De Sieppe-moestuin weert zich tegen de slakken

Groep 6 van obs De Sieppe heeft, hopelijk, een goed werkend en natuurlijk afweermiddel tegen slakken gevonden: Afrikaantjes in de moestuin.

Wat is er nu waar van de bewering dat slakken niet van afrikaantjes houden? “Wij weten het (nog) niet. De verhalen op internet zijn tegenstrijdig. Kortom, we zullen het ervaren de komende tijd”, zeggen de moestuinhouders. Bloemisterij Wilhelmina was zo vriendelijk om de afrikaantjes te sponsoren.

Tot nu toe gaat het erg goed in de moestuin: de eerste radijsjes en raapstelen zijn geoogst. Alles groeit en bloeit. Groep 6 gaat (onder begeleiding van 3 ‘moestuin-moeders’) één keer per week naar de moestuin. Volgende week wordt de spinazie geoogst en daar kan de hele Sieppe van mee smikkelen: men gaat namelijk spinazie omeletten bakken! Ook dit is vorig jaar goed in de smaak gevallen (net als de overheerlijke pompoensoep en de gefrituurde courgette bloemen).

Het project is vorig jaar met groot succes gestart. Nieuwsgierig naar de moestuin? Kijk snel op www.moestuinsieppe.jimdo.com

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on De Sieppe-moestuin weert zich tegen de slakken

Reageren is niet toegestaan.