[Foto’s] Schapen nieuwe attractie voor Groesbeek

Op de bus aan het wachten en plots een kudde schapen door het dorp zien lopen. Of achter een schaapskudde aan moeten rijden op de Cranenburgsestraat en Molenweg. In Groesbeek is het mogelijk.


Schapen op de Molenweg op weg naar het Bevrijdingsmuseum. Foto en rechten: Bart Willers.

De schapen die men overal in het dorp tegen komt trekken veel bekijks en zorgen voor positieve reacties. Menig inwoner van het heuveldorp zal ze dan ook vast al eens ergens gezien hebben.

In een eerder gepubliceerd bericht werd al aangekondigd dat de schapen regelmatig in Groesbeek te zien zouden zijn. Afgelopen weken is er vaak gevraagd of de schapen op meer terreinen zullen gaan grazen. En ja, er volgen meer terreinen.

De kudde is begonnen langs de spoorlijn vanaf de grens naar het centrum en werkt zich vandaar uit door het Groesbeeks groen naar westen. Naast de Heikant, het bevrijdingsbosje naast het Bevrijdingsmuseum en ’t Groeske hebben de dames ook een uitstapje gemaakt naar het schoolplein van de Adelbrecht-Windekindschool. Maar de dames zijn vaker ongehoorzaam, wat zichtbaar was op het fietspad. De gemeente stuurt daar dan een rolbezem achteraan om iedereen tevreden te houden.

Op de menukaart stonden daarna nog de bron van de Groesbeek bij de Protestantse kerk en de spoorlijn vanaf het gemeentehuis tot iets voorbij het Binnenveld. Tijdens de Zwitserloot Dak Run kon men genieten van de grazende schaapskudde langs het gemeentehuis.

Afgaande op de vele positieve reacties en de vele foto’s die er gemaakt worden heeft Groesbeek er in ieder geval weer een attractie bij. Na week 23 komen de schapen eind augustus en eind december weer terug.

Schaapsherder Bart Willers stuurt ons via Twitter regelmatig wat foto’s toe. Via Twitter is hij met zijn kudde ook te volgen.


Foto’s: Bart Willers.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente Groesbeek-Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Lambert
In verband met de forse hoeveelheid schapenstront die inmiddels op diverse paden in het centrum is te vinden ( of onder je schoenen) wil ik de heer Keereweer vragen of we nu een voorstel tegemoet kunnen zien voor schapenbelasting. Als de gemeente er echter voor kiest om straks de bestrating schoon te laten maken, dan vraag ik me af wat de bedoeling van de schapen was, schoonmaken is net zo duur als maaien, de kosten van de schapen komt er bovenop. Of is dit louter uit nostalgische redenen en hoort een “beetje” stront daar gewoon bij. Ik wil maar aangeven,… Lees meer »
kloeke

100% eens lambert. …….

randje-16

halve dorp onder de stront , net bij ijssalon hele erge stank zal vrijdag wat worden met die hitte. ook bij het Groeske al de loopbruggen onder de stront.

beeh

Het is ook nooit goed.

er wordt hier harder gemekkerd als al die schapen bij elkaar.

Akkie

Deels kan ik me wel vinden in het commentaar hierboven. Met name in het buurtpark ‘t Groeske ligt het vol schapenkeutels. Als je daar wandelt met je hond en je ‘vergeet’ zijn drol in een mooi rooi plastiek tuutje te doen, krijg je een reprimande of misschien zelfs een prent. Begrijp me niet verkeerd, ik vond het erg leuk om ze in het park te zien. Maar dan mag die ene drol die wel eens blijft liggen ook geen issue meer zijn! Deal?

Groesbeker
kosten/baten plaatje, ik vind die schapen ook wel grappig in het dorp, en het is mooi om te zien hoe zij door honden naar een andere plaats worden gedirigeerd. Dat die beesten alles onder schijten vind de gemeente Groesbeek blijkbaar prima, daar hebben ze wagentjes voor die dat netjes opruimen!! Maar zodra er een hond op een fietspad iets laat liggen dan komen ze achter je aan rennen om je een boete aan te naaien, waar slaat dat op? Die gasten zijn aan het doorslaan, ze jagen iedere burger tegen zich in het harnas met dat rare beleid dat ze… Lees meer »
Toon verbeet

lambert heeft gelijk wat hij schrijft de gemeente moeten zich schamen.

Shoarma Bob

Ach al dat gemekker langs het spoor, bij Bob zijn de broodjes shoarma volgend jaar best wel lekker.
Bramen, brem, bosbessen struikjes, een vleugje spoorlijn aroma met een sausje van pittig juridische gedoe; lang leve de echte Groesbeekse streekproducten. De gril is al warm.

Jaap

Wat een gezeur!
En dan vraagt iedereen zich af waarom er nog zo weinig reacties komen op deze site. Van negativiteit wordt niemand blij.

Groesbeker

@ Jaap, wat moeten we dan?
Gewoon onze kop omdraaien en net doen alsof Groesbeek het walhalla is waar alles picobello geregeld is?
Schei toch uit, ja-knikkers hebben we al genoeg hier..

willem

wie het verschil tussen een schapenkeutel en hondenstront niet weet, moet er maar eens aan ruiken

Bertus

Eens met lam – Bert

Bertus

Tja, hier neemt de gemeente je flink te “grazen”

Ria Patella

Zou die herder de keutel van zijn hond wel opruimen, terwijl hij die van zijn schapen laat liggen.

wpDiscuz