Vanaf 1 juli naar drie milieustraten met afvalpas

Inwoners van de gemeente Groesbeek – Berg en Dal hebben per 1 juli 2015 een afvalpas nodig als zij gebruik willen maken van één van de milieustraten.

Afvalpas1_DAR

Vanaf volgende week, de week van 29 juni, krijgen alle huishoudens in de fusiegemeente een afvalpas. De inwoners van de oude gemeente Ubbergen hebben al zo’n pas en kunnen deze blijven gebruiken.

Met de pas kunt u terecht bij Van Kesteren (Groesbeek), Daamen (Millingen aan de Rijn) en de milieustraat Kanaalstraat in Nijmegen. Al deze milieustraten zijn toegankelijk voor het brengen van (grof) huishoudelijk afval. In de nieuwe situatie worden de milieustraten bij Daamen en van Kesteren geëxploiteerd onder de vlag van Dar. Daarbij gaan de regionale acceptatievoorwaarden en tarieven gelden.

“Voor de inwoners wijzigen vooral de tarieven”, liet het college eerder al weten. In de nieuwe situatie is het mogelijk een groot aantal gescheiden stromen gratis aan te leveren. Dit gaat met name om de goed recyclebare en waardevolle afvalstromen/grondstoffen. Voor deze stromen hoeft geen weging plaats te vinden, alleen toegangsregistratie met de afvalpas. Niet gescheiden en niet recyclebare stromen kunnen tegen betaling worden aangeleverd. Hiervoor geldt een algemeen tarief van € 0,14/kg. Inwoners moeten de hoeveelheid laten wegen, afrekenen dient direct per pin plaats te vinden.

Meer informatie krijgt u via een begeleidende brief die met de afvalpas mee wordt verstuurd. Daarnaast kunt u bij vragen contact opnemen met de DAR: 024-3716000 (maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur) of via [email protected]

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De Kuier.

Moi. Enne afval pas, mar kunde die ok goan gebruuke op de sportschol???? ha.ha.!!

Hent

Hehe, eindelijk!
Geen belachelijke bedragen meer betalen voor een beetje grof afval maar gewoon gratis of tegen een kleine betaling net zoals in Nijmegen al jaren zo is.
Misschien houd het illegale dumpen van sommige aso’s hier nu ook eens mee op.
Goed dat het er is maar jammer dat het zo lang heeft moeten duren. Alsof men eerst heeft gewacht totdat de fusie er door was?

Luis
Beste Hent, hoezo niet MEER betalen voor grof vuil???? Het wordt ECHT veel duurder, je kunt voortaan beter een container met de buurt huren. Per 1 juli wordt het 1 tarief in de regio en dat is best schrikken. Voor 1 ton (1000 kg) schoon puin mag je gewoon € 140,- aftikken. Een kuub zwarte grond (ong. 1600 kg) afvoeren gaat dus gewoon € 224,- kosten, dat is zo’n beetje 5 keer zoveel als dat je de zwarte grond aanschaft. De gemeente laat zich weer eens goed in de tang nemen door de Nijmeegse DAR en de samenleving is de… Lees meer »
Truus

Landelijk zijn diverse centrales voor puinrecycling gevestigd.
Waarom dan betalen voor schoon puin?
Dit is toch een goede recyclebare en waardevolle afvalstroom/grondstof.
Puingranulaat is het nieuwe product na recycling.

10m3 gebroken puin los gestort € 355,00

wpDiscuz