Plastic, blik en pak samen in de plastic afvalzak

In 2014 bestond ruim 1/3 van het restafval in de regio Nijmegen nog uit plastic, blik en pak.

Plastic+_Flyer-DGB

Vanaf juni mogen inwoners uit de gemeenten Beuningen, Druten, Groesbeek – Berg en Dal, Heumen, Nijmegen en Wijchen naast plastic verpakkingsafval ook blik en pak in de doorzichtige plastic afvalzak aanbieden.

Waarom plastic+?

Met de invoering van plastic+ stimuleren de gemeenten en Dar het scheiden van afval en dringen de hoeveelheid restafval terug. Een groot gedeelte van het restafval bestaat nog uit plastic, blik en pak. Deze afvalsoorten verdwijnen in het restafval en kunnen dan niet meer als grondstof voor nieuwe producten gebruikt worden. Dat is zonde want gerecycled plastic kan bijvoorbeeld gebruikt worden om tennisballen en fleecetruien van te maken.

Wat mag er in de plastic afvalzak?

De plastic afvalzak is de gratis doorzichtige afvalzak die inwoners nu al gebruiken voor hun plastic verpakkingsafval. Deze zak blijft ook gratis.

Wat mag er in de plastic afvalzak?
• Plastic verpakkingsafval (bijvoorbeeld: verpakkingen van vleeswaren, boterkuipjes, flacons van wasmiddelen).
• Blik (bijvoorbeeld: drankblikjes, conservenblikken).
• Pak (bijvoorbeeld: melkpakken, kleine drinkpakjes).

Kijk op www.dar.nl/plastic+ voor meer voorbeelden.

Sortering van plastic+

De verschillende afvalsoorten worden na inzameling gesorteerd. Het plastic afval wordt in verschillende soorten plastic gesorteerd, zodat hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Vervolgens worden blik (magnetisch) en de sap- en zuivelpakken gesorteerd.

Nieuwsbrief Dar

Begin juni ontvangen inwoners van de deelnemende gemeenten een nieuwsbrief van Dar met daarin alle informatie over plastic+.

Meer informatie of vragen?

Kijk voor meer informatie over plastic+ op www.dar.nl/plastic+ of neem contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via [email protected] of via 024-371 6000.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jan de Bier

De zakken dienen dan wel wat steviger te zijn, anders schuren ze meteen als er een pak of blik inkomt.

www.hanspeters.eu

Ik ben blij dat er na 2 moties van Sociaal Groesbeek in 2 jaren op rij, nu eindelijk eens wat meer afval gescheiden gaat worden. Al konden we kleine blikjes, ijzer etc ook al kwijt bij een voetbalclub. Nu nog het tempexafval Sjaak, maar goed dit is al een hele stap

karin

fijn!

het klopt wel wat Jan de Bier zegt: de zakken zijn niet sterk genoeg voor blik etc. nu scheurt de zak al vaak als er een randje van een boterkuipje toevallig tegen de rand komt

niki

inderdaad fijn ,maar de zakken mogen wel wat sterker.tevens ook wel prettig als het net zoals in de omliggende gemeente eens per 2 weken wordt opgehaald .

truus

Nu zijn de zakken nog gratis wil je sterkere zaken dan ga je betalen zie prijs blauwe zak.
In de nieuwe Gemeente Berg en Dal zijn er die een
Kliko hebben voor Restafval een
Kliko voor GFT en een
Kliko voor Papier
Groesbeek zal wel niet onder de Gemeente Berg en Dal vallen.

treffers 2

Ben bang dat er straks alles in komt wat er niet in hoort.

wpDiscuz