Raad kiest nieuwe burgemeester op 28 mei

De gemeenteraad van Groesbeek-Berg en Dal komt donderdag (28 mei 2015) om 20:00 uur in een besloten vergadering bijeen om de aanbeveling vast te stellen voor de nieuw te benoemen burgemeester. De aanbeveling bevat twee kandidaten die in volgorde worden geplaatst.

Het gemeentehuis van Groesbeek - Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het gemeentehuis van Groesbeek – Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De naam van de gekozen burgemeester voor de gemeente Groesbeek-Berg en Dal wordt om 21:00 uur in een openbare vergadering bekend gemaakt, iedereen is op dat tijdstip welkom. Het gemeentehuis is donderdagavond pas vanaf 20:55 uur geopend, om de vertrouwelijkheid rond de procedure maximaal te kunnen waarborgen.

Voor de burgemeestersvacature hebben zich 32 sollicitanten gemeld bij de Commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje. Onder de 32 sollicitanten bevinden zich 6 vrouwen. De leeftijd varieert van 41 tot en met 61 jaar.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek-Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 mei, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
ben.helder

Dit is een schimmig spel waarbij de democratie VOLLEDIG ontbreekt. Het “baantje schuiven”toont overduidelijk aan dat wij in een nep democratie leven waarbij de mening van gewone burgers volkomen wordt genegeerd. Wij krijgen er weer eentje op ons dak geschoven waar vanuit de landelijke politiek nog een leuk betaald plekje moet worden gevonden. Weekers is al onder dak. Welke afgeserveerde politicus gaat het worden is enkel de vraag. Te voorspellen valt dat vervolgens met gelikte PR taal wat krom is weer recht gepraat wordt. En wij worden geacht dit circus voor zoete koek te slikken!

Marcel

Niet te voorbarig Ben.Helder.
Eerst zien wie het gaat worden?

Peter Maas

@Ben.Helder. Je Kunt met je mening wat doen. Sinds vandaag is er een burgerinitiatief om een eind te maken aan politieke benoemingen. zie https://www.meerdemocratie.nl Je kunt daar een petitie tekenen met het doel dat bestuurlijke functies open staan voor elke Nederlander, dus ook voor mensen die geen lid zijn van een politieke partij of behoren tot het “Old Boys netwerk”.

ben.helder

Beste Peter,
Ieder initiatief om bovenstaande nep te doorbreken is hoogstnoodzakelijk We leven in 2015 maar de gevestigde orde heeft dat nog steeds niet helemaal door.
Dank je wel voor jouw positieve inbreng.
De petitie is een begin dat ik onderschrijf en dat daarna een krachtig vervolg verdiend.

Hans

Inderdaad @ Ben.helder, bij dit soort benoemingen word er uitsluitend gekeken naar wie men kent en niet naar wat men kan. En het heeft daarom ook weinig met democratie te maken.
Of de juiste persoon vinden voor dergelijke toch wel belangrijke functies.

Johanna
Hier de procedure: Benoeming, vacatures en ontslag burgemeesters De Koning benoemt de burgemeester, op voordracht van de minister van BZK en na aanbeveling van de gemeenteraad. De benoeming is voor 6 jaar, maar de burgemeester kan één of meer keer voor een zelfde periode worden herbenoemd. De benoemingsprocedure staat in de Grondwet en de Gemeentewet. In Nederland werken op dit moment ongeveer 390 burgemeesters en 40 loco- of waarnemend burgemeesters. Per jaar benoemt of herbenoemt de Koning ongeveer 50 burgemeesters. Benoeming De selectie en benoeming van een nieuwe burgemeester duurt ongeveer 4 maanden. De benoemingsprocedure is: 1.De commissaris van de… Lees meer »
Hans

Inderdaad @ Johanna, daar komt geen burger bij aan de pas.
Terwijl het de belangrijkste functie is binnen een gemeente bestuur, voor de burgers

wpDiscuz