Topdagen rond 5 mei in het Bevrijdingsmuseum Groesbeek

De hele maand mei staat het in en rond het Bevrijdingsmuseum bol van de activiteiten. Met name op 4, 5 en 8 mei verwacht het museum veel bezoekers uit binnen- en buitenland.

Foto: Archief Bevrijdingsmuseum Groesbeek. Rechten: Nationaal Bevrijdingsmuseum Groesbeek.

Foto: Archief Bevrijdingsmuseum Groesbeek. Rechten: Nationaal Bevrijdingsmuseum Groesbeek.

• 4 mei Meet & Greet met 180 Britse WO2-veteranen en 800 Canadese jongeren. Van 12.30-15.00 uur zijn deze veteranen in het museum ter gelegenheid van 70 jaar Bevrijding van Nederland en Europa. Zij worden vervoerd in 80 Londense taxi’s van de London Taxi Charity uit de UK. Ze ontmoeten hier de honderden Canadese jongeren die i.h.k. van een educatief programma Europa bezoeken. Deze dag wordt muzikaal opgeluisterd door o.a. de Politiekapel Gelderland-Zuid. Tevens zal er rond 14.00 uur een fly-past plaatsvinden van de vliegboot Catalina.

• 5 mei Bevrijdingsfeest van 10.00-16.30 uur feestelijk programma in en rondom het museum met o.a. muziek en film. Speciale entreeprijs € 3,- pp (incl. museum, festiviteiten en parkeren), verkoop 2e hands boeken WO2, een radioshow met zend- en ontvangst-apparatuur uit de oorlog, opa’s en oma’s vertellen over de oorlog: het persoonlijke verhaal speciaal verteld voor kinderen van 10-12 jaar.

Battlefield Tours in historische legervoertuigen langs de locaties van Operatie Market Garden en het Rijnlandoffensief. Vertrek vanaf het Bevrijdingsmuseum om 10.00 uur, 11.30 uur, 13.30 uur en 15.00 uur. Deelname € 17,50 per volw. en per kind (is incl. museum, festiviteiten en parkeren). Reserveren voor battlefieldtour noodzakelijk.

• 8 mei van 13.30-17.30 uur unieke meet&greet met vrouwelijke Amerikaanse WO2 veteranen die tijdens WO2 werkzaam waren in de vliegtuigindustrie en ‘Rosie the Riveter’ werden genoemd. Tevens zijn er flitslezingen ‘Vrouwen in oorlogstijd’.

Voor overige evenementen in het Bevrijdingsmuseum in de meimaand zie www.bevrijdingsmuseum.nl.

Klik hier voor meer info omtrent de herdenkingen in de gemeente Groesbeek-Berg en Dal.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 april, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Topdagen rond 5 mei in het Bevrijdingsmuseum Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.