Aanleg “Idylle Voi.jerland” in Breedeweg

Bloeiende bloemen zijn van levensbelang voor vlinders en bijen. Helaas zijn er steeds minder bloemrijke velden en bermen. In Groesbeek-Breedeweg komt daar verandering in.

Hier komt Idylle Vojerland. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Locatie idylle Vojerland. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Er wordt daar hard gewerkt aan een idylle. Dit is een plek waar vlinders, bijen en mensen kunnen genieten van bloemenpracht. De Idylle Vojerland wordt tussen mei 2015 en oktober 2016 in Breedeweg-Oost aangelegd achter de Dakotastraat, Market Garden en 17 Septemberstraat en de Bruuk. Er wordt zo’n 7500 m2 duurzaam bloemenmengsel ingezaaid dat aantrekkelijk is voor vlinders en bijen.

“Dit zaad zorgt jarenlang voor inheemse bloemen die vol zitten met nectar”, aldus Kars Veling van De Vlinderstichting. “We gaan de komende jaren ook bijhouden welke vlinders dit aantrekt en of er ook meer bijen komen”. Vlinders en bijen hebben het moeilijk de laatste jaren, onder meer door een gebrek aan nectar en stuifmeel, hun voedsel. Het aantal vlinders en bijen in Nederland daalt mede hierdoor al jarenlang. Door de idylles komt hier verandering in.

Vlinder en bijen in eigen tuin

U kunt vlinders en bijen zelf ook helpen door nectarrijke planten op uw balkon of in uw tuin te plaatsen, zoals lavendel, beemdkruid, zonnehoed, kamperfoelie, herfstaster en natuurlijk de vlinderstruik. Kies het liefst verschillende planten die bloeien van het voorjaar tot het najaar.

De Idylle Vojerland in Breedeweg-Oost is een initiatief van de Vlinderstichting, de Nederlandse Bijenhoudersvereniging en de gemeente Groesbeek dat wordt gesteund door de Nationale Postcodeloterij. Kijk voor meer informatie op www.vlinderstichting.nl/idylle

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 april, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Lichtmast

Chapeau voor Peter Peters en Wijlen Theo Mulders.

wpDiscuz