Nieuw temperatuurrecord voor weerstation Groesbeek

Op een Groesbeeks weerstation is donderdagmiddag een record voor dat station gemeten. Het werd 36,8 graden in het heuveldorp.

Zon_zee_strand_2-DGB

Dit heeft de Groesbeekse weerman Theo Braam laten weten. Zijn metingen voldoen aan de KNMI-normen. Hij laat desgevraagd aan DeGroesbeek.nl weten de waarnemingen in het dorp al sinds juli 1960 op zich te nemen. Vanaf 1974 zijn daar de zonuren bij gekomen.

“Het vorige hitterecord dateert van 19 juli 2006. Toen werd het 36,0 graden”, aldus Braam. In andere delen van het land werd het donderdag, na een recordnacht van 24 graden, meer dan 37 graden. Het landelijke record staat op 38,6 graden (augustus 1944, Warnsveld).

Later in de middag koelde het dankzij hagel, regen, wind en onweer echter weer snel af. De temperatuur daalde in korte tijd van 36 naar 26 graden. Vrijdag wordt het opnieuw warm: tussen de 30 en 33 graden, gevolgd door een zaterdag waarbij er wellicht wederom records gaan sneuvelen. Dan lopen de temperaturen namelijk weer op tot 36 graden of meer.

Vanaf zondag is het minder warm, maar nog steeds zomers, zegt het KNMI. Nederland beleeft daarmee de eerste hittegolf sinds 2013.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 juli, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Nieuw temperatuurrecord voor weerstation Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.