Mark Slinkman nieuwe burgemeester Groesbeek – Berg en Dal

Mark Slinkman (41, CDA) wordt, als het aan de gemeenteraad ligt, de nieuwe burgemeester van de gemeente Berg en Dal (tot januari 2016 nog Groesbeek).

Het gemeentehuis van Groesbeek - Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het gemeentehuis van Groesbeek – Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het betreft een aanbeveling aan de Minister van Binnenlandse Zaken. Voor de definitieve benoeming moet er nog een formeel Koninklijk Besluit worden genomen.

Fusie in Rijnwaarden

Slinkman is sinds 2008 burgemeester van de gemeente Rijnwaarden, waar hij in 2014 nog werd herbenoemd. Die gemeente is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws geweest in verband met een mogelijke fusie met andere Liemerse gemeenten. Slinkman zet al jaren in op een fusie van de vier Liemerse gemeenten: Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. Dit lijkt door een “nee” vanuit Duiven niet mogelijk, waardoor Slinkman een fusie tussen Rijnwaarden en Zevenaar op het oog heeft. De provincie zet zelf ook druk en voert op dit moment gesprekken met de gemeenten om tot een oplossing te komen.

32 sollicitanten

Voor de burgemeestersvacature in de gemeente Groesbeek-Berg en Dal hadden zich 32 sollicitanten gemeld bij Clemens Cornielje, de Commissaris van de Koning in Gelderland. Onder de 32 sollicitanten bevonden zich 6 vrouwen, 8 (oud-) burgemeesters en 14 (oud-) wethouders. De leeftijd varieerde van 41 tot en met 61 jaar.

Procedure

In het begin van 2015 is zo spoedig mogelijk de procedure gestart om te komen tot een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester van de nieuwe fusiegemeente Groesbeek – Berg en Dal, die op 1 januari 2015 is ontstaan. Hiervoor is een vertrouwenscommissie, bestaande uit de 11 fractievoorzitters, in het leven geroepen. Deze commissie heeft in de eerste ronde met 6 kandidaten gesprekken gevoerd, waarna er drie kandidaten doorstroomden naar de tweede ronde. Er bleven uiteindelijk twee kandidaten over. Zowel de commissie als de gemeenteraad hadden de voorkeur voor Slinkman. De namen van de andere kandidaten zullen niet openbaar worden gemaakt.


Ouder Youtubefilmpje: Speech Slinkman tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Rijnwaarden (2011).

“Uitstekende burgemeester”

“De commissie is van oordeel dat de voorgedragen kandidaat een uitstekende burgemeester voor Groesbeek zal zijn. De kandidaat spreekt vlot en onderhoudend, beschikt over humor, is creatief en komt enthousiast over”, aldus Rob Verheijen donderdagavond tijdens de ingelaste raadsvergadering. Verheijen was voorzitter van de vertrouwenscommissie. Hij vervolgt: “Door de kwaliteiten en ervaring kan de voorgedragen burgemeesterskandidaat wezenlijk bijdragen aan een toekomst die onze gemeente voor ogen staat”. Slinkman is getrouwd met Heleen Willenborg en heeft twee kinderen: dochter Annemijn (10) en zoon Joost (7).

Harry Keereweer (2012-2015)

Slinkman zal in september Harry Keereweer (66) opvolgen. Keereweer was vanaf april 2012 waarnemend burgemeester van de oude gemeente Groesbeek en later ook nog van Millingen aan de Rijn. In december 2014 is hij benoemd tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Groesbeek. Die gemeente is ontstaan uit een fusie tussen de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek (MUG) en heet per januari 2016 Berg en Dal.

Profielschets nieuwe burgemeester (.PDF-bestand).
Burgerparticipatie profielschets burgemeester (.PDF-bestand).

Mark Slinkman wordt als het aan de raad ligt de nieuwe burgemeester van de gemeente Groesbeek - Berg en Dal. Foto: Wikipedia.

Mark Slinkman wordt als het aan de raad ligt de nieuwe burgemeester van de gemeente Groesbeek – Berg en Dal. Foto: Wikipedia.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 mei, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 29 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
G. Janssen

Beste Mark!

Van harte welkom in onze mooie, hartelijke gemeente Groesbeek, straks Berg en Dal. Maak er wat moois van samen met ons!

Grusbekse

Het wordt tijd dat keermaarweerom ophoepeld , kijken wat de nieuwe burgermeester gaat brengen , nou Harry …….. Bedankt , voor het naar de klote helpen van Groesbeek .

Veteraan

Welkom in GROESBEEK!
Snel verhuizen, dan kunt u nog een paspoort of rijbewijs met de naam Groesbeek bemachtigen.

Jan Norp

Door opmerkingen van de Grubekse wordt het er in Groesbeek niet beter van. Als we als inwoners van Groesbeek wat meer respect voor elkaar hebben en niet onder een schuilnaam elkaar met modder begooien, krijgt de nieuwe burgemeester meer kans van Groesbeek en de rest van de nieuwe gemeente iets mooiers te maken. Dat willen we toch allemaal.
Burgemeester Slinkman veel succes gewenst.

