Geen steun voor plan Molenborgh

De raad van Groesbeek-Berg en Dal ziet het huidige, vernieuwde, woonplan Molenborgh nabij Muldershof niet zitten.

Carrousel-leden hadden donderdag veel kritiek op dit plan. Niet zozeer vanwege de woningbouw, dat werd namelijk gesteund, maar vanwege het huidige tankstation op korte afstand van de appartementen.

De raad werd gevraagd in principe medewerking te verlenen aan het (aangepaste) plan om op locatie Muldershof – Gooiseweg – Pannenstraat 30 appartementen (koop) te realiseren. De bouw van 32 appartementen is in het verleden nooit van de grond gekomen omdat er geen afnemers waren. Om die reden kwam er in 2014 een vernieuwd plan, met 30 appartementen.

Intussen is de locatie wel in kwaliteit achteruit gegaan. De huidige stedenbouwkundige situatie ter plekke is uitermate slecht te noemen. Voor een zeer belangrijke toegangsweg naar het dorp Groesbeek is dit ongewenst. De huidige benzinepomp is weer heropend. Ondernemer Janssen Groesbeek heeft een afspraak dat het tankstation in ieder geval nog 12 jaar blijft bestaan.

Die huurovereenkomst lijkt Janssen Groesbeek nu zelf op te breken. Zijn plan, met de combinatie tankstation/appartementen, kreeg namelijk geen enkele steun in de carrousel. Men ziet niets in appartementen die vlak bij een tankstation gebouwd worden. De situatie zal vooralsnog niet veranderen, al gaven politici aan dat er op die locatie ooit wel iets moet gebeuren.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 april, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Marcel

ik zit gelukkig niet net als Sjaak in die nare positie om de centrumplannen vlot te trekken.
Tankstation met appartementen, dan ben je toch de kluts kwijt!
Gooi er nog dan liever nog een paar bouwlagen op met een supermarkt, moskee en een kippenschuur en diep in de kelder wat goedkope aanleun woningen voor de minima of ouderen.
Teken in het plan veel groen en het plaatje is BIJNA perfect.
Bijna net zo perfect als Sjaak zijn centrumplannen:(
Beste Sjaak ga je nu eerst eens wat breder oriënteren in onze gemeenschap op wat WIJ graag willen met het Centrum.
WIJ Sjaak niet JIJ.

Sprookje

Eerst maar eens kijken of de flatjes op de te duur aangekochte grond in het centrum verkocht worden, voordat er weer een paar nieuwe leegstandflatjes gebouwd gaan worden…!

maikel p

Aanemersbedrijf janssen……wanbetaler nr 1!!!!!!!
Dit noemt men….karma!

kloeke

Appartementen……man man…lijkt hier straks wel be idorm. ..
wat hier nodig is zijn sociale huurwoningen!!!!!!!

Lulpiep

Gelukkig… mot nix vur mien deur hebben…

juustem

Beetje de boel onder druk zetten door dat tankstation er doorheen te drukken. Wie gaat er nu een contract aan voor 15 jaar om dan vervolgens de raad te vragen of zijn plannetje met appartementen met tankstation mag bouwen omdat dat meer oplevert dan alleen appartementen. Peukje roken op je eigen balkon is er dan ook niet bij, denk je werkelijk dat mensen op die plek in een appartement willen wonen? Wake up! Ik zeg sluiten dat tankstation en ontwikkel die hoek op een fatsoenlijke wijze, zonder tankstation!

ben.helder
Het plan toont wederom aan wat een geweldig ondernemers-vriendelijk klimaat er heerst in Groesbeek. De VVD zou er nog U tegen zeggen! Zelf denk ik er over nu ook maar ondernemer te worden. Ga bierfietsen verhuren die een toeristische route gaan doen en tonen hoe Groesbeek inmiddels De Sjaak is geworden met al die fantastische appartementen. Geweldig toeristische impuls toch? Daar houden Sjaak en Hennie toch zo van! Zou het niet fantastisch zijn als we ooit nog eens in ons dorp wethouders mogen gaan begroeten die eerst naar de gewone Groesbeker gaan luisteren in plaats van naar hun ondernemende vriendjes.… Lees meer »
Lambert

Misschien moet Sjaak weer eens met de buurt gaan praten over zijn plannen. We waren NIET uitgenodigd, dus weer een plan ingediend over onze hoofden heen.
Overigens heeft de buurt bij het eerste plan al de nodige opmerkingen gemaakt over de verkeersdruk op de Gooiseweg kruising Muldershof. Afgelopen donderdag wilden diverse bestuurders weer met elkaar op de vuist omdat doorstroming voor de zoveelste keer weer gestremd was. Maar vooral volbouwen hoor>>>!!!

kloeke

En die janssen denkt,hoe meer ik het laat verpauperen des te eerder kan ik bouwen…..

wpDiscuz