Grote interesse inwoners voor energiebesparing

Het Energieplein Groesbeek is een initiatief van de gemeente Groesbeek-Berg en Dal. Het richt zich op het stimuleren van buurtinitiatieven voor gezamenlijke energiebesparing bij woningeigenaren in de gemeente.

Dit jaar biedt het Energieplein de inwoners van 3 verschillende wijken een helpende hand bij het gezamenlijk nemen van energiebesparende maatregelen; in Millingen aan de Rijn staan we klaar voor de woningeigenaren uit de Wethouder Koenenstraat en de aangrenzende Schildersbuurt, in Beek helpen we de bewoners in Beek-Noord en in Groesbeek zijn we actief in Herwendaal.

“Uit ons buurtonderzoek in maart en april blijkt dat de interesse in het besparen van energie groot is”, aldus de gemeente. Goed nieuws, want het nemen van energiebesparende maatregelen in huis is slim investeren; het zorgt voor meer wooncomfort en een lagere energierekening. Als u samenwerkt met uw buren is de investering vaak nog gunstiger omdat u mogelijk een betere prijs kunt afspreken en gebruik kunt maken van de burenbonus voor woningisolatie.

Interesse?

Bent u woningeigenaar in een van de bovengenoemde wijken en heeft u aangegeven interesse te hebben in energiebesparing? Dan ontvangt u vanzelf bericht over de activiteiten van het Energieplein Groesbeek. Heeft u ons buurtonderzoek gemist maar bent u wel geïnteresseerd? Stuur een email naar [email protected], dan kunt u alsnog meedoen.

Woont u niet in een van de genoemde wijken maar bent u wel geïnteresseerd in het besparen van energie, neem dan een kijkje op www.energieplein-groesbeek.nl. Hier vindt u onder meer handige informatie over maatregelen, lokale bedrijven en u kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek – Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 mei, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Grote interesse inwoners voor energiebesparing

Reageren is niet toegestaan.