Jaap

Wel een hele voorspelbare keuze: CDA en man.
Ook daarin is Groesbeek zo ontzettend traditioneel en behouden.
Van welke partij was Verheijen ook alweer?

Stilletjes had ik gehoopt op een frisse vrouwelijke burgemeester die afrekent met het oude en vastgeroeste denken. Een gemiste kans!

handy

Alles zal verder Slinken met die man. Was Rijnwaarden geen artikel zoveel gemeente onder zijn leiderschap?

Marcel

Hij komt niet van ‘ver’, heeft ervaring, is jong, klinkt niet verkeerd, geef de man een kans.
Welkom zou ik zeggen.
@ Jan Norp; zo slecht zijn Grusbekse mensen niet, zelfs niet anoniem.

Jaap

Marcel, heb je zijn profiel gelezen?
Een hele degelijke man, rechten in Leiden, notaris, griffier en CDA statenlid.
Behoudender kan bijna niet.
Weg sprankeling, weg vernieuwing, weg innovatie.
We gaan voor de 13 in een dozijn.

Raad, schaam je, heel diep.

De Sjaak

En ik wil burgemeester worden in Rijnwaarden.
Met zo’n studie kan ik dat ook?
Wie in Groesbeek helpt mij met mijn CV oppoetsen, denk a.u.b. even mee met Sjaak?
De kippenschuur-1, Het-Steeg, fietspad, centrumplan (kippenschuur-2), appartementen en de winkels: ze mogen allemaal leeg blijven staan.

www.hanspeters.eu

Ik vind Harry Keereweer een geweldig burgemeester en hoop dat Mark Slinkman dit kan evenaren. Ik vind het op zich rare reacties hier, een mening hebben mag, maar zonder dat iemand de beste man kent, hem al afrekenen op zijn CDA lidmaatschap behoudendheid enzv. vind ik niet terecht. Prick was PvdA’er en Keereweer ook, er zitten 10 andere partijen dan het CDA in de raad. Ik durf voor Slinkman en Keereweer en Rob Verheijen in deze een lans te breken en wil Rob complimenteren.

Marcel Poelen

@ Jan Norp;
beste Jan in het openbaar spreken en dus met je eigen naam, zelfs als inspreker bij de gemeenteraadsvergaderingen kan heel vervelende gevolgen hebben in Groesbeek.
Ik weet dit uit eigen ervaring en met mij helaas veel meer inwoners met een plan of een bedenking.
Ik hoop van harte dat de nieuwe burgemeester daar ook oog voor heeft. Dat zou naar mijn mening mooi zijn.
Groesbeek verdiend dat vleugje vernieuwing in het bestuur.
Ook daar worden wij beter van.

Jopie

@ jan norp; laat je niet van de wijs brengen door al die degroesbeekdebielen!

Theo

Hee zal al wer Lit zien van de treffers

Gruusbek Bove

Volgens CDA raadslid Rob Verheijen spreekt de nieuwe burgemeester vlot en onderhoudend en komt hij enthousiast over.

Dat is leuk, maar het is geen beeld van een burgemeester met ballen die wethouder Sjaak Thijssen kan stoppen met zijn vernielende en geldverslindende centrumplannen of zal toegeven dat de aanhoudende en zinloze juridische strijd van de gemeente tegen het ministerie over het toelaten van autoverkeer over Altena-Hettsteeg moet stoppen.

mensen het maakt toch niks uit. leed is toch al geschied onder keereweer

goffer

En Groesbeek raakt verder in verval……

Johanna

Eerst maar eens kennis maken met Mark en dan kunnen we altijd nog commentaar geven toch?

henk
Ik denk dat veel Groesbekers het geen bal uit maakt wie er als burgemeester in de gemeente Berg en Dal rond loopt. Wanneer heb je nu persoonlijk direct contact met die man of iets te maken. Alleen degene die zich verdiepen in politiek zullen zich er druk overmaken. Natuurlijk heeft een burger de hoogste macht in een gemeente hij moet het laatste krabbeltje zetten maar weet m.i. vaak niet waarvoor hij die krabbel zet. Helaas lees ik ook dat Harry keereweer de schuld krijgt van de gemeentelijke fusie, dat is niet waar daar heeft onze Prick voor gezorgd. Hoe je… Lees meer »
www.hanspeters.eu

Precies Henk op 20 december 2012 was het Prick met het CDA,PvdA,VVD,Groen Links en de GVP die Groesbeek verkochten. VOLG en Sociaal Groesbeek stemden tegen. Misschien moeten die fracties dan ook maar zorgen voor een sociaal verantwoorde sluitende begroting. Want dat is wel een probleem na herindeling.

henk

Hans, dat bedoel ik nou. Is een politieke opmerking die de gewone burger niet begrijpt. Wie ook de schuldigen zijn maakt niet uit, het is nu zo als het is. Een ding is zeker dat wij de gewone man altijd de klos zijn en weer minder euro`s in de knip over houden. En waarom is er gekozen voor een burgemeester die al een gemeente heeft. Kost toch allemaal bakken geld voor zowel Berg en Dal als Rijnwaarden.

wpDiscuz