GOV niet blij met wegafsluiting tijdens Vierdaagse

De plannen van de provincie om de Zevenheuvelenweg in de Vierdaagse-periode enkele dagen af te sluiten zijn bij de Groesbeekse Ondernemers Vereniging (GOV) in het verkeerde keelgat geschoten.


Men heeft op de Zevenheuvelenweg alvast een plaatsje bemachtigd voor de “Dag van Groesbeek” tijdens de Vierdaagse. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

De GOV laat in een brief aan de provincie weten dat de wegafsluiting onacceptabel is. “Voor de ondernemers in Groesbeek, die in de zomermaanden sterk afhankelijk zijn van de toeristische omzet, zal het gemis van de directe verbinding van en naar de Zevenheuvelenweg leiden tot een forse economische strop.Het fysiek afsluiten van de Zevenheuvelenweg kent voor de ondernemers in onze gemeente uitsluitend economische nadelen”, schrijft de GOV.

Traditie

Campers nemen in de Vierdaagse-periode traditiegetrouw een plekje in langs de Zevenheuvelenweg tussen Berg en Dal en Groesbeek. Het is een fraai gezicht, maar veilig is het niet. Officieel is het wildkamperen niet toegestaan, maar hier werd weinig tegen gedaan. Hier komt als het aan Gedeputeerde Staten (GS) ligt verandering in, omdat de verkeerssituatie té onveilig is en overlast veroorzaakt.

Ontwerp-besluit parkeerverbod

De provincie was van plan om een verkeersbesluit te nemen voor het instellen van een jaarlijks terugkerend parkeerverbod en geslotenverklaring voor alle motorvoertuigen op de Zevenheuvelenweg tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Het verbod zou van de tweede dinsdag in juli vanaf 08:00 uur (week voor de Vierdaagse) tot en met de woensdag vóór De Dag van Groesbeek tot 20:00 uur gelden.

Ontwerp-besluit afsluiting Zevenheuvelenweg

Het instellen van uitsluitend een parkeerverbod is naar verwachting onvoldoende effectief, stelt GS, omdat de kans aanwezig is dat mensen ondanks het parkeerverbod tijdens zo’n groot evenement toch in de berm parkeren en een boete accepteren. Daarom zou de Zevenheuvelenweg op de zondag vóór de Vierdaagse om 20:00 uur worden afgesloten. De barriers worden weer verwijderd op de derde Vierdaagse-dag (Dag van Groesbeek) om 05:00 uur.

Andere maatregelen

De GOV ziet het parkeerverbod wel zitten, maar de wegafsluiting niet. Een wegsleepregeling, een snelheidsverlaging en de inzet van matrixborden zijn volgens de GOV betere maatregelen om de Tour de France-taferelen tegen te gaan. Daarnaast moet er via lokale, regionale en landelijke media duidelijk gecommuniceerd worden over de gewijzigde regels.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 19 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
handy

Top brief echter verwacht ik zelf niet dat er iets zal veranderen aan de wegafsluiting. Of zal Keereweer hier nog iets aan kunnen doen?

www.hanspeters.eu

Ik ben daar ook niet zo’n voorstander van en snappen jullie het provinciale bericht in het weekblad? Lees m eens goed en kijk dan naar de zondag en woensdag. Zondag t/m donderdag totale weg afsluiting. En dan de opmerking over woensdag, volgens het bericht mag je d’r dan parkeren. Maar als de totale weg afgesloten is lijkt me dat wat moeilijk

Hent

Gewoon open laten met grote en duidelijke waarschuwingsborden aan het begin en einde van de zevenheuvelenweg.
Elke overtreder beboeten met €500 contant te voldoen en dat ook op die borden kenbaar maken.
Als je er dan toch gaat staan heb je wel een heel grote plaat voor je knar!

Muts

Ja, zet er matrixborden neer. Dat helpt op de snelweg ook perfect….

Ook verkeersborden om de maximumsnelheid te beperken zullen het goed doen. Die werken in de 30km zone’s ook perfect… Ooh wacht, elke gek denkt dat die borden er alleen voor anderen zijn en dat je in het dorp, de Hoflaan, de Ottenhofstraat en zo best wel 80km/h kunt en mag.

Gaat op de Zevenheuvelenweg ook best goed werken. En als er dan zo goed gecontroleerd wordt als in het dorp, dan komt alles goed.

