Herinrichting Spoorlaan van start

De gemeente Groesbeek – Berg en Dal en de vastgoedontwikkelaar Hinke Fongers hebben een overeenkomst gesloten voor de uitvoering van een nieuw plan voor de herinrichting van de Spoorlaan.

Schets_herinrichting_Spoorlaan

Een eerder Centrumplan voor de realisering van winkels en appartementen bleek niet haalbaar. Daarom zijn de bakens voor deze locatie nu definitief verzet. De planologische procedure voor de realisatie van het nieuwe plan zal naar verwachting in augustus van 2015 starten. De precieze planning hangt mede af van de ontwikkelingen rond de sloop van het Zoma-gebouw, waarover op dit moment nog een procedure loopt.

Jan Linders en Aldi

De supermarkten Jan Linders en Aldi gaan verhuizen naar de Spoorlaan en krijgen hier ruimte om hun winkels uit te breiden. Op deze manier kunnen zij tegemoetkomen aan de veranderende klantvraag.

Parkeerplaatsen

Voor de supermarkt worden parkeerplaatsen aangelegd aan de oostkant. Dit gebeurt nadat het Zoma-gebouw is gesloopt. Bovendien legt de gemeente ondergronds een tweede parkeerlaag aan. Deze laag is met name bedoeld voor lang parkeren.

Het gebouw met daarin de Hema, Scapino en Actiesport wordt afgebroken en vervangen door een nieuw en fraaier gebouw, afgestemd op de overige architectuur in het Centrumplan. Het nieuwe gebouw wordt oostelijke gevel van het nieuwe Marktplein.

Planning eerste fase

De planologische procedure voor de realisatie van het nieuwe plan zal naar verwachting in augustus van 2015 starten. De precieze planning hangt mede af van de ontwikkelingen rond de sloop van het Zoma-gebouw, waarover op dit moment nog een procedure loopt.

Uitgebreide omgevingsvergunning

De planologische procedure voor de herinrichting van de Spoorlaan is een zogenaamde uitgebreide omgevingsvergunning. Nadat de gemeente de aanvraag voor de omgevingsvergunning heeft ingediend, wordt deze gecontroleerd. Als er zaken ontbreken of niet kloppen is een aanvulling nodig.

Daarna wordt het plan gepubliceerd als een ontwerpbesluit. Daarop kan het publiek reageren met zienswijzen. Als deze zijn afgehandeld wordt het ontwerpbesluit vastgesteld (in de vorm van een beschikking) en kan de herinrichting beginnen. Als deze procedure soepel verloopt kan eind 2015 met de bouw van de eerste fase worden gestart.

Tweede fase

Het is de bedoeling om de tweede fase van de herinrichting van de Spoorlaan vanaf medio 2018 te realiseren. Het bestemmingsplan dat hiervoor nodig is, zal vanaf oktober dit jaar in procedure worden gebracht.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit plan, dan kunt u deze stellen aan de heer Mark Wijnen die de plannen vanuit de gemeente begeleidt. Hij is op werkdagen telefonisch bereikbaar via nummer 024-301 35 60. U kunt hem ook een e-mail sturen via [email protected]

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek – Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

We kunnen toch nog wel carnaval vieren ien de tent op ut maart terrein.?

ben.helder
Jan Linders, prima supermarkt hoor en Aldi dito, mogen straks ‘tegemoet komen aan een veranderende klantvraag’. Heel modern naar de belangen van de ondernemers geluisterd! Wat zou het een verbetering zijn als de Groesbeekse politiek ook naar de veranderende klantvraag van gewone burgers gaat luisteren! Ik geloof dat politici daarvoor de kreet ‘participerende samenleving’ al hebben ingeboekt. Het nieuwe toverwoord voor bezuinigen op algemene voorzieningen in de gewone praktijk. Tot slot, de beloofde verkeersluwe Dorpsstraat kunnen wij straks totaal vergeten. Nu al wordt er veel verkeer op deze doorgaande route geperst en staat het verkeer regelmatig totaal stil door lossende… Lees meer »
Sprookje

Ik heb begrepen dat er bij de ” nieuwe” AH aan de voorkant gelost gaat worden.
Als ze dat nu gelijk doen met het brengen van meel bij Bakker Bart, kan er dus niemand meer door!
Dat wordt lachen!!

Groesbeker

De verkeerssituatie in het centrum is al jaren een doorn in het oog van vele Groesbekers, op de meest onlogische tijden activeren ze de verkeerslichten terwijl alles en iedereen doorrijdt indien er oranje knippert.
Maar goed over nagedacht hoor om grote supermarkten midden in het centrum te plaatsen zodat vrachtwagens de boel een uur kunnen blokkeren. Top! De Groesbeekse ambtenaren hebben weer een sterk staaltje onlogisch denken in de praktijk verweven.

wpDiscuz