Positief besluit zendertoewijzing Omroep Berg en Dal

De gemeenteraad van Groesbeek – Berg en Dal zal, zoals verwacht, een positief advies aan het Commissariaat voor de Media uitbrengen over de zendtijdtoewijzing aan de Stichting Lokale Omroep Berg en Dal. Dit is zojuist besloten.

Dat de huidige twee omroepen in de fusiegemeente, Omroep Groesbeek en WFM, zouden fuseren was al enige tijd bekend. Dit was een moeizaam proces, maar uiteindelijk kwamen beide partijen met behulp van burgemeester Harry Keereweer in maart overeen. Er is hierbij ingestemd met het gebruik van de studio in Millingen aan de Rijn tot 1 januari 2020. De gemeente levert echter geen bijdrage in eventuele investeringen in deze studio.

Conform de Mediawet (2008) vraagt het Commissariaat voor de Media advies aan de gemeenteraad over de zendertoewijzing. Beide omroepen dienden in eerste instantie nog afzonderlijk een licentie-aanvraag in. Toen de samenwerking alsnog beklonken was zijn deze aanvragen ingetrokken.

De nieuw gevormde Stichting Lokale Omroep Berg en Dal heeft vervolgens op 1 juni 2015 een aanvraag tot zendertoewijzing voor de nieuwe gemeente Berg en Dal ingediend. De raad stemde donderdagavond in met het aanwijzen van Stichting Lokale Omroep Berg en Dal als lokale publieke media-instelling voor de nieuwe gemeente. De stichting voldoet namelijk aan de eisen zoals gesteld in de Mediawet.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Positief besluit zendertoewijzing Omroep Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.