Hendrik

Is te gek voor woorden om die weg af te sluiten. Laat de boa maar zeer regelmatig controlen en alles goed aan geven met borden. Straks kan er wel gecontroleerd worden op hondenpoep.

goffer

Is dat nou zo moeilijk?je zet er borden neer met geen campers/caravans in de berm,boete 250 euro…..en binnen een uur weg of anders de takelwagen laten komen en dan 750 euro boete…..moet ik nou alles voorkouwen? 😉

Theo

Gewoon laten pakeren ook de carnavals groepen is altijd goed gegaan ze willen ook alles kapot maken de regelgeving het hoord er bij

Piet

Tijdelijk (2 of 3 dagen)een woonerf van maken,iedereen die een rijbewijs heeft weet wat hij dan wel en niet mag en wie er “voorrang” heeft.

Jaap

Geen vierdaagse meer door Groesbeek, probleem is dan opgelost.

Bertus
Denk dat het een hele goede en veilige keus is. Ik zou niet graag met m’n camper langs de kantstreep staan waar (vracht)verkeer met 85+ komt langsgescheurd. Zowel overdag als snachts wanneer je lekker ligt te pitten. Of wanneer je de deur van je camper opendraait en hij word er vanaf gereden. Handhaving tijdens deze dagen zal wel erg lastig zijn voor de politie in groesbeek, omdat ze druk zijn met andere dingen deze week. Lijkt me dat jij dat zou moeten weten Hans. Overigens zit er niemand op te wachten dat er mensen in zowel de dag als nachtsituatie… Lees meer »
truus

Boa’s kunnen alleen maar bekeuringen uitschrijven als je op een nagenoeg lege parkeerplaats staat en je vergeten bent je blauwe kaartje achter het raam te leggen,
90 Euri. Dat is lekker makkelijk . In de 4 daagse op de 7 heuvelenweg moeten ze te hard werken.

jantje.
Wat een ”afgunstig” gezever hier, de Vierdaagse wordt dit jaar voor de 99e keer gehouden en nooit gezeik of een ongevalletje, en nu moet het roer drastische en plots om v.w dat het te onveilig is! Laat die mensen toch mooi die campers daar neerzetten zoals altijd, en laat de o zo mooie traditie gewoon zoals hij altijd is, er wordt/is al genoeg kapot gemaakt hier. En daarbij dan ook maar de carnavalsoptocht, en de verlichte optocht verbieden, geen feestende voetbal elftallen op een wagen, Dorpstraat afsluiten met de kermis enz enz, wat 10 maal zoveel gevaar met zich meebrengt… Lees meer »
Is geen traditie jantje! Is pas enkele jaren zo.ze staan daar nu al vanaf maandag ! Mag gewoon niet en is onveilig. Als er wat gebeurt roepen ze hier weer: hoe kunnen ze dat nu goed vinden ! Dit is misschien wat “hard” geschreven maar de kern is wel een beetje ‘raak’ ! We stonden 15 jaar ? (Misschien wel langer ) langs de 7heuvelenweg. Toen waren we daar echt helemaal alleen. Stond echt helemaal niets als de militairen verzorgingpost . In die jaren is het gaan groeien dat wat het nu is. Kei gezellig en zo gruusbeks ! Nu… Lees meer »
goffer

@jantje…wat wel traditie was is ik als klein mannetje met oma souvenirs en handtekeningen vragen en de hele dag op een.kleedje met wat broodjes en fris……..

kloeke

Nu is het wel zo dat onze huidige ambtenaren meer met mensen van buiten Groesbeek hebben dan de groesbekers zelf.
zouden er 20 groesbekers met hun kampertje staan waren ze allang weggestuurd……

Slumpke

De Zevenheuvelenweg is een PROVINCIALE weg. Daar hebben ons gemeentebestuur of onze gemeenteambtenaren niets over te zeggen.

Slupke natuurlijk heeft de Gemeente Groesbeek daar iets over te zeggen alleen heeft de provincie besluitrecht. Maar invloed hebben ze zeer zeker! maar ja, WIE durft de nek uit te steken?!

Slupke, natuurlijk heeft de Gemeente Groesbeek daar iets over te zeggen alleen heeft de provincie besluitrecht. Maar invloed hebben ze zeer zeker! maar ja, WIE durft de nek uit te steken?!

Mario

Wat is de toegevoegde waarde van provinciën? Deze bestuurslaag kan er in dit internettijdperk uit. Waarom durft niemand in de politiek zoiets? Eigenbelang? Kan dit probleem ook op het juiste niveau opgelost worden.

wpDiscuz