jaar al melding van chaotische toestanden op de weg.

Parkeerverbod en data

De provincie is van plan om een verkeersbesluit te nemen voor het instellen van een jaarlijks terugkerend parkeerverbod en geslotenverklaring voor alle motorvoertuigen op de Zevenheuvelenweg tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.

“In de periode van de tweede dinsdag in juli vanaf 08:00 uur (week voor de Vierdaagse) tot en met de woensdag vóór De Dag van Groesbeek tot 20:00 uur wordt jaarlijks een parkeerverbod ingesteld op de N841, op de wegvakken tussen de aansluitingen Meerwijkselaan en de Nieuweweg,” is de uitleg. Dit wordt middels verkeersborden aangegeven.

Parkeerverbod niet voldoende

Het instellen van uitsluitend een parkeerverbod is naar verwachting onvoldoende effectief, stelt GS, omdat de kans aanwezig is dat mensen ondanks het parkeerverbod tijdens zo’n groot evenement toch in de berm parkeren en een boete accepteren. Het is dan ook zaak om het parkeren fysiek tegen te gaan. Het plaatsen van obstakels in de bermen ziet de provincie uit veiligheidsoverwegingen niet zitten.

Wegafsluiting

Daarom wordt de Zevenheuvelenweg tussen de Meerwijkselaan en de Nieuweweg afgesloten voor motorvoertuigen, met uitzondering van bestemmingsverkeer en ontheffinghouders. Om dit te realiseren worden niet alleen verkeersborden, maar ook barriers ingezet. De barriers moeten er voor zorgen dat men de Zevenheuvelenweg niet op kan rijden en worden in de buurt van kruispunten en op diverse zijwegen (Siep, Kamp, Derdebaan) geplaatst. Verkeer met ontheffing kan alleen via het kruispunt met de Meerwijkselaan de Zevenheuvelenweg op.

Data wegafsluiting

Het plan is dat de borden en barriers op de zondag vóór de Vierdaagse om 20:00 uur worden geplaatst. De barriers worden weer verwijderd op de derde Vierdaagse-dag (Dag van Groesbeek) om 05:00 uur. De borden van de geslotenverklaring worden verwijderd op de Dag van Groesbeek omstreeks 18:00 uur, na opruimwerkzaamheden.

De weg blijft voor (brom-)fietsers en voetgangers overigens wél bereikbaar.


Campers langs de Zevenheuvelenweg. Politie houdt een oogje in het zeil. Video: DeGroesbeek.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 april, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 24 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk Baron

Jammer.

mike

Alles krijgen ze hier kapot niet meer normaal…

Betsie Braam

Waarom dan niet gewoon óók een afsluiting voor de mensen die daar een paar dagen willen verblijven. Dan is het niet meer zo gevaarlijk en is iedereen tevreden. Mij lijkt het een goed plan bij zo’n evenement!

Hans2

Hoezo krijgen ze het kapot?
Prima beslissing ivm veiligheid.
Op de dag van Groesbeek kan iedereen vanaf 05.00 uur ‘s morgens zijn/haar plekje innemen en dat is vroeg genoeg. Het is één groot gekkenhuis altijd en nu gelukkig pas op DE dag!
Niemand hoeft daar illegaal een week te staan, slaat nergens op.

Veiligheid gaat boven alles Uitstekend voorstel Gaat het echt een keer mis dan zijn de positievelingen van nu de eersten die mekkeren dat het anders had gemoeten Vanaf 05.00 uur kan iedereen terecht prima toch

www.hanspeters.eu

Veiligheid is inderdaad belangrijk, maar om nu een zevenheuvelenweg af te sluiten, vanaf de zondag voor de vierdaagse, is wel wat overdreven. Vooral gelet op het feit dat de Nijmeegsebaan voor al dat verkeer niet is ingericht.

Hans2

Dat lijkt overdreven maar is begrijpelijk omdat al vanaf dat weekend de illegale kampeerders zich daar nestelen. Om ze dan te moeten gaan verwijderen is omslachtiger dan op tijd afsluiten. Logisch toch.
Trouwens hans, als je de Nijmeegsebaan niet voor zoveel verkeer vind ingericht wat vind je dan wel niet van ons centrum dat helemaal niet geschikt is voor al het verkeer dat er nu al doorheen banjert? Als lokale politici zich daar nu eens druk over maken ipv over provinciale wegen, oftewel, de structurele problemen aanpakken en niet de prioriteit leggen bij de tijdelijke.

www.hanspeters.eu

Hans2 Het centrum, Sociaal Groesbeek is al vanaf voor haar oprichting voor een westelijke rondweg.Ik blijf erbij de Nijmeegesebaan in hier niet op ingericht. Het is er toch al extra druk in die tijd. Is dat lokaal genoeg?

