Groesbeeks plan ‘Bosrijk’ in finale landelijke Pluk-prijs

Het plan ‘Bosrijk’ heeft de finale gehaald van de landelijke Pluk van de Petteflet-prijs. Met dit initiatief wil Lieke Vullings uit Groesbeek een oerbos realiseren tussen Nijmegen en Kleve.

Toekomstvisie_Ketelwald_Bosrijk_plan-DGB

Dat heeft de juryvoorzitter Flip van Duijn, zoon van Annie M.G. Schmidt, vanochtend bekendgemaakt in het radioprogramma Vroege Vogels. Door te stemmen via de website van Vroege Vogels kan het publiek kan het nu bepalen wie dit jaar de winnaar wordt van deze landelijke Natuur en Milieuprijs. De andere kandidaten zijn Michel Lintermans (coƶperatie Station Deurne) en Bob Radstake (Levend bouwen).

Een echt natuurlijk bos realiseren van Nijmegen tot voorbij Kleef, dat is de droom van Vullings. Zij wil in het bosrijke gebied een corridor van bos laten onstaan die zich meer natuurlijk kan ontwikkelen, met uiteindelijk echte oude bomen, open plekken, dood hout in alle stadia en bijzondere flora en fauna.

De jury: “We hebben meer oerbos nodig! Dat onderschrijft de jury. Kleine plukjes bos verspreid door het land zijn niet genoeg. Willen we meer bijzondere dieren onderbrengen in onze bossen dan zullen we bossen aan elkaar moeten verbinden, zo mogelijk over de landsgrenzen heen. En we zullen meer ruimte moeten creĆ«ren voor dood hout en ruigere natuur. Dit project wil met deze ambitie aan de slag en dat juicht de jury van harte toe”.

Het Groesbeekse plan naar de top stemmen? Dat kan door op deze link te klikken!.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Website GNMF

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 mei, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
pim de boskabouter

Nou als ze blijven kappen in de bossen rond Groesbeek, blijft er geen boom meer staan laat staan een oerbos. Ik heb de afgelopen jaren telkens moeten verhuizen, niet leuk als boskabouter.

www.hanspeters.eu

Wel ja geef Staatsbosbeheer maar gelijk met het vernielen van het hele bos. Oerbos en ze zagen bomen van ruim centimeter in diameter zo maar om.

marcel

Lijkt mij een meer dan goed plan.
Veel bossen in onze omgeving worden na 60 tot 80 jaar gerooid en opnieuw aangeplant. Met dit plan is dat verleden tijd. Ik hoop wel dat Staatsbosbeheer hier aan mee wil werken.

Henk. S

Een oerbos tussen Nijmegen en Kleef , lijkt me leuk een oerbos met windmolenpark , heeft wel iets OERLELIJKS .

wpDiscuz