Teleurgestelde kinderen na vernieling tuintjes

Nog onbekenden hebben dit weekend tuintjes bij basisschool ‘t Vossenhol vernield.

Foto via Edwin Thoonen (Twitter).

Foto via Edwin Thoonen (Twitter).

Kinderen van de school zijn nog geen week geleden begonnen met het project. Bakken zijn toen gevuld met plantjes en zaadjes. De plantjes lagen maandag over de stoep en de bakken waren vernield. Inwoners van Groesbeek reageren op social media woedend op het bericht van de vernielde tuintjes. Kinderen en ouders zijn boos en teleurgesteld.

Groesbeek heeft de laatste tijd vaker te maken met zinloze vernielingen. Bij een moestuintje werd onlangs nog een waterpomp gestolen. Aan de Nieuwe Drulseweg zijn er gaten in bomen geboord en gevuld met een chemisch middel. De bomen gaan het waarschijnlijk niet redden. Elders in het dorp zijn jonge boompjes omgetrokken. Daarnaast ging door brandstichting een condoleanceregister van het Canadese kerkhof verloren.

Politie roept voor alle zaken getuigen (of mensen die meer info hebben) op te bellen met 0900-8844.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 mei, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 16 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
ikke

triest…..

Marcel

verschrikkelijk dat enkele mensen dit de gemeenschap aandoen.

www.hanspeters.eu

Het is toch ook schandalig. Mar die van mien die doen da nie.

bert

Dit is toch niet normaal. En wat gebeurt er met de daders,als ze straks gepakt worden. Dan gaan ze naar buro halt. En dan krijgen ze te horen niet meer doen. Maar die kinderen hebben geen volkstuintjes meer. De ouders van de daders moeten er maar eens op aangesproken worden. En een flinke boete uitdelen.

Kees

Schande voor Groesbeek

Hent

Verdrietig wordt je hiervan en daarnaast ontzettend kwaad.
Schandalig dat er mafkezen rondlopen die dit zomaar menen te mogen doen. Niks is meer veilig voor deze respectloze kansloze en hersenloze klootzakken.
Hopelijk worden ze gepakt en dan laat maar eens openbaar namen verschijnen zodat ze overal worden nagekeken en gewezen.
Bah!!!

Ollie

Aan de schandpaal of stenigen op het dorpsplein! Het kan geen toeval zijn; Groesbeek gaat gebukt onder inbraken, vernielingen en brandstichtingen! Waar is de sterke arm als je ze nodig hebt? Laten ze ipv flitsen maar optreden!

Marcel

Laat het schoolbestuur maar een bericht plaatsen hoe wij de kinderen een warm hard onder de riem kunnen steken.
Ik verwacht dat heel veel inwoners wel plantjes of een paar euro willen doneren om weer vertrouwen te krijgen in de grote mensen wereld.
Daar kunnen die volwassenen van straks ook heel veel goeds van leren.

Toontje

Tweemaal het Canadees kerkhof, de maquette van Broer toen die bij de Zoma stond, de tuintjes bij ‘t Vossenhol. Wat wordt het volgende? Triest.

h kersten
ik vind dat er NU de tijd is dat de politie met grote boete,s moet komen als de daders gevonden worden dit geld ook voor de ouders .dus dubbele boete . daarnaast ook de schade betalen aan de vernielingen . en vooral bekend zetten in de krantjes . dan daarnaast ook nog een opvoeding,s cursus die ze zelf moeten betalen . gaat dit niet uit eigen zak dan wordt het ingehouden van de loon of socialen diens daarnaast e.v.t. gevangenis straf . DUS : GOED STRAFFEN DIE HANDEL .WIJ ( IEDEREEN ) MOETEN HET NU BETALEN VIA op gezetten actie,s… Lees meer »
Marcel

@ h kersten; daders opsporen en straffen steun ik natuurlijk ook. Maar gaat dat lukken?
De kinderen een warm hart onder de riem stoppen door even wat plantjes te brengen is zo gepiept. Dat werkt zeker!

truus

Wat een flinke mensen , stoer doen met elkaar en er niet over nadenken welk verdriet ze kinderen aan doen.hoe zouden ze het vinden als we hun brommertje slopen of mobieltje kapot trappen?

Raampje

Lynchpartij. Dat werkte vroeger ook. Niet heel erg 2015, maar wel effectief. Met zo’n tuig ga je toch niet meer om de tafel zitten, foei dat mag je niet doen. Schei toch uit. Lynchen die hap.

h kersten

marcel , ik bedoel de daders moeten alles betalen .
nu gaan wij natuurlijk uit goed fatsoen de kinderen helpen met b.v. de plantjes .
goede bedoeling maaaaaaar !!! wij moeten dan weer de kosten betalen .
en dit geld eindelijk voor de daders toch ???.

Marcel

@ h kersten;
ik begrijp wat je bedoeld en steun jou ook dat de daders moeten boeten voor hun wangedrag. Maar wanneer lukt dat?
De kinderen helpen zie ik daar wel los van, en geef dat graag voorrang.

pietje puk

hang jeugd gewoon continu in de gaten houden, het volk dat s’nachts van de hoeve en derks komt gewoon begeleiden,zeker weten dat het rustig word

wpDiscuz