Minisoos Breedeweg stopt er mee

De huidige leiding van de Minisoos in de Breedeweg stopt ermee. Daarmee dreigt er een einde te komen aan de Minisoos.

Minisoos_Breedeweg-DGB

De soos, waar kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool elke vrijdag met veel plezier naar toegaan, draait hun laatste seizoen. Meer dan 40 jaar was het elke vrijdagavond, inderdaad elke vrijdagavond, vertier in clubhuis de Körf in de Breedeweg. Veel ouders van de kinderen die er nu wekelijks aanwezig zijn, hebben als kind ook nog op de Minisoos gezeten. Wie uit de Breedeweg eigenlijk niet? Iedereen toch.

Aan de poten gezaagd

De laatste jaren heeft de leiding flink hun best gedaan om de soos draaiende te houden. Er werd flink aan de poten gezaagd, maar telkens wisten zij hun kop en dus de soos, boven water te houden. Het begon enkele jaren geleden met de verhuizing naar de Sleutel. Alle activiteiten moesten uit de Körf naar de Sleutel verhuizen. De Minisoos mocht gelukkig nog blijven in de Körf.

Handtekeningenactie

Vorig jaar nam gemeente Groesbeek het besluit te stoppen met subsidie te verlenen aan jeugdwerk in de Körf. Een handtekeningenactie en diverse gesprekken hebben er destijds toe geleid dat de Soos kon blijven draaien. Nu clubhuis de Baon verkocht is en de kantoorruimtes verhuizen naar de Korf in de Breedeweg is er straks geen plek meer voor de minisoos. De ruimte die men nu gebruikt wordt volledig bebouwd met kantoorruimte.

Afgelopen

“Helaas, dan is het afgelopen” aldus Marian van Bergen, al bijna 40 jaar vrijwilligster bij de Körf. “De kuil is een ideale ruimte waar wij graag met de kinderen vertoeven. Het is geborgen, gezellig en kinderen voelen zich er thuis. De muziekinstallatie en lichtinstallatie is speciaal in en om de kuil gebouwd. Nu wij te horen kregen dat de Körf per 1 juni de deuren gaat sluiten hebben wij, de leiding van de soos, besloten te stoppen. We gaan niet elders onze soos organiseren”.

Geen andere locatie

Marian is samen met Nel van de Lest, Petra Kregting en Jeannette v/d Logt een van de oudgedienden van de soos. Al bijna 40 jaar draait ze als vrijwilligster mee op de Körf, waarvan al meer dan 30 jaar op de soos, Nel alweer bijna 15 jaar en Jeannette en Petra ook alweer enige jaren. “Onlangs hebben we het aan de kinderen verteld dat we gingen stoppen, er kwamen allerlei ideeën waar de soos voortaan gehouden zou kunnen worden. In de kelder bij iemand thuis, in sportkantines en zelfs in de gymzaal is geopperd. Maar nu de Körf haar deuren sluit zit het erop voor ons. Wij geven het stokje graag over en hopen dat degene die het stokje oppakken dat ook voor een langere periode willen doen.” Let wel, Minisoos is week in, week uit, paraat staan. “Een hele opgave, maar wij hebben het alle jaren met veel liefde en plezier gedaan. Een onvergetelijke, mooie en dierbare tijd. Daar zullen we vaak aan terug denken”, besluit Marian.

Enkele mensen zijn op dit moment bezig met een doorstart. Dit is echter een flinke opgave en het is dan ook niet zeker of dit gaat lukken.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 mei, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
anoniem

Hallo allemaal

Ten eerste zou het jammer zijn dat de minisoos stopt
Maar jammer dat dit alleen over de minisoos gaat de handtekeningenactie was door de leiding(kamp) en kinderen van de breedeweg geregeld voor al het kinderwerk van de breedeweg en niet alleen voor minisoos en ook helaas na ruim 40 jaar stopt het kamp er ook mee door te weinig vrijwilligers jammer allemaal dat het stopt in de breedeweg

Johanna

De instuif is doorgegaan met een nieuwe groep vrijwilligers en zoals het nu lijkt gaat ook de minisoos door met nieuwe vrijwilligers.

