Vierdaagse 2015: Zevenheuvelenweg afgesloten

De Zevenheuvelenweg in Groesbeek zal vanaf zondagavond 19 juli 2015 tot en met donderdagmiddag 23 juli 2015 afgesloten zijn voor doorgaand verkeer.


De Zevenheuvelenweg is enkele dagen gesloten voor verkeer. Campers mogen vanaf woensdagavond de weg op. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Campers vanaf woensdagavond wel de Zevenheuvelenweg op

Vergunninghouders en campers kunnen van woensdagavond 22 juli 2015 vanaf 20:00 uur tot en met donderdagochtend 23 juli 2015 05:00 uur echter wél de Zevenheuvelenweg betreden. Voor deze oplossing hebben de gemeente Groesbeek – Berg en Dal, de provincie Gelderland en de politie Oost Nederland gekozen, zodat belangstellenden met een camper de lopers alsnog kunnen aanmoedigen.

Verkeersregelaars

Verkeersregelaars zijn in de periode van de wegafsluiting 24 uur per dag aanwezig bij de ingang van de Zevenheuvelenweg. Aanwonenden krijgen ontheffing, bezoekers van campings in de buurt en de Canadese begraafplaats worden toegelaten. Hulpdiensten kunnen vanzelfsprekend ook de weg op. Om sluipverkeer te voorkomen worden wegen aansluitend aan de Zevenheuvelenweg vanaf 19 juli tot en met donderdagochtend 23 juli afgesloten.

Parkeerverbod

Daarnaast wordt er ook nog een parkeerverbod ingesteld. Vanaf dinsdagochtend 14 juli 2015 om 08:00 uur tot en met woensdagavond 22 juli 2015 20:00 uur geldt op de gehele Zevenheuvelenweg aan beide kanten een parkeerverbod. Politie zal handhaven.

Traditie

Campers nemen in de Vierdaagse-periode traditiegetrouw een plekje in langs de Zevenheuvelenweg tussen Berg en Dal en Groesbeek. Het is een fraai gezicht, maar veilig is het niet. Officieel is het wildkamperen niet toegestaan, maar hier werd weinig tegen gedaan. Campers mogen nu enkele uren voor de doorkomst in Groesbeek wel de Zevenheuvelenweg op, maar niet meer enkele dagen van tevoren.

GOV

De Groesbeekse Ondernemers Vereniging (GOV) liet begin juni in een brief aan de provincie nog weten niet blij te zijn met de maatregelen. “Voor de ondernemers in Groesbeek, die in de zomermaanden sterk afhankelijk zijn van de toeristische omzet, zal het gemis van de directe verbinding van en naar de Zevenheuvelenweg leiden tot een forse economische strop.Het fysiek afsluiten van de Zevenheuvelenweg kent voor de ondernemers in onze gemeente uitsluitend economische nadelen”, schreef de GOV.

Maatregelen

Nog even de maatregelen op een rij:

Parkeerverbod: dinsdagochtend 14 juli (08:00 uur) tot en met woensdagavond 22 juli (20:00 uur).
Zevenheuvelenweg afgesloten: zondagavond 19 juli 2015 (20:00 uur) tot en met donderdagmiddag 23 juli 2015 (17:00 uur).
Wegen aansluitend Z-weg afgesloten: zondagavond 19 juli 2015 (20:00 uur) tot en met donderdagochtend 23 juli 2015 (05:00 uur).
Campers toegestaan: woensdagavond 22 juli (20:00 uur) tot en met donderdagochtend 23 juli 2015 (05:00 uur).

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 juli, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 38 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
handy

Belachelijk deze maatregel.. nu omrijden naar het dorp Berg en Dal vanuit Groesbeek, omdat er een paar halve zolen zonodig de APV negeren, wildkamperen is nergens toegestaan in Nederland. Gewoon open die 7heuvelenweg. Nu voor bijna 40.000 inwoners van gemeente Groesbeek omrijden ipv handhaven op wildkamperen en/of parkeerverbod.

henk

En wederom wordt er niet geluisterd naar de inwoners. Lijkt wel of we in China wonen. We mogen stemmen en eenmaal gestemd heb je geen flikker meer te zeggen. Wapen van de nieuwe gemeente ook niet naar het volk geluisterd. Goed bezig gemeente. Misschien dan maar gesloten houden tot de Giro in 2016 langskomt.

