PvdA stelt vragen over subsidie WMG

De PvdA van de gemeente Groesbeek-Berg en Dal heeft raadsvragen gesteld over de subsidies die Werkgroep Milieubeheer Groesbeek (WMG) krijgt.

Aanleiding hiervoor zijn de bezwaren die WMG heeft ingediend, zo ook met betrekking tot het fietspad door de Groesbeekse spoorkuil. PvdA heeft, vanwege een brief van de RVO, de WMG-website bezocht en vond daar een financieel jaarverslag uit 2012. Daar staat in dat de inkomsten van WMG onder andere bestonden uit subsidie (€ 1715,39) en natuursubsidie (€ 3000,-).

PvdA wil nu van het college weten hoeveel subsidie WMG over 2013 tot en met 2015 van de gemeente heeft gekregen en wat de WMG in ruil daarvoor aan diensten levert. Daarnaast wil de partij weten welke juridische procedures WMG met de gemeente heeft gevoerd in de periode van 2012 tot heden en hoeveel geld Groesbeek-Berg en Dal hier aan kwijt is geweest. Het effect van de doorgelopen procedures zoals uitstel, afstel of verbetering van de situatie moet ook zichtbaar worden.

Het college zal binnen enkele weken met een antwoord komen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 april, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 27 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
kloeke

Zoek maar uit wat ambtenaren over de balk gooien en belangenverstrengelingen met ambtenaren en ondernemers!!!!!

klaas

ze worden wakker op het gemeentehuis wat de wmg de gemeenschap kost(ons dus)

henk

Ach zijn ze bang aan het worden voor de WMG, mogen ze niet teveel in het vaarwater komen van de gemeente. De gemeente mag alles, maar owee als er een groepje die VOOR het milieu en de natuur zijn tegengas geeft dan moet het onderzocht worden. We leven niet in Rusland of China maar in een vrij land. Waar je schijnbaar beperkt tegengas mag geven want als je teveel zeurt ga je in de onderzoek molen.

Wiel

Wat een gezeur van die Pvda. Dat is € 500,- subsidie per jaar en die gebruiken ze om kinderen iets van de natuur bij te brengen.

Wiel

Ja die PvdA moet wat.
Van de Groesbekers die mochten stemmen bij de laatste verkiezingen stemde nog geen 5% op de PvdA.
Zielig clubje die PvdA.

Bruukse

Gaan ze ook vragen stellen over het subsidiemuurtje van Rood Wit?

www.hanspeters.eu

Weet je ik vind de PvdA het best wel goed doen nu ze uit de coalitie zijn. Maar subsidie op de WMG en dan verwachten, dat de WMG in het straatje van de gemeente praat, zijn 2 verschillende dingen. Je zou zomaar kunnen vragen naar, ja hoor subsidie op alcohol stimulering en de zgn matssubsidies. Maar de vrijheid van meningsuiting is een groot goed.

Bewoner

Hoeveel subsidie krijgt de PvdA eigenlijk om dit soort stomme vragen te stellen?

Toontje

Ik heb ook nog wel wat vragen over verstrekte subsidies aan allerlei soorten verenigingen, stichtingen en clubs. Te kinderachtig voor woorden dit; spijkers op laag water zoeken nu WMG te lastig wordt? Dit heeft een volwassen politieke partij toch niet nodig?

bosbes

Geestig dat Martijn Schmierman het in zijn vraagstelling nodig vindt om omslachtig uit te leggen waarom hij de website van de WMG heeft bezocht. Alsof ie ‘per ongeluk’ op een pornosite is gestuit.
Ik zou Martijn echter willen adviseren wat vaker op de website van de WMG te kijken, daar kan hij namelijk nog heel wat van leren. O.a. over hoe je je idealen nastreeft. Martijn, welke idealen heeft de PvdA Groesbeek eigenlijk nog?

Marcel
vragen om informatie mag natuurlijk altijd. Maar als je naar de periode kijkt dan was de PVDA wel de leverancier van een wethouder. Die (Spaan) zou je ook even kunnen bellen? En voor het overige zijn er zo weinig politieke partijen in Groesbeek die echt begrijpen dat al die vrijwilligers van de WMG zich al jarenlang (gratis)inspannen voor onze mooie omgeving. Die vrijwilligers met kundigheden op alle niveaus zijn al jaren van grote meerwaarde voor ons. Zij zijn juist al meer dan 30 jaar de constante factor in een goed milieu en landschapsbeleid. Politieke partijen in ons dorp zwalken maar… Lees meer »
Henk. S
Gelijk kappen met die subsidie , ze gaan een beetje te ver die wmg , vrijheid van meningsuiting is een groot goed , en dat moet ook zo blijven , maar de dingen die in algemeen gemeenschappelijk belang zijn moet men niet proberen tegen te houden , denk aan het fietspad de hetsteeg en zo zijn er nog meer dingen te noemen , men moet de kerk een beetje in het midden laten en niet op iedere slak zout leggen , het is goed dat ze er zijn maar ze moeten niet overdrijven , menselijk en maatschappelijk belang gaat voor… Lees meer »
jantje.

