Helen Dowling Instituut goede doel van Molenhoeks Makkie

Op zondag 18 oktober lopen 1.500 lopers Molenhoeks Makkie, een hardloopparcours door het heuvelachtige landschap in en om Molenhoek. Het goede doel van dit evenement is dit jaar het Helen Dowling Instituut (HDI), een instituut dat psychologische zorg biedt aan mensen met kanker en hun naasten.

Molenhoeks_Makkie_HDI-DGB

Molenhoeks Makkie

Molenhoeks Makkie is een hardloopevenement over 2.3 (Kidsrun), 5, 10 en 15 kilometer. Start en finish is in het dorp, maar verder loopt het parcours door de schitterende bossen met pittige heuvels rondom Jachtslot De Mookerheide. Dit jaar is alweer de zesde editie. Vanwege de datum van de wedstrijd, medio oktober, vormt het Makkie een ideale voorbereiding op de Zevenheuvelenloop. Nieuw dit jaar is The Battle op zaterdagnamiddag, een korte run over 500 meter. In drie heats wordt duidelijk wie de snelste en de meest tactische loper is van Molenhoek en omstreken. Inschrijven kan vanaf begin juni, zie www.molenhoeksmakkie.nl voor meer info.

Over het HDI

Het HDI biedt professionele psychologische zorg, verricht wetenschappelijk onderzoek en biedt scholing aan artsen en verpleegkundigen werkzaam in de oncologie. Alle activiteiten zijn erop gericht mensen en hun naasten te helpen de ziekte kanker emotioneel te verwerken. De psychologische zorg wordt vergoed via de basisverzekering. De opbrengsten zijn echter te laag om kostendekkend te kunnen werken. Initiatieven zoals het Molenhoeks Makkie zijn daarom ontzettend waardevol. Alleen zo kan het HDI haar belangrijke werk blijven voortzetten.

Meer informatie over lopen voor het HDI en de samenwerking tussen beide partijen is te vinden op http://www.hdi.nl/molenhoeks-makkie.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 mei, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Helen Dowling Instituut goede doel van Molenhoeks Makkie

Reageren is niet toegestaan.