Raadsvragen om zwerfvuil Marktterrein

De aanwezigheid van zwerfvuil op en langs het Marktterrein heeft geleid tot raadsvragen van de lokale partij Sociaal Groesbeek (SG).

Zwerfie_opvanghuis_Groesbeek_opening-DGB

Fractievoorzitter Hans Peters werd enkele dagen geleden geattendeerd op de grote hoeveelheid zwerfvuil op het terrein in het centrum van Groesbeek. “Mede omdat ons centrum het visitekaartje moet zijn, vindt Sociaal Groesbeek dat dit niet kan”, schrijft de partij aan het college van burgemeester en wethouders.

SG wil van het college weten wat zij gaat doen om er voor te zorgen dat het centrum geen “afvalbelt” meer is, maar een toeristische trekpleister. “Volgens ons is deze vervuiling middels handhaving of cameratoezicht vrij eenvoudig te voorkomen”, stelt SG. Eerder werd er zwerfvuil verwijderd door SWG, zegt de politieke partij die zich afvraagt of dit nu nog steeds het geval is. Ook over het huidige beleid op het gebied van opruimen van het zwerfafval en over handhaving zijn vragen gesteld.

In het centrum, bij de bushalte tegenover het Groesbeekse gemeentehuis en dus enkele tientallen meters van het zwerfafval vandaan, is in april nog een #zwerfie-opvanghuis geopend door Sofija Lukic. Zo`n “opvanghuis” is een openbare vuilnisbak die is voorzien van een professionele sticker. Zo probeert de Stichting Klean op een positieve en ludieke manier meer aandacht te genereren voor het zwerfafval-probleem. Een probleem dat dus ook in Groesbeek niet onbekend is.

Het college zal binnenkort reageren op de vragen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk
Hondenstront vinden ze bij de gemeente belangrijker, daarmee kunnen ze de kas spekken. Een drol is binnen een week wel weg maar zwerfafval duurt jaren. Maar wat is er makkelijker dan geld te gaan vangen voor hondenbelasting en dat vervolgens m.i. niet gaat gebruiken om hondenveldjes te gaan maken maar om het gat mee te dichten. Buiten dat is natuurlijk iedereen verantwoordelijk om zijn eigen troep op te ruimen ( ook de hondendrol ) Gewoon in een plastic tasje oid en dan in de prullenbak ermee. Nu staan er ook wel weinig prullenbak in het dorp en daarbuiten. En als… Lees meer »
www.hanspeters.eu

Wat mij persoonlijk aan het afval in het centrum irriteerde, was dat het er op pinksterzondag lag. Groesbeek stond toen bol van toeristen. We gaan prat op toerisme dan moeten we er ook voor zorgen dat ons visitekaartje er netjes bij ligt.

Dhr. eiken

Touristische trekpleister? neem aan dat je regionale DEAL plaats bedoeld. Er wordt daar zoveel drugs verhandeld, dat je beter daar je aandacht op kan richten!

peter

Touristische trekpleister? neem aan dat je regionale DEAL plaats bedoeld. Er wordt daar zoveel drugs verhandeld, dat je beter daar je aandacht op kan richten!

plantje

zwerfvuil kan je wel elkedag opruimen bij de marktterrein dat word alleen maar erger maar ze kunnen wel drijgen over de hondenstrond laten ze ook maar kijken waar de schapen lopen en daar de stront ook maar opruimen daar hoor je ook nix over

jantje.
Belachelijk S.G om over het vuil op het marktterrein te zeiken, en keur dat vuil zelf ook niet goed, maar onder het motto “ Mede omdat ons centrum het visitekaartje moet zijn, vindt Sociaal Groesbeek dat dit niet kan” dat stoort me toch wel. Want als je ziet in alle woonwijken hoe de stoepen erbij liggen (soms zelfs geen tegels er meer in), als je ziet hoe de groenvoorzieningen erbij liggen (wegens bezuinigingen), als je ziet hoeveel zwerfvuil er overal ligt, dan is het toch best een beetje hypocriet om Alleen over het vuil in het centrum/marktterrein te zeiken dat… Lees meer »
www.hanspeters.eu
Laten we dan in het centrum beginnen en uitbreiden naar de wijken Jantje, is een prima oplossing wat mij betreft hoor. Sterker nog ik ben het met je eens, van die tegels kan je op de website van de gemeente melden, maar mag je ook aan ons melden via onze website. Peter ik ben het niet met je eens het drugsgebruik is aldus het College minder, sterker nog we hebben er minder geld vooruit gegeven dan begroot. Ik dacht net als jij, maar klaarblijkelijk moeten we dat toch anders zien. Ik was degene die kritiek had op het te weinig… Lees meer »
Marco
Fijn dat er vanuit de politiek steeds meer aandacht komt! Naast VOLG nu ook SG; goede actie Hans! Heb me al jaren verwonderd over het feit dat gemeente en m.n. wethouder dit zo laten verdloffen. Er worden regelmatig klachten ingediend door burgers waar zelden of nooit gehoor aan wordt gegeven. Heterdaad betrappen en bekeuren is hier heel eenvoudig. Het centrum ligt er verhoudingsgewijs dan nog het meest ‘behoorlijk’ bij; ook al is daar nog er veel te doen. Afgelopen zondag nabij Zoma en spoor en vooraan in de randgebieden van het bos wederom geconstateerd wat een rotzooi er overal wordt… Lees meer »
Ria Patella

Ik kan me hier de actie nog herinneren breed uitgemeten een sticker op de afvalbak zwerfie-opvanghuis door Sofija Lukic
Dat was de oplossing Nu kan niemand er meer om heen. Alles gaat in de afvalbak. Ik heb er toen smakelijk om gelachen Nu trouwens weer.

truus

Misschien een ideetje:
Jongeren met een taakstraf (bureau Halt) een prikker en een vuilniszak geven.!!!!

wpDiscuz