Slechte beredenering Henk.S, ”menselijk en maatschappelijk belang gaat voor dieren of milieu klaar” Het menselijk en maatschappelijk belang heeft zijn voetsporen al goed nagelaten in de natuur, het wordt tijd dat de mens zich eens Veel meer aan de flora en fauna aan gaat passen, ipv te zeiken over o.a de Hetsteeg terwijl er wel 10 andere mogelijkheden zijn om naar Kranenburg te gaan! En een terechte subsidie voor het WMG die trouwens nog veel hoger mag worden, zodat nog veel meer toekomstige plannen van Menselijke en Maatschappelijke belangen gedwarsboomd worden. Lang leve de natuur! Gr

Hans2
Helemaal mee eens jantje. De Hettsteeg opengooien dient namelijk geen enkel gemeenschappelijk maatschappelijk belang. Het enige wat ermee bereikt wordt is dat de rust in het gebied ernstig verstoord gaat worden, de besproken beschermde dieren niet worden ontzien, de Cranenburgsestraat veel drukker gaat worden terwijl dat eigenlijk nu al te druk is met alle gevolgen van dien, het gebruikte gemeensschapsgeld dat beter voor belangrijkere zaken had kunnen worden gebruikt weg is, de middenstand in Groesbeek nog meer kapotgemaakt wordt, dat Wyler nu door Groesbeek wordt ontzien van verkeer terwijl het hier alleen maar drukker wordt??. Het is de wereld op… Lees meer »
randje-16

hele WMG opdoeken , mafkezen.

Henk. S
Het gaat me niet om hetsteeg of fietspad maar gewoon om principe,s , die wmg mag van mij opgedoekt worden , tot nu toe hebben de dieren zich altijd prima aangepast en dat zal ook niet veranderen , dat de gemeente dingen doet die niet door de beugel kunnen is ook niet goed , maar ik zie het probleem niet wat die gasten van wmg hebben , ik ben beroepschauffeur en zie de natuur is nergens zo groen als langs een autobaan en de roofvogels zitten gewoon op een paaltje langs de weg , ze moeten het niet overdrijven en… Lees meer »
Lambert
Je kunt van alles zeggen over de belangrijkheid van dieren ten opzichte van mensen, maar kijk eens naar hoe gezond het dier is en was, dat je op je bord hebt, voordat je het opeet. Ik stel menselijk belang voorop, DAAROM moet er een gezonde leefomgeving en balans in onze dieren wereld zijn. Alles staat met elkaar in verbinding. Zonder insecten geen bestuiving, dus ook geen tarwe, groenten, fruit enzovoorts. En dat is nog maar het begin van de voedselketen. De natuur moet juist de ruimte hebben. En Henk, als chauffeur zou je juist moeten weten wat de gemiddelde levensverwachting… Lees meer »
Wiel

@Henk. S – Jij geeft WMG en het ministerie onbedoeld gelijk.
Die veel voorkomende roofvogels langs de snelweg zitten daar namelijk omdat ze zich voeden met de vele door auto’s doodgereden beesten.
Bij Altena zitten zeer zeldzame en met uitsterven bedreigde uilen die zwaar beschermd worden door de Nederlandse wet. Juist doodrijden door het verkeer is een groot risico.
Dus Henk bedankt voor je praktijkvoorbeeld.

ben.helder
Ironisch, dat juist de PvdA zo’n vraag stelt aan B&W van Groesbeek! Dit rare clubje dat uit naam van socialisme het liefst puur VVD liberalisme in praktijk brengt, is een gepasseerd station. Het is verbazing wekkend dat deze jongens en meisjes dat zelf nog niet in de gaten hebben! Een beetje politicus met een ipad, gesubsidieerd door de Gemeente Groesbeek, kan toch zelf even opzoeken hoeveel subsidie-geld ze zelf hebben goedgekeurd in de periode dat in een coalitie van PvdA-Volg- GVP, ze de trouwe waterdragers waren van koning Sjaak. Ze vonden werkelijk ALLES goed zelfs het weggeven van een publiek… Lees meer »
diepte punt
Beste natuurliefhebbers, De wmg maakt zich al jaren druk over de Hetsteeg, kippenschuur en nu dus ook over het fietspad, waar veel wandelaars, fietsen en sportieve Groesbekers kunnen zien hoe prachtig de Groesbeekse omgeving en natuur kan zijn. Waarom maakt de WMG zich niet druk om de massale bomenkap? Het territorium van veel dieren is verwoest, de herrie verjaagd allerlei dieren en het bos lijkt eerder op een slagveld dan op mooie natuur. In plaats daarvan gaat men zieltjes winnen door 2 overreden hagedissen te plaatsen op sociaal media. Ter vergelijking; hoeveel werden er doodgereden op het kiezelpad dat vroeger… Lees meer »
wpDiscuz