[Update] Altena-Hettsteeg: Rechtbank schorst dwangsombesluit

De grensovergang Altena-Hettsteeg moet mogelijk weer worden afgesloten. Het ministerie lijkt de uitspraak van de Rechtbank van Arnhem naast zich neer te leggen.


24 juni 2015: grensovergang Altena – Hettsteeg is weer geopend. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dit zei burgemeester Harry Keereweer dinsdagavond in het Omroep Groesbeek-radioprogramma Focus.

De rechter gaf de gemeente Groesbeek – Berg en Dal eerder deze maand nog gelijk in de kwestie over de uilen, maar de Staatssecretaris van Economische Zaken komt opnieuw met een last onder dwangsom. “Wij hebben vandaag (dinsdag, red.) een last onder dwangsom gekregen”, zei Keereweer. In de uitspraak stond echter letterlijk staat dat de Staatssecretaris onvoldoende heeft aangetoond dat er sprake is van een duidelijk gevaar dat uilen gedood zullen worden. Een eerder opgelegde last onder dwangsom was daarom onterecht.

Groesbeek – Berg en Dal moet € 75.000,- per dag betalen, met een maximum van € 600.000,-, als de weg vóór 5 juli 2015 niet is afgesloten. “Wij vinden dat vreemd en raar. Ze weten schijnbaar niet wat de rechter precies heeft gezegd. Op het ministerie houden ze zich niet aan rechterlijke uitspraken en dat is stuitend en kwalijk”, aldus de burgemeester in het radioprogramma.

De gemeente moet binnen 6 weken bezwaar aantekenen en zal dit ook doen. Hoe een en ander verder verloopt wordt later duidelijk.

Update 02-07-2015
De voorzieningenrechter heeft het dwangsombesluit van de Staatssecretaris binnen een dag al geschorst (tot 1 augustus). Er volgt in een later stadium een zitting.

Dossier Altena-Hettsteeg.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Omroep Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 juli, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 62 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

En zo gaan we maar door. Al meer dan 20 jaar lang wel of niet! Een ding is zeker, het mag weer (onnodig) geld kosten!!!!

Stekkenberg

Dieren zijn belangrijker dan mensen . Als een hond alles onder schijt niks aan de hand moet een mens heel nodig plassen moet hij het in zijn broek doen anders kost hem dat veel geld

H.E.

Het moet niet gekker worden!!!!!
Bestuurders etc….weten het zelf niet meer.
En dat om een uil.
Zou eens over mensen gaan !!!!

boer uit ketelstraat

hier zijn geen woorden voor. Zo’n mooie weg nu al sluiten te gek voor woorden. Het moet toch geld kosten en het is toch zo makkelijk gewoon los laten is voor iedereen beter voor

Fietser

Waar moet dit heen. De gemeenschap nog meer laten betalen. En straks nog het fietspad naast het spoor. Jongens waar zijn we mee bezig. Zijn er geen andere zaken waar we ons druk over moeten maken??

Gradjuh

Ik denk dat degene die hiervoor verantwoordelijk zijn zich toch wel heel diep moeten schamen. En waarvoor?? Een paar uilen???

Marcel

Eerder gaf ik met mijn mening al aan dat er alleen maar verliezers zouden zijn, echter wanneer zouden wij dit beseffen?
Stuitend en kwalijk? Beste burgemeester; dit oordeel vellen ook veel inwoners over u in deze kwestie.
U weet maar al te goed; bij heikele procedures eerst alle vergunningen en procedures definitief afgerond en dan pas gaan bouwen.
U heeft er voor gekozen om dat anders te doen maar wel op kosten van onze gemeenschappelijke rekening. Onzekerheid heerst nu bij voor en tegenstanders.
Dat vindt ik stuitend en kwalijk.

kloeke

Dit is nou politiek tegenwoordig….regeltjes..regeltjes.
regeren betekent vooruitkijken/denken.in nederland doet men aan reageren,op hun eigen regeltjes en fouten die ze maken.
Sukkels.

willy

het moet niet gekker worden komt hier nog een eind aan,ikdenk het niet kost alleen een vermogen,

Henk. S

Daar gaat het weer , niet normaal dat gaat weer kapitalen kosten , het beste kan men een geweer kopen en het uilenprobleem effe uit de wereld helpen , het hoort niet zo maar dan is het afgelopen , ook zo met het fietspad , een beetje spul strooien en het probleem is weg , sorry maar die milieufreaks vragen erom.

