Groesbeekse basisschool winnaar BankBattle 2015

BS Op De Horst Groesbeek (groep 8) en Prins Clausschool Nijmegen hebben de BankBattle2015 in de regio Rijk van Nijmegen gewonnen.


BankBattle 2015 bij BS Op de Horst. Foto: BS Op de Horst.

Op 18 mei 2015 gingen voor het tiende achtereenvolgende jaar basisscholen uit het lokale werkgebied van de Rabobank met elkaar de strijd aan voor wat betreft hun parate kennis en computervaardigheden. Bijzonderheid daarbij was dat gebruik van internetverbindingen het mogelijk maakte om per klas actief deel te nemen vanuit het eigen vertrouwde klas- c.q. computerlokaal.

Het succesvol afronden van BankBattle vereistte tactiek, strategie en vooral klassikaal samenspel. Alle deelnemende klassen startten (internet gestuurd) exact op hetzelfde tijdstip met het uitvoeren van praktijkopdrachten en het beantwoorden van vragen. Deze hadden betrekking op onder andere schoolvakken, muziek, computers, techniek, radio, televisie en internet. Uiteindelijk resulteerde dit na ongeveer anderhalf uur hard werken in een eindopdracht waarvan de oplossing moest worden opgeslagen in de digitale BankBattleKluis.

Bij de eindopdracht was het de bedoeling dat de leerlingen de beroepen wisten te plaatsen bij de bekendheden. Er stonden 15 bekendheden op het blad, zodat er 1 persoon over bleef. De voornaam van deze persoon was de oplossing die men zo snel mogelijk moest invoeren. Binnen 55 minuten wisten ze de oplossing in te voeren.


Foto’s zijn gemaakt door basisschool Op de Horst.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 mei, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Groesbeekse basisschool winnaar BankBattle 2015

Reageren is niet toegestaan.