Samenwerking Gasterij ’t Groeske beklonken

Vrijdag 12 juni ondertekenden de stichting Vitaal Mariëndaal en Hofmans Catering een samenwerkingscontract. Hiermee geven beide partijen de aftrap voor de realisatie van de nieuwe sociale onderneming ‘Gasterij ’t Groeske’.

Ger Hofmans, Bart Claus (voorzitter) en Hindrik-Jan Knot (penningmeester) van stichting Vitaal Mariëndaal bezegelen de samenwerking met een handdruk (en gebak).

Ger Hofmans, Bart Claus (voorzitter) en Hindrik-Jan Knot (penningmeester) van stichting Vitaal Mariëndaal bezegelen de samenwerking met een handdruk (en gebak).

Gasterij ‘t Groeske wordt een restaurant in combinatie met een eetwinkel en diverse tuinen in Park Mariëndaal, in en rond het ‘oude’ klooster Mariëndaal. Stichting Vitaal Mariëndaal is initiatiefnemer van de sociale onderneming waarin mensen komen te werken die moeilijk een plek op de arbeidsmarkt kunnen vinden. Dit zijn cliënten van Pluryn, ZZG en RIBW, en integratie-kandidaten van de gemeente. Ze werken er, leren er en stromen voor een deel uit naar reguliere banen.

Ervaren kracht

De stichting is enthousiast over Ger Hofmans als stuwende kracht in de onderneming. En Hofmans ziet het helemaal zitten: “Na 25 jaar maaltijden verzorgen voor ouderen weet ik goed waar hun wensen en voorkeuren liggen. En sinds 15 jaar begeleid ik jongeren met een beperking op de werkvloer. Maar eigenlijk praat ik niet over beperkingen. Als je maar vroeg genoeg begint met opleiden tijdens het werk, kunnen zij hun talenten volledig ontplooien. En na een paar jaar draaien ze volwaardig mee”, zegt hij.

De Gasterij

In het restaurant en de eetwinkel is iedereen welkom, buurtbewoners en inwoners van Groesbeek en omgeving. De Gasterij is bijzonder, omdat de keuken vooral regionale producten en groenten en kruiden uit de eigen tuin gaat gebruiken. Ook gaat de Gasterij zich actief inzetten voor het welzijn van de buurtbewoners, zowel ouderen als jongeren. Daarin spelen de tuinen een belangrijke rol. In het centrum van Groesbeek bieden zij een rustplek, een prachtig terras dat uitkijkt op het water van de beek die achter het oude klooster lang stroomt, en vormen zij een bron voor buitenactiviteiten.

Meerwaarde

“Juist in die combinatie van ouderen en mensen in integratie- of leerwerktrajecten ligt een grote meerwaarde”, vindt Hofmans. “Voor de ouderen zijn goede voeding en gezelschap van groot belang. De jongeren wil ik leren dat zij er zijn voor de gasten. Dat kan in de bediening, in het bezorgen van maaltijden, of in het wandelen door de tuin met iemand die slecht ter been is.”

Hofmans is sociaal gedreven, en tegelijkertijd ook een ondernemer in hart en nieren. “Juist door gezelligheid en rust te creëren en door mensen samen te laten werken, wil ik klanten naar Gasterij ’t Groeske trekken. Want daar is het om begonnen.”

Samen met de stichting Vitaal Mariendaal gaat hij de komende maanden aan de slag om in het voorjaar de deuren van van Gasterij ’t Groeske te kunnen openen.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jaap

Een mooi initiatief en een nog beter voorbeeld hoe je samen iets moois kunt bereiken.

Johan

Heel erg leuk! Ik kijk er nu al naar uit dat we er naartoe kunnen. Toch fijn dat er mensen zijn die op deze manier willen ondernemen. Succes met alle voorbereidingen!

Hans1980

Gaaf on te lezen. Zoiets kunnen we zeker gebruiken in Groesbeek!

wpDiscuz