“Nacht van Noord” Groesbeek

Een wijk vol verhalen, vol geschiedenis, vol talenten. Een wijk die volop verandert en beweegt: Groesbeek-Noord.

Logo_Nacht_van_Noord-DGB

De Nacht van Noord is een voorstelling gebaseerd op verhalen. Die verhalen komen uit de wijk, Groesbeek-Noord, maar zouden voor heel Groesbeek kunnen gelden, of voor daarbuiten. Maar Groesbeek heeft wél een bijzondere historie en bijzondere eigenschappen en karaktertrekken. Die komen terug in deze gevarieerde avondvoorstelling, de Nacht van Noord.

Het programma biedt muziek, verhalen en film en tijdens deze avond komen het verleden, het heden en de toekomst aan bod. Ooit stilgestaan bij de geschiedenis van damesondergoed? Wie en wat kun je verwachten?

Jeugdleden van toneelvereniging Den Zuuten Ienval zingen een lied uit hun voorstelling ‘De Tovenaar van Oz’. Den Zuuten Ienval heeft altijd uitverkochte zalen, dat zegt iets over hun aanbod. Wim ’t Olliepitje, bekende bewoner van Groesbeek-Noord, vertelt over de sportieve geschiedenis van de Stekkenberg. Ook Broer den Boes is geen onbekende in Groesbeek. Hij vertelt tijdens een gesprek met jongeren een persoonlijk verhaal.

De Siesmejénnekes zingen al 35 jaar in dialect over bijzondere gebeurtenissen. Met humor. Ze zijn bekend in de hele regio, tot in Duitsland. Het gezelschap heeft ook leden uit Nijmegen, Druten en van over de grens, maar is begonnen op de Stekkenberg. En als iemand iets weet over het Groesbeekse dialect, dan is het oud-wethouder en talenmens Theo Giesbers. Hij onthult ons enkele taalgeheimen.

William Janssen, bekend van TV Groesbeek en van carnaval (twee keer prins Ummenie), heeft een film gemaakt speciaal voor deze avond. Geschiedenis in vogelvlucht. Zanger Wim Eijkhout komt met een zelfgeschreven lied, ook speciaal voor deze avond. En wist u dat het Groesbeekse carnaval groot geworden is via de Stekkenberg en uitgroeide uit tot het ‘Keulen van Gelderland’? Alaaf, dat kan best een keertje in juni.

De kinderen van de kinderclub presenteren een kunstwerk met toekomstdromen. Begeleidsters Gerda Eijkhout en Raymonda Spanjers: “Die fantasie van die kinderen is echt geweldig! Dat zullen jullie wel zien, 13 juni.”

Kaarten

De toegangskaarten kosten € 2,50 en zijn tijdens de Nacht van Noord inwisselbaar voor een drankje. De Kaarten zijn in Groesbeek te koop bij voorzieningenhart Op de Heuvel, Ericastraat 39, en VVV-Groesbeek , Dorpsplein 1a. De rest van de kaartjes wordt verkocht op de avond van de voorstelling zelf, vanaf 19.30 uur (aan de deur, in Op de Heuvel). Het aantal plaatsen is beperkt, op=op.

Meer info:
www.stekkenberg.nl
• Stekkenberg Facebook: /Stekkenberg
• Nacht van Noord Eventpagina Facebook: Nacht van Noord
• Stekkenberg Twitter: @DeStekkenberg
• Twitter-hashtag voor het evenement: #NVNGroesbeek

De Nacht van Noord wordt op 13 juni 2015 gehouden in het voorzieningenhart Op de Heuvel, Ericastraat 39 in Groesbeek. Het programma begint om 20:00 uur.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kees

Een echt Stekkenbergs muziekgezelschap die Siesmejennekes pfffff

Jan Janssen

het is meer dan de Stekkenberg….. het gaat om Groesbeek-Noord ;-).

www.hanspeters.eu

Een leuk initiatief

randje-16

carnaval groot geworden op de stekkenberg , nu net een begrafenisstoet

Drulleke

Het heden en de toekomst van Noord…GeTTo Future

John
Waarom toch altijd zo’n negatieve kritiek op vrijwilligers die iets leuks voor n buurtschap doen? Jaloezie ? Verveling ? Zeg het maar! Gun ieder toch zijn pleziertje! Met een beetje hulp van SWG en veel vrijwilligers wordt er maar weer iets mooi neer gezet. En ieder is vrij om te komen. Toch prima dat de Siesmejennekes belangeloos een bijdrage leveren, toch niks mis mee. Praat en luister maar eens meer met Broer d’n Boes. Man van en voor het gemeenschaps belang! Mocht de Feestneus ook n bijdrage leveren, prima toch. Al zou het Net Aecht zij, so what? De Bruukse… Lees meer »
wpDiscuz