Belastingaanslag 2015 Munitax binnenkort in de bus

Eind april ontvangen de meeste inwoners en ondernemers in de gemeente Groesbeek-Berg en Dal de belastingaanslag. Dit jaar voor het eerst van Munitax, de nieuwe naam voor het gemeentelijk belastingkantoor.

Vragen? Bel!

Heeft u vragen over uw WOZ-waarde of uw -aanslag? Bel dan, u heeft binnen 30 seconden iemand aan de lijn. Ook vindt u eenvoudig uitgebreide informatie via de website van Munitax.

Elk jaar krijgt u een aanslagbiljet voor gemeentelijke belastingen. Heeft u bijvoorbeeld een eigen woning of een bedrijfspand? Dan ziet u op het biljet de WOZ-waarde van uw pand. Dit is de waarde van uw pand op 1 januari 2014. Naast deze waarde vindt u op uw aanslag ook onroerende-zaakbelasting (OZB), rioolheffing, afvalstoffenheffing of reinigingsrecht. Ga voor meer informatie over de verschillende belastingen naar Munitax.nl. Op de achterkant van de aanslag leest u hoe het zit met kwijtschelding, betalen en bezwaar maken.

Vragen?

De medewerkers van Munitax zitten elke werkdag tussen 8.30 en 12.30 uur voor u klaar via tel. 024-67 80 962. In de meeste gevallen kunnen zij uw vraag direct beantwoorden. Soms is er meer informatie nodig. U wordt dan binnen 5 werkdagen teruggebeld met een concreet antwoord. Veel zaken kunt u overigens ook eenvoudig online regelen. Denk aan:

• taxatieverslag opvragen
• bezwaar maken
• kwijtschelding aanvragen
Ga voor bovenstaande zaken naar munitax.nl

Veelgestelde vragen over gemeentelijke belastingen

Op de site van Munitax kunt u ook de veelgestelde vragen bekijken.

Let op, vanwege enkele sluitingsdagen is Munitax op de volgende dagen niet bereikbaar: 4 & 5 mei, 14 & 15 mei (Hemelvaart) en 25 mei (Tweede Pinksterdag). U kunt op deze dagen wel gewoon zaken regelen via www.munitax.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek-Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 april, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
buisje

Dus geen enkele bewoner van “onze” nieuwe gemeente kon dus zijn/haar aangifte vòòr 1 april afronden, omdat Munitax haar zaakjes nog niet voor elkaar had/heeft….

Wat als de aangifte dit jaar nou toevallig NIET een maand langer ingediend had kunnen worden ?

En wàt een klantvriendelijkheid:
we kunnen maar liefst elke dag bellen van 08:30 tot 12:30 uur !!!
En we worden maar liefst binnen 5 werkdagen teruggebeld als ze niet direct een antwoord hebben op onze vraag !!!
man man man man man, dat is onze gemeente nieuwe stijl….

klaas

dat is snel 30 seconden bah bah

Lambert

Gewoon allemaal het taxatieverslag opvragen, bezwaar maken enzovoorts !
Eens kijken hoe lang het goed gaat met die club.

truus

Krijgen we geen taxatierapport samen met de aanslag? Dat hoort toch?
of hoeft deze gemeente dat niet?

Groesbeker

@ buisje; de aangifte gaat over het belastingjaar 2014 dus de WOZ waarde van dat jaar. De nieuwe WOZ heb je volgend jaar pas nodig.

Let op: waneer ze enkel bereikbaar zijn!!!wim

kloeke

Altijd rapport opvragen,vaak hebben ze die niet omdat ze gewoon paar procent erbij of eraf doen ten opzichte van voorgaande jaren.

Buisje

Groesbeker, je hebt gelijk. Sorry.

Hans2
Maar wat een verneukerij weer zeg! Een aanzienlijk verschil of je voor 101m3 of 150m3 rioolheffing wordt aangeslagen. Bij 101m3 verbruik betaal je gewoon het bedrag t/m 150m3 en krijg je het verschil niet terug?? 150m3 is 150.000 liter water wat je alleen wegspoelt? Dat bestaat nooit in bijv. een 2-persoonshuishouden! Met een vaatwasser, elke dag een lange douche en 10 keer de wc doortrekken red je dat never nooit niet! Van ieder huishouden en bedrijf blijft er dus extra geld, waarvoor geen diensten zijn geleverd, in de portemonnee van de Gemeente zitten? Dit systeem deugt niet. Alleen betalen naar… Lees meer »
Andere Peter

Ik heb als inwoner van de voormalige gemeente ubbergen de eerste verhoging van de afvalstoffenheffing al in de portemonnaie gevoeld. Ruim €33,00 per jaar erbij sinds de herindeling!

Buurtvrijwilliger het Groeske

@ Hans2,

stop ‘s met kieken uut ow ramen en zeiken over anderen die ok niks doen? Liever samen doen en oplossen dan samen neulen met de hande diep ien de tess. Dan is die aanslag dande joar iets leager?

wpDiscuz