[Foto’s] Een en al Stekkenberg enorm succes

De manifestatie Eén en Al Stekkenberg is een groot succes geworden.

Lovende woorden

Op zaterdag 20 juni werd deze manifestatie door wethouder Sjaak Thijssen geopend. Hij had lovende woorden voor de manier waarop de Vertegenwoordigers van de Stekkenberg in het algemeen en Herman Nillessen (Broer d’n Boes) in het bijzonder zijn omgegaan met de vernieling van de eerste maquette na de manifestatie “Eén en Al Groesbeek” in het ZOMA-gebouw.

Maquette

De Stekkenberg liet zich niet uit het veld slaan en deze keer werd een maquette getoond van de omgeving Schrouwenberg/Stekkenberg van de situatie hoe de bewoners hun woongebied aantroffen direct na terugkomst van de evacuatie. Ook deze maquette oogstte veel bewondering bij de vele bezoekers die zaterdag en zondag het vernieuwde clubhuis van Germania hebben bezocht.

Feest van herkenning

Verder werden er in totaal 750 foto’s getoond van de wijk Stekkenberg (Sionsheuvel), maar ook vele schoolfoto’s waar vele mensen zichzelf of familieleden in herkenden. Er werd veel nagepraat en veel oud klasgenoten kwamen elkaar weer tegen en wisselden verhalen uit over hun schooltijd. Dit maakte van de manifestatie een feest van herkenning waar vele oude herinneringen weer werden opgehaald. Opvallend was dat met mobiele telefoons heel veel foto’s van de tentoongestelde foto’s werden gemaakt, wat aangeeft dat vele foto’s als uniek werden beschouwd.

Jeu de Boules

Buiten kon men op de nieuw aangelegde Jeu de Boules-banen van Germania zelf eens proberen hoe dat spel gaat en vele mensen maakten hiervan gebruik. Ook wethouder Thijssen bleek een zuivere en vaste werphand te hebben in zijn kennismakingspartij. Ook de stand van handboogschutterij Ons Genoegen werd veel bezocht en hier kon men zelf eens proberen hoe schieten met pijl en boog in zijn werk gaat.

Samenvattend: Een enorm succes van een manifestatie waarover nog heel veel nagepraat zal gaan worden.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Een en al Stekkenberg enorm succes

Reageren is niet toegestaan.