Jeuh

En waar denk je dat al die wildkampeerders nu gaan staan, die zullen echt niet allemaal omdraaien om op donderdag 05.00 met z’n allen tegelijk terug te keren.

Groesbeker

goede beslissing, iedereen moet betalen op een camping voor een staanplaats en op de Zevenheuvelenweg denken die wildkampeerders dat ze alles mogen en 4 dagen voor de donderdag al gratis mogen vertoeven. Prima!

Ik vind het wel wat hebben hoor. Mooi zo laten hoe het was.

Ja en anderen de ogen uitsteken met hun riante eerste plaats, hebben ze ook toiletvoorzieningen en nemen ze hun rotzooi zelf mee?

handy

Jammer voor diegene die nu de hele week moeten omrijden, voor stelletje dwazen die er zonodig illegaal moeten parkeren.

Grusbekse

Fijn geregeld , net zoals handy al aangeeft , leuk voor degene die nu moeten omrijden , kan ik declareren bij de gemeente ?

Marcel

Een paar dagen de snelheid beperken tot 60 of zelfs 30 km per uur over een traject van ‘n paar kilometer en het probleem van de “provincie” is ook opgelost.
Bij dit festijn horen wandelaars en vooral heel veel toeschouwers.
Gastvrijheid getoond door Groesbeek en een uniek evenement om ieder jaar weer trots op te zijn.

Handy

Wat mij nog het meest verbaasd is dat je nu de politieke partijen niet hoor als het gaat om bevordering van toerisme.
.
Ik stel voor zet de BOA’s maar in ter handhaving ipv. de burgers van de nieuwe grote gemeente Groesbeek te pesten met omrijden of rare bekeuringen.
Vorig jaar zelf gezien dat meneer de motoragent gewoon voorbij reed terwijl er de bebordingen al waren geplaatst van ‘parkeerverbod’ , maar handhaven ho maar gewoon zelf alleen langsrijden en gedogen…
.
Kan hier de politiek van Groesbeek nu niet wat aan doen?? Bijv. bezwaar maken tegen het verkeersbesluit

Henk. S

Juiste beslissing ,gewoon afsluiten , de veiligheid gaat voor alles en bovendien zijn er in groesbeek campings genoeg waar ze in alle rust kunnen vertoeven en net zoals iedereen toch naar de vierdaagse kunnen komen kijken , bovendien is het niet eerlijk tegenover andere gasten die op de camping netjes toeristenbelasting betalen , het is en blijft illegaal , dat afsluiten had al jaren eerder gemoeten .

Ja maar moeten ze daar een hele weg voor afsluiten zijn ze bang voor die gasten? ,ze moeten gewoon verbieden daar te staan, af uit dat is illegaal en mag niet dus verbieden of bekeuren en wegsturen dus, het gaat om de veiligheid.
Wel gratis riante campingplaats.

Veiligheid prima, ik vind het wel een gezellig gezicht, maar als er ooit een auto op inrijdt, dan is het leed niet te overzien. Dus: aanpakken is prima. Maar een belangrijke doorgaande weg voor mensen die naar hun werk moeten of verder de regio in al op zondag afsluiten: ik betwijfel echt of er geen andere dingen te verzinnen waren. Totaal gebrek aan creatieve oplossingen. Bovendien komen die wildkampeerders vanuit het hele land op woensdag aanrijden en zien dan de afsluiting. Die gaan echt niet naar huis toe!

Hans2

@K
De Wylerbaan is een prima alternatief om op hetzelfde punt in Berg en Dal bij Tivoli of de Oude Molen in Groesbeek uit te komen.
Daarvoor moet je 3 minuten langer rijden. Als dat een probleem is dan moet iedereen die daar een probleem mee heeft toch eens bij zichzelf te rade gaan of 3 minuten eerder van huis nou echt een probleem moet zijn?
Het is maar 4 dagen, kom op!!

wpDiscuz