Manifestatie “Een en al Stekkenberg” met nieuwe maquette

Op zaterdag 20 juni en zondag 21 juni wordt in het vernieuwde clubhuis van Germania de manifestatie Eén en al Stekkenberg georganiseerd.

Een_en_al_Stekkenberg-DGB

Gesloopt

De maquette, die recentelijk in de ZOMA door onverlaten is vernield, is onherstelbaar beschadigd. Inwoners startten een klopjacht op de daders. Echter, er is een tweede maquette die aangeeft hoe de Stekkenberg en Schrouwenberg eruit zagen direct na de oorlog na allerlei beschietingen.

Tweede maquette

Daar waar de in de ZOMA vernielde maquette aangaf hoe het er uitzag nadat er herstelwerkzaamheden waren verricht, geeft deze aan hoe de mensen hun wijk aantroffen toen ze terugkwamen van de evacuatie. De ondergrond van de maquette met alle glooiingen is uiteraard hetzelfde als bij de vernielde maquette en Broer heeft de laatste twee maanden zijn uiterste best gedaan om dit exemplaar tentoonstellingsgereed te maken.

De getoonde maquette bij de slotmanifestatie Eén en al Groesbeek oogstte veel bewondering bij de mensen die het op 29 maart hebben gezien. Daarna werd helaas het levenswerk van Broer op brutale wijze vernield, maar Broer besloot het er niet bij te laten zitten en heeft nu zijn eerst gemaakte maquette weer helemaal in orde.

400 foto’s

Daarnaast worden er meer dan 400 foto’s op A4 formaat getoond van de wijk Stekkenberg/Sionsheuvel. Aandacht onder andere voor veel oude schoolfoto’s, foto’s van de diverse noodkerken op Sionsheuvel, de Don Bosco en de Mariaschool, de Zwervende Zangers en de Schutterij. Maar ook oude foto’s van de vele bands en dansorkesten die de Stekkenberg heeft voortgebracht. Verder zullen er oude gebruiksvoorwerpen worden getoond, voorwerpen uit de oorlog, oorlogsgeld etc.

Germania, Ons Genoegen en Jeu de Boules

Ook de voetbalclub Germania is uiteraard vertegenwoordigd met veel oude foto’s. Verder zal er een mogelijkheid bestaan buiten om op de prachtig aangelegde nieuwe Jeu de Boules-banen van Germania een balletje te gooien voor de mensen die kennis willen maken met deze leuke sport. Schutterij Ons Genoegen zal een schietbaan runnen waar iedereen onder deskundige begeleiding pijl en boog mag schieten.

Programma

Zaterdag 20-6-2015 om 14.00 uur: Opening door wethouder Thijssen
Zaterdag 20-6-2015 en zondag 21-6-2015 van 14.00 uur tot 18.00 uur:

• Foto tentoonstelling oud Stekkenberg/Sionsheuvel
• Bezichtiging en uitleg maquette Stekkenberg/Schrouwenberg
• Jeu de Boules uitleg en mogelijkheid tot spelen (ballen aanwezig)
• Mogelijkheid pijl en boog schieten in schiet stand Schutterij “Ons Genoegen”.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Manifestatie “Een en al Stekkenberg” met nieuwe maquette

Reageren is niet toegestaan.