Indonesische liederen door Groesbeeks Gemengd Koor

Het Groesbeeks Gemengd Koor (GGK) zingt dit seizoen een wat luchtiger genre dan de afgelopen jaren: Indonesische liederen. Sommige bruisend van nationalistische sentimenten, van trots op het jonge onafhankelijke vaderland, andere roerend, op het randje van sentimenteel.

Zoals het beroemde slaapliedje Nina Bobo; een enkel ondeugend, zoals Euis, waar een verliefde man zijn liefje toezingt, en het drinklied Lisoi. We eindigen heel gepast, met een welluidend Bapa Kami, Onze Vader. In het programmaboekje staan de teksten met toelichting en vertaling weergegeven.

Er is door de koorleden weer met veel energie gerepeteerd onder onze vaste dirigent Eugène Ceulemans, die de 22 liedjes bewerkte en arrangeerde, en zijn enthousiasme voor deze nummers heeft weten over te brengen op de zangers. We zijn bij de uitvoering zeer geholpen door de vertalingen, waarvoor het koor veel dank verschuldigd is aan Antoon Verlaan, die tientallen jaren werkte in Indonesië, een kenner is van de taal en cultuur, en die nog steeds actief is als tolk-vertaler Indonesisch.

Gedirigeerd door Eugène Ceulemans, en met begeleiding van Vincent Cuppen, onze vaste pianist, zal het GGK drie uitvoeringen geven van dit repertoire:

– op 17 mei 2015 te 14:30 uur in de Kapel onder de Bogen op Dekkerswald, Groesbeek;
– op 5 juni 2015 te 20:00 uur in de Nederlands-Hervormde kerk te Berkenwoude;
– op 4 juli 2015 te 14:30 uur in het Reünie- en Congrescentrum Kumpulan op Bronbeek, Arnhem

Tijdens de concerten zullen schilderijen met Indische thema’s worden geëxposeerd van de Zuid-Afrikaanse kunstenares Samantha van der Wouden-Diedericks en haar studenten. Het GGK vraagt de bezoekers van de concerten een bescheiden entreebijdrage van € 5,-.

Voorts zal op 14 augustus 2015 te 18:30 uur in het stadhuis Nijmegen bij de herdenking van de slachtoffers uit het Rijk van Nijmegen in de Tweede Wereldoorlog in Oost-Azië en van het einde van die oorlog een keuze uit het programma worden gezongen.

Voor nadere informatie en vragen kunt u terecht bij GGK-voorzitter Jan Medendorp ([email protected] – 06-23757241).

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 mei, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Indonesische liederen door Groesbeeks Gemengd Koor

Reageren is niet toegestaan.