Gitaarvirtuoos Thomas Zwijsen in OJC Maddogs

Op zaterdag 25 april speelt gitaarvirtuoos Thomas Zwijsen in OJC Maddogs. Thomas staat vooral bekend om zijn akoestische arrangementen op rock en metal nummers. Hij speelt deze avond zowel solo als met band (drums en basgitaar).

Thomas_Zwijsen-DGB

Zijn YouTube filmpjes zijn gezamenlijk goed voor ruim 5 miljoen views. Het begint om 21.30 uur en de entree is gratis.

Thomas Zwijsen studeerde klassiek gitaar aan het conservatorium in Arnhem en latin/jazz Braziliaans gitaar in Rotterdam. Samen met zijn interesse in flamenco en metal smelt het geheel samen tot een uniek geheel. Zijn muziek is geheel instrumentaal, het publiek kan de zang voor haar rekening nemen. Iets dat voor velen geen probleem zal zijn bij nummers van Iron Maiden, maar ook van bijvoorbeeld Judas Priest en U.F.O.

Op zijn eerste album ‘Nylon Maiden I’ steekt hij 11 Iron Maiden nummers in een een akoestisch jasje. Op zijn tweede album, ‘Nylonized’, speelt Thomas diverse andere covers. Diverse gastmuzikanten deden een bijdrage aan dit album. Zo zijn Kee Marcello (Europe – guitar), Derek Sherinian (Dream Theater, Billy Idol – piano), David Readman (Pink Cream 69 – vocals), Damian Wilson (Threshold, Ayreon – vocals) en Blaze Bayley te horen op Nylonized. Begin november verscheen alweer het volgende album: ‘Nylon Maiden II’. Dit album werd officieel uitgebracht op zijn releaseparty in Dubai.

Thomas Zwijsen is een wereldwijd een graag geziene gast. Hij tourde al door Europa, Azië, Zuid-Amerika en het Midden Oosten, hij deed dit met o.a. Blaze Bayley, Ben Woods, Glen Roth en Maiden United.

Leuk detail: zijn YouTube kanaal werd in totaal al vaker bekeken dan het officiële kanaal van Iron Maiden. De avond zal bestaan uit twee sets, en de entree is gratis! Thomas Zwijsen is deze avond ook nog eens jarig! Voor meer info kijk op www.ojcmaddogs.nl en www.thomaszwijsen.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 april, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Gitaarvirtuoos Thomas Zwijsen in OJC Maddogs

Reageren is niet toegestaan.