Landschapsontwikkelingsplan: “Landschap van iedereen!”

Van 11 juni 2015 tot en met 22 juli 2015 kunt u het Landschapsontwikkelingsplan “Landschap is van iedereen” inzien in het gemeentehuis.

Het landschap van onze gemeente is heel gevarieerd en heeft hoge landschappelijke, cultuurhistorische en natuurwaarden. Inwoners, bedrijven en bezoekers profiteren hiervan. Om het landschap ook in de toekomst mooi en gevarieerd te houden, vernieuwt Groesbeek het landschapsontwikkelingsplan (LOP).

De oude gemeenten Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Ubbergen hadden sinds 2004 een gezamenlijk LOP. Dat wordt nu aangepast aan nieuwe ontwikkelingen en er wordt een nieuw uitvoeringsprogramma opgesteld. In het vernieuwde LOP staan duidelijke uitspraken over de gewenste landschapskwaliteiten. De gemeente wil ontwikkelingen in het landelijke gebied goed begeleiden om ervoor te zorgen dat de gewenste landschapskwaliteiten geborgd worden. Het LOP 2015-2025 doet een oproep aan iedereen om zorgvuldig met het landschap om te gaan en om creatief bij te dragen aan verbetering van het landschap. Het landschap is immers van iedereen.

Inspraakprocedure

Het concept-LOP 2015-2025 ligt ter inzage van 11 juni 2015 tot en met 22 juli 2015. U kunt de nota inzien in het gemeentehuis Dorpsplein 1 te Groesbeek, bij de receptie. De officiële publicatie en de nota kunt u ook lezen op Overheid.nl. bij lokale wet- en regelgeving.

Zienswijze

Ingezetenen van Groesbeek en belanghebbenden kunnen binnen de genoemde termijn schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze met betrekking tot de nota van uitgangspunten kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Groesbeek, Postbus 20, 6560 AA Groesbeek.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek – Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
jantje.

Had Gunther Steins ook maar dezelfde gedachtegang zoals het LOP. Gr

wpDiscuz