John

Mischien als de minisoos doorgaat ( wat iedereen hoopt ) en het loopt weer goed ,dat mevr van bergen dan weer kan aansluiten want 3 maal is scheepsrecht !

Remi

Beste anoniem, het is inderdaad ook jammer dat het kamp er niet meer is. Maar als je het artikel goed leest, lees je dat het stoppen van de soos mede komt doordat de korf geen plaats meer heeft voor de soos. En volgens mij is dat niet de reden dat het kamp niet meer doorgaat. Vandaar dat dit artikel alleen over de minisoos gaat… Ruim 35 kids die elke week vermaakt werden… Een hele opgave, ook voor de vrijwilligers die de soos willen doorstarten… Ik hoop echt dat dit gaat gebeuren en dat men het ook volhoudt… Veel succes gewenst!!

anoniem

Er zijn nog andere locaties kijk naar de sleutel goedkoper en groter maar daar wil mevr. Van bergen niet heen maar als het zometeen daar heen zal gaan en het zou weer goed gaan lopen dan ook niet meer terug komen want dat is al vaker gebeurt dat ze terugkwam vrijwilligers uit breedeweg zet je in om dit prachtig iets door te laten gaan de locatie is de sleutel daar zit de woensdagmiddag groep ook al

John

Als een paar jaar geleden niet andere vrijwilligers het hadden opgepakt was de minisoos al jaren weggeweest ,toen stopte mevr van bergen ook al eens ,ook toen is het goedgekomen en is de soos gewoon doorgegaan wat ze niet verwacht hadden ? En nu maar hopen dat nu hetzelfde gebeurt ,

John

Remi ,niet gelijk je aangevallen voelen ? ?

Henk. S

Het is van de zotte , laat de körf zoals het is , er zijn andere locaties genoeg voor kantoorruimte,s te realiseren , kijk eens rond op het industrieterrein , het clubhuis de boan verkopen en anderen met de brokken laten zitten zou niet mogen , Maarja wie zijn wij.

Remi
Beste allen, nee, ik voel me niet meteen aangevallen… maar reageer volgens mij toch positief op het artikel. En daarbij plaats ik mijn berichten met mijn naam erbij.. dat doet helaas niet iedereen. Natuurlijk neem ik het op voor mijn moeder. Zij is inderdaad enkele jaren geleden tegelijkertijd met mij gestopt… maar is toen toch weer bij de soos gekomen en daar met veel plezier nog enkele jaren vrijwilligerswerk gedaan. Jammer dat men niet ziet hoeveel werk er in gaat zitten en nu alleen maar anoniem kritiek levert. Uit naam van mezelf en van mijn moeder hopen we dat de… Lees meer »
peet
Beste Allen, Ik wil allereerst mijn complimenten uitspreken voor de vrijwilligers van soos, instuif, kamp en andere activiteiten voor kinderen in de Breedeweg die (soms al heel veel jaren) hun vrije tijd en energie stoppen in het organiseren en begeleiden van activiteiten voor kinderen in de Breedeweg. Ik denk dat veel kinderen in de breedeweg daar erg blij mee zijn en zijn geweest. Het artikel gaat over de leiding van de soos op dit moment. Die stopt ermee. Ook deze groep heeft al meerdere jaren elke vrijdag een grote groep kinderen een leuke en gezellige avond bezorgd. De leiding heeft… Lees meer »
Titsika van den berg

En gewoon den hele bruuk opdoekke?

karin

wat een vreemd stuk. het klopt volgens mij ook helemaal niet dat de soos stopt.

de huidige leiding stopt. maar dat heeft niks te maken met de soos. zover ik weet is er al een nieuwe groep opgestaan, er is al een info avond geweest en veel werk verricht om de soos gewoon door te laten gaan in de Sleutel.

En de reden dat er kantoren jn de korf komen en de baon wordt verkocht is omdat de gemeente in deze panden geen enkele euro meer wil investeren. Die panden zijn niet meer bedoeld voor gemeenschapsactiviteiten. Dat ligt maar aan 1 organisatie en dat is de gemeente. Activiteiten als deze horen volgens gemeentebeleid als jaren in de Sleutel thuis.

wpDiscuz