Belastingbetaler
Al 5 jaar is bekend dat daar beesten zitten die met uitsterven worden bedreigd en daarom zwaar zijn beschermd door de wet. Het ministerie geeft ontheffing als wordt aangetoond dat een project nodig is, in dit geval dus de noodzaak van een extra autoverbinding van Groesbeek naar Duitsland via Altena. Om die noodzaak aan te tonen heeft de gemeente gewiekste en dure advocaten ingeschakeld die de mazen van de wet opzochten en adviesbureaus die voor veel geld opschreven wat hun opdrachtgever (de gemeente) wilde. Iedereen weet dat er voor de Cranenburgsestraat dezelfde wetten gelden als overal in Nederland en dat… Lees meer »
bosbes

Stuitend en kwalijk dat de burgemeester zich op deze manier uitlaat over andere overheidsinstanties. Het volk opjutten, verdeel en heers, typisch een partij van de afbraak bestuurder die te lang op het pluche zit. Misschien moet ie zelf de uitspraak van de rechtbank eerst eens goed lezen.

G. Hendriks
Onze burgemeester is van PvdA-huize en kan daardoor vast zijn communicatie-lijntjes rechtstreeks met Den Haag, met deze PvdA staatssecretaris aanwenden om voor eens en voor altijd samen naar een oplossing te zoeken? Als inwoners van de gemeente Groesbeek vinden we het zo langzamerhand een grote klucht worden waarbij de geloofwaardigheid van de politiek en de milieubewegingen zeer in het geding aan het komen is. Vooral de hoge kosten aan advies- en advocaatkosten aan beide kanten zijn onderhand niet meer te verkopen aan de gewone burgers in onze gemeente. Ook het fietspad in het bos, de windmolenkwesties lopen nog….. Benieuwd waar… Lees meer »

Die milieu rakers zijn hier mee begonnen . Die zeiken overal tegen aan , die rijden zaterdags met hun fiets rontjes alleen maar kijken wie ze nou weer kunnen dwarsbomen. Als dit afgelopen is beginnen ze weer aan een andere soap.

Leol

Goede tijden slechte tijden is een soap die al meer dan 20 jaar op de tv komt ,maar over de gemeente groesbeek hadden ze er al een kunnen maken waarmee ze voor 30 jaar terug al op de tv hadden kunnen beginnen, was een absolute kraker geworden.

www.hanspeters.eu
Ik zou me schamen indien ik lid van de betreffende partij was. Ik zou in ieder geval op z’n minst een brief open poten schrijven aan mevrouw, kreeg ik geen of een slechte reactie dan zou ik mijn lidmaatschap opzeggen. Eerst komt mevrouw, met veel tam tam, de situatie bekijken. Kwam ook nog eens goed uit want het was verkiezingstijd Vervolgens wordt de weg open gesteld en nu moet ie, op last van diezelfde weer dicht. Is mevrouw gepikeerd dat het fietspad op deze manier is aangelegd? Op z’n grusbeks gezegd dit stinkt en kan best wel eens lijken op… Lees meer »
Ria Patella

Ik mis de nachtboswachter.

fluitkelje

Van mij krijg je een groen duimpje Belastingbetaler,jij hebt helemaal gelijk.

Henk. S

Nogmaals een goed geweer en einde discussie klaar , stelletje idioten die zogenaamde dierenvrienden en milieufreaks , uilen en slangen genoeg , de dieren hebben zich al eeuwenlang succesvol aangepast aan hun omgeving , en anders maar een soort minder , er zijn er al zoveel uitgestorven daar valt niet aan te ontkomen .

Als het nog warmer wordt, vallen de mussen van het dak, en die uilen hopelijk ook. probleem opgelost.

wpDiscuz