[Foto’s] Testmast Windmolenpark Reichswald geplaatst

Er wordt veel over gepraat in Ven Zelderheide, de nieuwe testmast in het Reichswald.


De testmast vanaf Klein Amerika

Sinds ruim een week staat de testmast hoog over het Reichswald. Deze testmast is uitgerust met apparatuur, om metingen te doen naar de windsnelheden en de bewegingen van vogels en vleermuizen.

De mast trekt veel bekijks, mensen verbazen zich over de testmast zo midden tussen de bomen, en over de hoogte van de mast. De testmast is geplaatst aan de Kartenspielerweg, ongeveer 10 minuten lopen vanaf de parkeerplaats aan de Kartenspielerweg aan de B504, de weg van Grunewald naar Kranenburg. De mast rijst hoog uit boven de bomen. Bij Ven Zelderheide is dit goed te zien.

Toch is de testmast nog lang niet zo hoog als de windturbines worden, de mast is “maar” 140 meter hoog, volgens de bouwer ABO Wind. Om een idee te krijgen hoe hoog de windturbines zullen worden, kun je de helft van de hoogte er nog bovenop plaatsten. Ook zullen de windturbines veel breder zijn, deze testmast is slechts zo’n 2 meter breed.

Maar ook vanuit Groesbeek is de mast nu al te zien. Vooral bij nacht, dan zie je vanaf Klein Amerika 2 rode lampen boven het woud uitrijzen. Om een beeld te krijgen hoe hoog de windturbine bij Ven Zelderheide echt gaat worden, kun je vanuit Groesbeek gezien rustig nogmaals dezelfde afstand tussen de 2 lichten denkbeeldig er bovenop zetten en daar een 3de licht indenken. Dat wordt de hoogte van de windturbine die het verste weg van Groesbeek komt te staan. Deze zal het kleinst zichtbaar zijn.

Langs de Kartenspielerweg komen 12 windturbines van 200 meter hoogte, over een afstand van 5 km tot aan vlak bij Grafwegen. “Kun je je voorstellen hoe het eruit gaat zien als deze 12 windturbines er zullen staan en in perspectief van ver af tot dichterbij steeds groter en hoger worden? En dan te denken dat de rode lichten op windturbines in de nacht knipperen, wat zal dat een leuk discolicht worden boven het Reichswald”, aldus actiegroep Tegenwind Reichswald.

Groesbeek heeft al aangegeven Duitse juristen in te schakelen. De gemeente is tegen de komst van het windmolenpark.

Informatie:
www.tegenwindreichswald.eu
Facebook: Gegenwind.Tegenwind.Reichswald
Twitter: @GWReichswald


De testmast vanuit verschillende plaatsen, waaronder Klein Amerika en Van Zelderheide.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 april, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Die rode lampjes heb je ook op de Wallen.

fluitkelje

Daar kijk ik liever naar boswachter.

wimke

Welliswaar 1 zin met info waar het over gaat. Voor de rest gaan we het hebben over de windmolens…pfffff. Als het met 140m wel kan voor de vleermuizen en vogels dan kan die 70m voor goedkope stroom er ook nog wel bij.

Ronald

Zijn er nog mensen die actie gaan ondernemen tegen het verwoesten van de natuur in de grensstreek? Nee ik ben zeker niet tegen wind en of zone energie. Maar niet ten koste van de al zo schamele natuur. Plaats ze gewoon langs de snelwegen dan heeft niemand er last van.

www.hanspeters.eu

Ronald, d’r lopen al heel veel bezwaren. Het gemeentebestuur heeft 10.000 euro uit getrokken voor juridische ondersteuning. De einddatum bezwaar/ zienswijze was 31 maart

John

Die € 10.000 is een schijntje voor een beetje advocaat,ik schat zo in dat met 20 uur werk het geld op is en dan ??

Hans

@ John, dan verhogen we de hondenbelasting voor een nieuw potje…

juustem

En nu maar hopen dat de WMG het voor Groesbeek opneemt? Na alles wat zij over zich heen gestort hebben gekregen hoop ik oprecht dat ze door willen gaan.

ben.helder

Tja Juustem, ik ben het met je eens. WMG verdient beter! Zij doen hun werk goed maar kregen als dank bergen bagger over zich heen. Zonder natuur kunnen we niet overleven.
De plaatsing van windmolens ligt erg gevoelig. Met name omdat in bijna alle gevallen enkelen er profijt van hebben en de gewone burger met de overlast blijft zitten.

Hans

Het WMG zal er weinig aan kunnen doen. Het is een Duitse aangelegenheid en daar hebben ze als Nederlandse club weinig invloed op.. En duurzame energie is nog niet zo slecht voor het milieu, en het moet ergens opgewekt worden.

Marcel
Iedereen in de grensregio kan nu nog een steentje bijdragen om te voorkomen dat die mega-windmolens daar straks komen. De actiegroepen geven iedereen kansen om passief of actief mee te doen. Niks doen en na de bouw pas gaan klagen is natuurlijk heel zuur voor iedereen die zich nu al actief inspant om dit plan te laten stoppen. Persoonlijk heb ik al jaren lang veel waardering voor de WMG. Ik vind het fijn om te weten dat zij ook de samenwerking in de regio en over de grens gezocht hebben om zo de lobby te versterken. De politieke partijen in… Lees meer »
wpDiscuz