Intensieve samenwerking Bevrijdingsmuseum en LiberationTour

Vanaf 31 mei 2015 zetten het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 en de LiberationTour, een organisatie die battlefieldtours verzorgt in historische legervoertuigen, een volgende stap in de samenwerking om het historische landschap rond Groesbeek nog dichter bij het publiek te brengen.

Foto: Archief Bevrijdingsmuseum Groesbeek. Rechten: Nationaal Bevrijdingsmuseum Groesbeek.

Foto: Archief Bevrijdingsmuseum Groesbeek. Rechten: Nationaal Bevrijdingsmuseum Groesbeek.

De muren van het museum worden geslecht rond Operatie Market Garden en het Rijnlandoffensief. De museale setting wordt verknoopt met het slagveld van destijds, een slagveld waar de grootste luchtlanding uit de geschiedenis plaatsvond en de grootste geallieerde aanval in Noord-West Europa tijdens WO2.

De battlefieldtours worden aangeboden op de volgende zondagmiddagen: 31 mei, 21 juni, 16 augustus en 18 oktober van 12.00-16.30 uur. In een Dodge uit de Tweede Wereldoorlog neemt de LiberationTour u mee naar het buitengebied van de jaren ’44-’45, de periode waarin Groesbeek te maken kreeg met Operatie Market Garden, de evacuatie van de bevolking, de frontlijn en vervolgens Operatie Veritable.

Inbegrepen in het programma is een bezoek aan het Bevrijdingsmuseum met een introductiefilm, bezichtiging van de tijdelijke en vaste tentoonstelling en proeverij van Zweeds wittebrood, gebakken naar origineel recept uit WO2. Na afloop van de battlefieldtour is er koffie/thee met bevrijdingsgebak in het museumcafé.

Prijs € 40,- pp, reserveren noodzakelijk, MK niet geldig.

Info
Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Informatie 024-3974404; [email protected], www.bevrijdingsmuseum.nl
Facebook: bevrijdingsmuseum
Twitter: @bevrijding

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 mei, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
historicus

Laat ze binnen de muren ook maar wat meer aandacht besteden aan Market Garden en het Rijnlandoffensief!

Hans

Dat zou wel de moeite zijn. Want dat heeft hier in de regio plaats gevonden. En het waren best grote acties tijdens de oorlog

super goed initiatief
zo wordt het verhaal op de juiste manier over gebracht
ik ga zeker een bezoekje brengen

kloeke

@historicus….dan ben jij zeker al 2 jaar niet in het museum geweest….

historicus

@kloeke… Natuurlijk wordt er wel aandacht besteed aan Market Garden en Veritable, maar mijns inziens heeft een dergelijk museum op deze locatie veel meer potentie dan de huidige “bezetting”(veel te veel foto’s). Denk aan de gebeurtenissen op de St. Jansberg, Kiekberg en eigenlijk heel Groesbeek en omstreken.

Vervolgens worden er termen geroepen zoals “Normandië van het Noorden”. Als je kijkt naar de musea in Normandië(Dead men’s corner, st mere eglise) wordt er vooral aandacht geschonken in de gebeurtenissen die daar hebben plaatsgevonden. Doe dit ook in Groesbeek!

wpDiscuz