Henk

Ik moet verdomme gewoon werken, belachelijk dit!

Hent

Wat een punt maken we er weer van? Henk, dan rij je toch voor een keer over de Wylerbaan en Oude Kleefsebaan of over de Nijmeegsebaan? Dat is bijna net zo snel.
En de OVG moet niet zeuren. Had maar zo gezeurd vanwege de Altena Hettsteeg waar nu de mensen overheen suizen om boodschappen te doen in Kranenburg ipv bij jullie.
Prima deze maatregel want anders is er niet te handhaven.

Lulpiep

Mien toko is wel bereikbaar.. 😉

kloeke

Traditie…..dat is geen traditie maar iets van de laatste jaren…

stom

En donderdag de 23 juli mag ik naar 05:00 weer doorheen rijden?Wat een onzin.

Wie maken hier de dienst nu uit ???

Hent weet jij niet hoe druk het in en rond Nijmegen is met die dagen,je doet er echt veel langer over om thuis te komen als ze de boel afsluiten,en waarom is het niet te handhaven,20 keer per dag er langs rijden en maar bekeuringen blijven uitschrijven,dan is het binnen 1 dag uitgestorven daar.

Hent

Rob, weet jij niet dat de snelste weg dan via Beek de grens over is ipv Berg en Dal. En minstens net zo snel of zelfs sneller, niet alleen dan maar altijd.

Nee dat is niet de snelste route Hent,je weet het zelf niet, eerst schrijf je dat het de snelste weg is,en dan is het weer minstens net zo snel of sneller,en dan is het weer altijd sneller,wat is het nou,ik weet het wel maar jij niet.

Gradjuh

Forse economische strop….. Dat zijn nogal aardige uitspraken. Wellicht eerst maar eens afwachten en achteraf bekijken of het écht zo is. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.

Marcel

De maatregelen zijn nu al niet te begrijpen!
Wat was het probleem eigenlijk?
Wat is traditie; voetballen op gras (?), doping in de Tour (?), Blatter en FIFA fraude (?), Kermis op de Horst (?), een beetje chaos en veel gezelligheid met de vierdaagse!
Bij die traditie is het normaal dat de politie het stukje chaos en gezelligheid in goede banen blijft leiden.
Welke wandelaar wordt straks vrolijker van de kale bermen?

Andre

Ik heb een caravan , lees ik verdikkeme dat je er als belangstellende met een camper de wandelaars mag komen aanmoedigen .

Kees
Helemaal geen campers meer aan de Zevenheuvelen weg, als jaarlijkse deelnemer aan de vierdaagse vond ik de tijd toen er geen campers stonden, heel wat gezelliger en leuker doordat er voor iedereen plaats was. Stoeltjes, tafeltjes, en lekker dicht op elkaar de boel aanmoedigen. De laatste jaren is het een witte muur waar je langs loopt met bij iedere camper ‘n paar man ervoor. De nodige meters tussen de campers, want ze willen nog wel wat ruimte. Ruimte waar anders nog vele kijkers hadden kunnen zitten. Kijk mij eens met mijn camper!!! Van mij mogen ze weg blijven. Ze komen… Lees meer »

Helemaal met je eens Kees gewoon belachelijk zoiets en dat onze gemeente zoiets toelaat,misschien vinden ze het ook nog fijn als het regent of koud is zitten ze lekker droog en warm achter hun ruitjes.

De Kuier

Helemaal met Kees eens. Deze figuren moeten door rijden naar de Zwarte Cross. De route vrij huoden voor toeschouwers zonder sleurhut.

Marcel

Waarom is dit nodig, wie weet het nog?
En wat zijn de kosten van deze handhavingsonzin?

Hent wat een belachelijke redenering van jou .

H.E.

Wat een hoop onzin allemaal.
Veel kosten maken en een hoop gel.. hier.
Parkeer en stopverbod langs de Zevenheuvelenweg en anders politie bekeuringen uit laten schrijven.

wpDiscuz